GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μείωση των ελλειμμάτων θα εξετάσουν οι «G20»

Πρόταση για τη μείωση των ελλειμμάτων τους στο 90% του ΑΕΠ θα εξετάσουν στην Ουάσινγκτον την... επόμενη εβδομάδα οι χώρες των 20 μεγαλύ...

Πρόταση για τη μείωση των ελλειμμάτων τους στο 90% του ΑΕΠ θα εξετάσουν στην Ουάσινγκτον την... επόμενη εβδομάδα οι χώρες των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο έγγραφο ομάδας εργασίας του G20.

Η πρόταση ακολουθεί τη συμφωνία των ηγετών των χωρών τον Ιούνιο του περασμένου έτους να θέσουν φιλόδοξους στόχους για τη μείωση των χρεών τους μετά το 2016, όταν και, σύμφωνα με τη συμφωνία του Τορόντο το 2010, το χρέος θα πρέπει να σταματήσει να αυξάνεται.

Όπως επισημαίνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, η Ε.Ε. έχει ήδη ως όριο για το χρέος το 60% του ΑΕΠ και αναμένεται να προτείνει έναν χαμηλότερο στόχο στη συνάντηση του G20.

«Οι αναπτυγμένες οικονομίες του G20 πρέπει να δεσμευτούν σε μία κοινή μείωση του χρέους, συμπεριλαμβανομένων και σχεδίων δημοσιονομικής προσαρμογής, που θα κατευθύνει σε έναν ξεκάθαρο και αξιόπιστο καθοδικό δρόμο τα επίπεδα των κρατικών χρεών» αναφέρει το έγγραφο.

Σύμφωνα με το Reuters, ένας τέτοιος στόχος ωστόσο ίσως αποδειχθεί ανέφικτος για χώρες όπως η Ιαπωνία, το χρέος της οποίας είναι μεγαλύτερο από το 200% του ΑΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση