GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για διαφθορά κατηγορείται ο πρώην πρόεδρος της Γερμανίας

Κατηγορίες για διαφθορά απαγγέλθηκαν επισήμως στον πρώην πρόεδρο της Γερμανίας, Κρίστιαν Βουλφ, ο οποίος... είχε αναγκαστεί πέρυσι σε π...

Κατηγορίες για διαφθορά απαγγέλθηκαν επισήμως στον πρώην πρόεδρο της Γερμανίας, Κρίστιαν Βουλφ, ο οποίος... είχε αναγκαστεί πέρυσι σε παραίτηση εξαιτίας σκανδάλου δωροδοκίας.

Ο 53χρονος Βουλφ κατηγορείται ότι το 2007 και το 2008, την εποχή που ήταν πρωθυπουργός στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας, δέχθηκε να πληρώσει την διαμονή του σε πολυτελή ξενοδοχεία, ένας φίλος του, ο κινηματογραφικός παραγωγός, Νταβίντ Γκρένεβολντ, τον οποίο φέρεται να βοήθησε, ασκώντας πίεση στον όμιλο Siemens για να χρηματοδοτήσει ταινίες του.

Ο φίλος του κατηγορείται επίσης για δωροδοκία.

Το περιφερειακό δικαστήριο του Ανόβερο θα πρέπει τώρα να αποφασίσει αν οι κατηγορίες είναι επαρκείς για να αρχίσει δίκη εναντίον του πρώην προέδρου.

Ο Βουλφ, που αρνείται τις κατηγορίες, υποχρεώθηκε να παραιτηθεί το Φεβρουάριο του 2012 μετά από «τσουνάμι» αρνητικών δημοσιευμάτων και ενώ είχε ανέβει στον προεδρικό θώκο της Γερμανίας, μόλις τον Ιούλιο του 2010.

Τον διαδέχθηκε ο Γιοαχιμ Γκάουκ. e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση