Με επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Μίμης Ανδρουλάκης ζητά να πληροφορηθ...
Με επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Μίμης Ανδρουλάκης ζητά να πληροφορηθεί κατά πόσο είναι διατεθειμένος να φέρει στη Βουλή για συζήτηση το πλαίσιο και τους όρους της σχεδιαζόμενης "τραπεζικής ενοποίησης" καθώς και τις προτάσεις για την "Ευρωπαϊκή Εγγύηση Καταθέσεων" και τους τρόπους χρηματοοικονομικής της κάλυψης, "έστω με προσαρμογή-όπως αναφέρει- στα ευρωπαϊκά δεδομένα της αμερικανικής FDIC (Federal Deposit Insurance Corporation) με ανάλογη αύξηση του ορίου εγγύησης (250.000 δολάρια στις ΗΠΑ) και έξι διακριτές κατ' άτομο δυνατότητες ασφαλιστικής εξασφάλισης των καταθέσεων (6×250,000=1,500,000 δολάρια)".
Στην ερώτησή του αυτή ο κ. Ανδρουλάκης ερωτά επίσης εάν θα υπάρξει σαφής διάκριση αποταμιευτικών και συνταξιοδοτικών λογαριασμών ανεξαρτήτως μεγέθους από τις κερδοσκοπικές επενδύσεις, όπως και εάν θα δοθούν πρόσθετες εγγυήσεις στις εξαιρετικές περιπτώσεις μετατροπής ανασφάλιστων "καταθέσεων - επενδύσεων" σε ειδικές μετοχές με καθορισμό "δαπέδου" στην ενδεχόμενη πτώση τους.
Ένα άλλο ενδιαφέρον σημείο αυτής της ερώτησης αφορά στο κατά πόσο ο κ. Στουρνάρας υποστηρίζει τη μετεξέλιξη του ESM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας) σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο (EMF) με ανοιχτή γραμμή ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα,σε συνδυασμό με τη δυνατότητά της να δημιουργεί "νέο" χρήμα δεσμευμένο αποκλειστικά στην αγορά "αναπτυξιακών ομολόγων ειδικού σκοπού" για διαρθρωτικές επενδύσεις σε υποδομές - δίκτυα - καινοτομία και για την αναδιάρθρωση - ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών στα όρια του ελεγχόμενου ανεκτού πληθωρισμού, ώστε να καθησυχαστούν οι ανησυχίες των πιστωτριών χωρών.
Τι λες ρε ΜΑΛΑΚΑ... Κοίτα με τα ΝΑΙ που έλεγες τι έφερες στην ιδιαίτερη παρτίδα σου; νέο Γραιμπερ.. Ποιοι θα τον απαγάγουν τώρα; ΕΣΥ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑξιωματικός της γερμανικής αστυνομίας, κομισάριος στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου
ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
Από αύριο έως το τέλος Σεπτεμβρίου ένας αξιωματικός της γερμανικής αστυνομίας χωρίς στολή θα βρίσκεται καθημερινά σε διατεταγμένη υπηρεσία με βάση τη σχετική εντολή του έχει στείλει η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στην τοπική γενική αστυνομική διεύθυνση.
Σύμφωνα με το κείμενο της διαταγής, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Πατρίς» και...
αναδημοσιεύει η ιστοσελίδα cretalive, ο Γερμανός αξιωματικός δεν θα οπλοφορεί, θα έχει συμβουλευτικό ρόλο, όχι όμως και επιχειρησιακά καθήκοντα. Επίσης, θα είναι γνώστης της ελληνικής γλώσσας.
Μεταξύ των καθηκόντων του, σύμφωνα πάντα με τη διαταγή, θα είναι η συνδρομή του προσωπικού του τμήματος αερολιμένα εφόσον του ζητηθεί στον έλεγχο των πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.
Παράλληλα, θα είναι ο σύνδεσμος με τη Γερμανία ώστε να μπορεί να παίρνει στοιχεία και να τα διαθέτει στην ελληνική αστυνομία σε περιπτώσεις που χρειάζεται αυτού του είδους η μεσολάβηση.
Ακόμη, ο Γερμανός αξιωματικός «δύναται να βοηθά στην αναγνώριση και στην αποτροπή εγκλημάτων λαθροδιακίνησης ατόμων που έχουν προορισμό τη χώρα του». Επίσης, θα μπορεί να παρακολουθεί τη διαδικασία επιβίβασης στα αεροσκάφη, συνοδευόμενος από αστυνομικούς του τμήματος αεροδρομίου.
Ακόμη, ο συντάκτης της διαταγής αναφέρει ότι ο αλλοδαπός αστυνομικός θα πρέπει ΤΟΥ αναφέρει εγγράφως ο αξιωματικός υπηρεσίας, και ο διοικητή του τμήματος αεροδρομίου..
Σημειώνεται ότι αν και η αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου είχε ερωτηθεί για την τοποθέτησή του στο Ηράκλειο και είχε απαντήσει αρνητικά, το Α.Τ αερολιμένα σε έγγραφη απάντησή του στο ίδιο ερώτημα, έδωσε το «πράσινο φως».
Αναφορικά με το χώρο όπου θα εργάζεται ο άνθρωπος αυτός, στη διαταγή του Αρχηγείου δεν υπάρχει απάντηση ως προς αυτό.
Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι στο αεροδρόμιο Ηρακλείου έχει προβλεφθεί γραφείο.
Αξιωματικοί που ρωτήθηκαν δεν επιβεβαίωσαν την πληροφορία αυτή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν θα έχει γραφείο δικό του στους χώρους του ΚΑΗΚ και πως τους είναι άγνωστο πού θα εργάζεται.
Σε κάθε περίπτωση ο ερχομός του δημιουργεί πολλά ερωτήματα σε πολλούς αξιωματικούς της τοπικής ΕΛ.ΑΣ.
Όπως λένε μάλιστα χαρακτηριστικά πολλοί αστυνομικοί «το γεγονός ότι επελέγη ένας Γερμανός αστυνομικός που μιλάει ελληνικά δεν είναι τυχαίο. Η διαταγή του Αρχηγείου μπορεί να παρουσιάζει στο προσκήνιο τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντά αυτού του ανθρώπου, στο παρασκήνιο όμως είναι πολύ πιθανόν τα πράγματα να είναι διαφορετικά».