GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι γυναίκες στο Ιράκ διεκδικούν ισότητα

“Ως έθνος που υπέστη καταπίεση, περιμέναμε εδώ και χρόνια για να υψώσουμε τη φωνή μας και να μας ακούσετε. Κερδίσαμε την ελευθερία μας ...

“Ως έθνος που υπέστη καταπίεση, περιμέναμε εδώ και χρόνια για να υψώσουμε τη φωνή μας και να μας ακούσετε. Κερδίσαμε την ελευθερία μας μετά την εξέγερση του 1991. Μόνο τότε... ακούστηκαν οι φωνές μας. Και χαιρετίζουμε όλα τα είδη των φυλών, χρωμάτων. ”

Αυτές είναι μερικές από τις δηλώσεις της Δρ. Νεζακέτ Χουσεϊν του Πανεπιστημίου της Σουλεϊμανίγια, που έκανε το Σαββατοκύριακο στο εργαστήρι Δημοσιογραφιας γυναικών, το οποίο διοργανώθηκε από την Medialog Platform και την Ένωση Κούρδων Δημοσιογράφων της Σουλεϊμανίγια, στο οποίο γυναίκες δημοσιογράφοι από την Τουρκία και το ιρακινό Κουρδιστάν, συγκεντρώθηκαν για να συζητήσουν τον ρόλο των μέσων μαζικής ενημέρωσης στην κοινωνική ειρήνη και την γλώσσα των μέσων ενημέρωσης και την ελευθερίας των γυναικών στα μέσα ενημέρωσης.

Η πρόεδρος της Medialog Platform ανοίγοντας την συζήτηση ανέφερε ότι οι γυναίκες θα μπορούσαν να έχουν σημαντικό ρόλο στην επούλωση πληγών στην περιοχή Tercan Ali Baştürk, ενώ στην συνέχεια έδωσε τον λόγο στους Τούρκους και Ιρακινούς Κούρδους.

Οι Ιρακινοί Κούρδοι δημοσιογράφοι εξέφρασαν την υπερηφάνεια τους για την νίκη της ελευθερίας μετά από χρόνια θλίψης με την εκτέλεση του προέδρου Σαντάμ Χουσεΐν.

Κούρδοι του Ιράκ έχουν χτίσει την εθνική τους ταυτότητα επάνω στα θεμέλια αυτής της θλίψης, και συχνά αναφέρονται στη σφαγή Χαλαμπτζιά, που στοίχισε τις ζωές σχεδόν 5.000 άτομα το 1988.

Η κ. Χουσεϊν ανέφερε ότι : «Εάν το μέσο έχει ιδεολογικό σκοπό, αυτό σημαίνει ότι η ειρήνη και η δημοκρατία δεν έχει ακόμη επιτευχθεί».

Επίσης, τόνισε την έλλειψη πολυφωνίας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Περιφερειακή Κυβέρνηση του Κουρδιστάν (KRG), υπογραμμίζοντας την επικράτηση της “ιδεολογικής αναφοράς από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των πολιτικών κομμάτων και με μέσα που συνδέονται με την κυβέρνηση.”

«Χρειαζόμαστε σύγχρονα μέσα ενημέρωσης, μέσα που θα είναι για όλους. Σε αντίθετη περίπτωση, ορισμένες ομάδες δεν έχουν θέση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης », κατέληξε η κ. Χουσεϊν.
ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση