GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τουρκία: H αλ Κάιντα θα χτυπούσε την πρεσβεία των ΗΠΑ

Στη διάρκεια επιχείρησης τον Φεβρουάριο στην Κωνσταντινούπολη και το Τσορλού (βορειοδυτική Τουρκία), η αντιτρομοκρατική αστυνομία συνέλ...

Στη διάρκεια επιχείρησης τον Φεβρουάριο στην Κωνσταντινούπολη και το Τσορλού (βορειοδυτική Τουρκία), η αντιτρομοκρατική αστυνομία συνέλαβε 12 άτομα.

Πυρήνα του δικτύου της ισλαμικής οργάνωσης αλ Κάιντα ο οποίος σχεδίαζε επιθέσεις εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα και συναγωγής στην Κωνσταντινούπολη εξάρθρωσε η τουρκική αστυνομία σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Στην διάρκεια επιχείρησης τον Φεβρουάριο στην Κωνσταντινούπολη και το Τσορλού (βορειοδυτική Τουρκία), η αντιτρομοκρατική αστυνομία συνέλαβε 12 άτομα: οκτώ Τούρκους, δύο Αζέρους και δύο Τσετσένους. Επίσης κατασχέθηκαν 22 κιλά εκρηκτικών, μετέδωσαν το τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Türk.

Τα έγγραφα που βρέθηκαν κατά την επιχείρηση δείχνουν ότι η οργάνωση αυτή είχε ως στόχους συναγωγή και το ιδιωτικό μουσείο Κοτς στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα.

Η αμερικανική πρεσβεία αποτέλεσε στόχο επίθεσης αυτοκτονίας την 1η Φεβρουαρίου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός φρουρού ασφαλείας. Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε το ακροαριστερό Επαναστατικό Κόμμα-Μέτωπο της Λαϊκής Απελευθέρωσης (DHKP-C).

sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση