GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κίνα: Ματαιώθηκε το ντεμπούτο της ταινίας "Django: Ο Τιμωρός"

Το ντεμπούτο στην Κίνα της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας του Κουέντιν Ταραντίνο "Django: Ο Τιμωρός ("Django Unchained") μ...

Το ντεμπούτο στην Κίνα της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας του Κουέντιν Ταραντίνο "Django: Ο Τιμωρός ("Django Unchained") ματαιώθηκε ξαφνικά την Πέμπτη για "τεχνικούς λόγους", έγινε γνωστό από...
κινηματογραφικές αίθουσες.

Η Κίνα είναι πλέον η μεγαλύτερη διεθνής αγορά για το Χόλιγουντ και η πρεμιέρα της ταινίας στη χώρα αυτή αναμενόταν με ανυπομονησία επειδή, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είχε μικρές μόνο περικοπές από τους κυβερνητικούς λογοκριτές, παρά το γεγονός ότι ο Ταραντίνο φημίζεται για τις σκηνές ωμής βίας στις ταινίες του.

Μερικοί μπλόγκερ έγραψαν πως η ταινία είχε αρχίσει ήδη να προβάλλεται όταν ξαφνικά η προβολή σταμάτησε και οι θεατές κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τις κινηματογραφικές αίθουσες. "Αφού την παρακολουθήσαμε για περίπου ένα λεπτό, σταμάτησε!", έγραψε ο μπλόγκερ Σούε Γι Ντάο. "Μετά εμφανίσθηκαν μέλη του προσωπικού του κινηματογράφου και είπαν πως η SARFT (η Κρατική Διοίκηση Ραδιοφώνου, Κινηματογράφου και Τηλεόρασης, η οποία είναι αρμόδια για τη λογοκρισία των ταινιών) τηλεφώνησε και είπε ότι η προβολή πρέπει να καθυστερήσει!! Μπορεί κανείς να μου πει τι συμβαίνει!!"

"Πήραμε την ειδοποίηση από το επιτελείο μας γύρω στις 10:00 σήμερα το πρωί , αλλά ήταν πολύ αργά για να ματαιώσουμε δύο προβολές", δήλωσε εξάλλου ο υπεύθυνος σ' έναν από τους κινηματογράφους της Σαγκάης.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, στελέχη της κινηματογραφικής βιομηχανίας δήλωσαν πως η ματαίωση της προβολής μπορεί να οφείλεται σε μερικές γυμνές σκηνές που μπορεί να μην "κόπηκαν" από τη ταινία.

Η κινεζική κυβέρνηση λογοκρίνει όλες τις ταινίες πριν από την προβολή τους. Σκηνές που περιέχουν γυμνό, πολιτικά ευαίσθητα θέματα, καθώς και ακραία βία πρέπει να "κόβονται" πριν η ταινία πάρει το "πράσινο φως" από τις αρχές.

news.pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση