GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σκοπιμότητες φρενάρουν Δημοτικά έργα στον Αλμυρό – Τα «όχι» της Μειοψηφίας και οι απουσίες της Πλειοψηφίας

http://almyros.gr Η προμήθεια καυσίμων κίνησης και θέρμανσης για το Δήμο, το ΝΠΔΔ και τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Αλμυρού, η μ...


http://almyros.gr

Η προμήθεια καυσίμων κίνησης και θέρμανσης για το Δήμο, το ΝΠΔΔ και τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Αλμυρού, η μη έγκριση υποβολής πρότασης για τη κατασκευή γηπέδων τένις, πίστα skateboard και μιας καφετέριας, αποτέλεσαν τα σημαντικότερα θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού, την περασμένη Τετάρτη, 17 Απριλίου. Επιπλέον, οι τόνοι ανέβηκαν για ακόμα μία φορά, μετά από τη διατύπωση ερώτησης από τον Δημοτικό Σύμβουλο Νικόλαο Καλλέ προς τον Δήμαρχο Βαγγέλη Χατζηκυριάκο.

Βιβλίο κίνησης σε κάθε όχημα
Κατά τη διάρκεια συζήτησης του δεύτερου θέματος της ημερήσιας διάταξης σχετικά με την προμήθεια καυσίμων θέρμανσης και κίνησης με ενδεικτικό προϋπολογισμό 283.000 ευρώ, ο κ. Βούλγαρης τόνισε την ανάγκη να υπάρχει σε κάθε αυτοκίνητο που τροφοδοτείται με καύσιμα που πληρώνει ο δημότης, ένα βιβλίο κίνησης στο οποίο θα αναγράφεται καθημερινά η ώρα που άρχισε να κινείται, από πού, πού πήγε και πόσα χιλιόμετρα διάνυσε. «Με τον τρόπο αυτό θα ελέγχουμε πλήρως ποιος βάζει καύσιμο, πού κινήθηκε, καθώς και πότε ξαναγέμισε το ρεζερβουάρ. Πρέπει να βρούμε ένα μηχανισμό αποτροπής όσων σκέφτονται να ξεφύγουν από τη νομιμότητα», τόνισε ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας Χρήστος Βούλγαρης.
Στην τοποθέτηση αυτή, πήρε το λόγο ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Παπαϊωάννου και απάντησε στον κ. Βούλγαρη: Από τις αρχές Μαΐου, κάθε όχημα του Δήμου, θα έχει ένα βιβλίο κίνησης, το οποίο θα ενημερώνει ο οδηγός καθημερινά.

«Όχι» στο έργο
«Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν…» Αυτή η παροιμία ταιριάζει γάντι στις σκέψεις και στη λογική που διέπουν κάποια από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού. Αφορμή για την παραπάνω διατύπωση δίνει η στάση που κράτησε τόσο η Μείζονα Μειοψηφία, αλλά και μέλη της Δημοτικής ομάδας Πλειοψηφίας τα οποία απουσίαζαν, στην έγκριση για την κατάθεση πρότασης που αφορά την ποιοτική αναβάθμιση της εισόδου του Δάσους Κουρί.
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης 17 Απριλίου 2013, ήρθε με τη μορφή κατεπείγοντος η έγκριση κατάθεσης πρότασης σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του «Πράσινου Ταμείου» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ύψους 320.000 ευρώ και με καταληκτική ημερομηνία υποβολής αύριο Δευτέρα, 22 Απριλίου. Η πρόταση προβλέπει την κατασκευή δύο γηπέδων αντισφαίρισης (τένις), μίας πίστας skateboard και μίας καφετέριας, δεξιά και αριστερά της εισόδου του Δάσους Κουρί. Ο Πρόεδρος, ως όφειλε, ζήτησε από το Σώμα να εγκριθεί η εισαγωγή του θέματος με τη μορφή του κατεπείγοντος, κάτι που για να γινόταν θα έπρεπε να εξασφαλιστεί η θετική ψήφος των 2/3 του συνόλου του Δημοτικού Συμβουλίου.
Παρόντες στη Συνεδρίαση ήταν 12 Σύμβουλοι της Ομάδας Πλειοψηφίας (απουσίαζαν συνολικά δύο μέλη και οι δύο ανεξάρτητοι Σύμβουλοι), με αποτέλεσμα η ψήφιση του θέματος να εξαρτάται από τη θετική ψήφο των μελών της Μειοψηφίας (παρόντες οκτώ από τους δέκα). Δυστυχώς, η ομάδα της Μειοψηφίας κράτησε αρνητική στάση, ενώ και οι απόντες Δημοτικοί Σύμβουλοι που δεν παρέστησαν, οδήγησαν την κατάθεση πρότασης σε «ναυάγιο», κάτι που στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα της πόλης, αφού κάποιοι ίσως κάποιοι βάζουν πιο πάνω το παραταξιακό όφελος.
Το θέμα λοιπόν δεν συζητήθηκε, η έγκριση δεν δόθηκε για να κατατεθεί η πρόταση στο πρόγραμμα χρηματοδότησης και η πόλη του Αλμυρού βγαίνει ζημιωμένη.
Τουλάχιστον, το θέμα θα ερχόταν εκ νέου προς συζήτηση προχθές Παρασκευή 19 Απριλίου, στις 2 και μισή μετά το μεσημέρι, με τη μορφή του κατεπείγοντος, προκειμένου να μη χαθεί η αυριανή προθεσμία της Δευτέρας 22 Απριλίου, τελευταία ημέρα κατάθεσης της πρότασης.

Κόντρα Καλλέ – Χατζηκυριάκου
Η ερώτηση του Νίκου Καλλέ για ποιο λόγο ο Δήμος Αλμυρού πήρε λιγότερα χρήματα από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε σχέση με άλλους –μικρότερους- Δήμους, ήταν η αφορμή για να ανέβουν οι τόνοι για ακόμα μία φορά. Η ερώτηση του Νίκου Καλλέ, όπως στη συνέχεια διευκρίνισε, αφορούσε τα χρήματα που οφείλονται στους αιρετούς από παρελθόντα έτη.
Ο Δήμαρχος Βαγγέλης Χατζηκυριάκος απάντησε προς τον κ. Καλλέ ότι «δυστυχώς, ο κ. Καλλές είναι εκτός τόπου και χρόνου, με τέτοιες ερωτήσεις που κάνει. Τα χρήματα που πήραμε από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές από το Υπουργείο Εσωτερικών, είναι λιγότερα από άλλους Δήμους, διότι –ευτυχώς- χρωστάμε λιγότερα. Αλλά ο κ. Καλλές έχει μάθει να ζει μέσα στην κακομοιριά του».
Ο τελευταίος ατυχής χαρακτηρισμός του Δημάρχου προκάλεσε την «έκρηξη» του επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας Χρήστου Βούλγαρη, ο οποίος ζήτησε σε έντονο ύφος από τον Βαγγέλη Χατζηκυριάκο να ανακαλέσει το χαρακτηρισμό προς τον κ. Καλλέ, κάτι που τελικά έκανε και ηρέμησαν τα πνεύματα.
Μπάμπης Παπαρρίζος

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση