GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συζήτηση για το ζήτημα των παιδικών σταθμών

Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός: - Δώσαμε έμφαση στη χρηματοδότηση της κατασκευής 41 παιδικών σταθμών αλλά θα γίνει απένταξ...


Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός:
- Δώσαμε έμφαση στη χρηματοδότηση της κατασκευής 41 παιδικών σταθμών αλλά θα γίνει απένταξη, εάν δε μπορέσουν να ανταποκριθούν οι Δήμοι.

- Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους αυτούς που ζητούν να δοθεί προτεραιότητα στη λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών

Συζήτηση για τους παιδικούς σταθμούς πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, την Τρίτη 18 Ιουνίου 2013, κατόπιν αιτήματος της παράταξης «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ».

Στην εισήγησή του ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, ανέδειξε για ακόμα μία φορά το τεράστιο πρόβλημα της καθυστέρησης στην απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ από την πλευρά των Δήμων και επεσήμανε τον κίνδυνο απένταξης των έργων κατασκευής παιδικών σταθμών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη Αττικής:

«Υπάρχουν έργα που έχουμε εγκρίνει και έχουμε εντάξει στο Πρόγραμμά μας, έχουμε δεσμεύσει χρήματα και αρκετοί Δήμοι δεν έχουν κάνει τίποτα. Οι ευθύνες τους είναι τεράστιες. Τα χρήματα του ΕΣΠΑ κινδυνεύουν να χαθούν στο τέλος του χρόνου. Ανάμεσα στα έργα αυτά είναι και αρκετοί παιδικοί σταθμοί, σε αντίστοιχους Δήμους της Αττικής.

Η ολιγωρία των Δημοτικών Αρχών να υλοποιήσουν αυτά τα έργα, καταδεικνύει και τις τεράστιες ευθύνες που έχουν για την αδυναμία των Δήμων τους να απορροφήσουν όλα τα νήπια στους σταθμούς.

Εμείς δώσαμε έμφαση στη χρηματοδότηση της κατασκευής τους αλλά θα γίνει απένταξη, εάν δε μπορέσουν να ανταποκριθούν. Στο κάτω κάτω είναι οι τελικοί δικαιούχοι και αυτοί έχουν την ευθύνη.

Εμείς, ενώνουμε τη φωνή μας με όλους αυτούς που ζητούν να δοθεί προτεραιότητα στη λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών, γιατί αυτό αποτελεί κατά τη γνώμη μας προτεραιότητα στις σημερινές οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες».

Εκπροσωπώντας την παράταξη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ», που έφερε και το θέμα προς συζήτηση, η κ. Χρ. Αγγελονίδη, τόνισε την αναγκαιότητα να δοθεί άμεση κρατική επιχορήγηση στους Δήμους για τη δημιουργία παιδικών σταθμών, τη στελέχωσή τους με μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό, ενώ αναφέρθηκε με τη σειρά της και στον κίνδυνο να απενταχθούν από το ΕΣΠΑ και κατά συνέπεια να μη χρηματοδοτηθούν έργα κατασκευής νέων παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.

Τέλος, ο επικεφαλής της παράταξης ΑΤΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, κ. Κώστας Διάκος, υποστήριξε πως η παιδεία μένει πάντα απ’ έξω από τις προτεραιότητες του Κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση