GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θέλεις κι εσύ να κολλήσεις την αφίσα σου; Ο Δήμος Θεσσαλονίκης σου δίνει 32 σημεία για να το κάνεις!

Μετά τα πρόστιμα που «μοίρασε» σε πολιτικές νεολαίες, κόμματα, φορείς και ιδιώτες για παράνομη αφισοκόλληση στην πόλη, ο δήμος Θεσσαλονίκ...

Μετά τα πρόστιμα που «μοίρασε» σε πολιτικές νεολαίες, κόμματα, φορείς και ιδιώτες για παράνομη αφισοκόλληση στην πόλη, ο δήμος Θεσσαλονίκης προωθεί με κάθε τρόπο τον...καθορισμό συγκεκριμένων σημείων όπου θα μπορεί κανείς να αναρτά αφίσες και μπάνερ, με τα οποία θα διαφημίζει τις δραστηριότητές του.
Πρόκειται για 32 σημεία που βρίσκονται κατά κύριο λόγο στις παρυφές του κέντρου της πόλης και σε κεντρικές οδούς, όπου θα επιτρέπεται η ανάρτηση αφισών για την προβολή εκδηλώσεων πολιτιστικού χαρακτήρα, όπως είναι οι συναυλίες ή οι θεατρικές παραστάσεις.
Το αν η χρήση αυτών των συγκεκριμένων σημείων θα γίνεται δωρεάν ή όχι είναι ένα θέμα που μένει να αποσαφηνιστεί, καθώς υπάρχει διαφωνία μεταξύ δήμου και Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης, Χασδάι Καπόν, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης απέρριψε ειλημμένη απόφαση του δήμου Θεσσαλονίκης να διαθέτει δωρεάν στην πόλη 32 σημεία για την προβολή εκδηλώσεων και άλλων δράσεων, προκειμένου να μειωθεί η αφισορρύπανση.
Το αιτιολογικό της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ήταν ότι ο δήμος δεν μπορεί να προβεί σε δωρεάν διάθεση αυτών των χώρων. Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Καπόν, τα έξοδα για τον καθαρισμό των σημείων που ρυπαίνονται είναι πολλαπλάσια για το δήμο, ο οποίος εξετάζει τώρα το ενδεχόμενο να επιβάλει ένα συμβολικό τέλος, ύψους ενός ευρώ, για όποιον θέλει να προβάλει κάποια εκδήλωση στα συγκεκριμένα 32 σημεία. Αλλωστε ο δήμος έχει ήδη προσφύγει στην Επιτροπή του άρθρου 152 κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Τα σημεία
Ενδεικτικά, ορισμένα από τα σημεία στα οποία θα επιτρέπεται η αφισοκόλληση είναι επί της οδού Κλεάνθους (απέναντι από το γήπεδο του ΠΑΟΚ), στη συμβολή της Κλεάνθους με τη Διογένους, στην αγορά Βλάλη, στη συμβολή της Β. Ολγας με την Καλλιδοπούλου, στη συμβολή της Μ. Κάλλας με τη Γεωργίου Παπανδρέου, στη συμβολή της Παπαναστασίου με την Καρδίτσας, στη συμβολή της Σοφούλη με την Παπανδρέου, στη συμβολή της Βούλγαρη με τη Στρωμνίτσης, στη συμβολή της Μαραθώνος με την Ευρυβιάδου, στη συμβολή της Λαμπράκη με την Κλεάνθους, στη συμβολή της Εθνικής Αμύνης με την Τσέλιου, στο χώρο που ορίζεται από την πλατεία Αγίου Σπυρίδωνα και τις οδούς Λεβέντη και Μεσολογγίτη, στη συμβολή της Καυταντζόγλου με τη Λαμπράκη, στη συμβολή της Κ. Καραμανλή με την οδό Παπάφη, στην οδό Αγγελάκη, στη συμβολή της Βιζυηνού με τη Δήλου, στη συμβολή της Αχελώου με τη Νικολάου Ουρανού κ.α.

Πηγή: agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση