GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιος ωφελείται από το κλείσιμο της ΕΡΤ;

Ορισμένες μικρές αλήθειες για την ΕΡΤ. Η ΕΡΤ σήμερα είναι ο μεγαλύτερος όμιλος ΜΜΕ της χώρας. Δεν έχει ζημίες. Το 2011 είχε κέρδη προ φ...

Ορισμένες μικρές αλήθειες για την ΕΡΤ.

Η ΕΡΤ σήμερα είναι ο μεγαλύτερος όμιλος ΜΜΕ της χώρας. Δεν έχει ζημίες. Το 2011 είχε κέρδη προ φόρων που έφτασαν τα 57 εκατ. ευρώ. Δεν χρωστάει σε τράπεζες. Επιστρέφει στο ελληνικό δημόσιο ποσά της τάξης των 135 κατ. ευρώ, τα οποία δεν γίνονται τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Η λειτουργία της δεν επιβαρύνει τον κρατικό προυπολογισμό. Ζει από το ανταποδοτικό τέλος. Όσοι κι αν απολυθούν, όσα κανάλια και αν κλείσουμε δεν υπάρχει καμία θετική επίδραση στο δημόσιο χρέος.

Όσοι λένε ακόμη πως πληρώνουν για κοινόχρηστους χώρους και καντηλάκια, απλώς δεν γνωρίζουν.

Το κριτήριο της θεαματικότητας έχει ενδιαφέρον διότι επί τρικομματικής κυβέρνησης, τα ποσοστά καταρρέουν. Μια απλή ανάγνωση των δεικτών θεαματικότητας των ιδιωτικών καναλιών συσχετίζοντας τα, με τις ζημίες που εμφανίζουν και τον υψηλό δανεισμό που κουβαλούν, δίνει την απάντηση.

Είχαμε την εντύπωση πως η κυβέρνηση θέλει την ανάπτυξη. Αντί να χρησιμοποιήσει ως όχημα μία, υπό εξυγίανση εταιρεία, θέλει να προσθέσει ένα ακόμη λουκέτο στη ραδιοτηλεοπτική αγορά.

Έχει πέσει πολύ σιωπή. Γιατί δεν τοποθετείται ο Γκίκας Μάναλης; Έχουν άποψη οι διατελέσαντες υπουργοί Τύπου μαι Επικρατείας. Οι προηγούμενοι διευθύνοντες σύμβουλοι της ΕΡΤ;

Και το τελικό ερώτημα: Ποιος οφελείται από το κλείσιμο της ΕΡΤ;

2 σχόλια

  1. Κουρή ασε τις καλαμιες,δεν χρωσταει γιατι πηρωνουμε ολοι εμεις ,μπραβο στον Σαμαρα ,Μπορει να μην τον θελω να τον δω στα ματια μου αλλα με αυτο που εκανε πραγματικα τον εκανε ηρωα στ ματια μου.Τελος στο κομματικο παραμαγαζο.Βαλε Σαμαρα τελος και στο χαρατσι και θα βγειο λαος στο δρομο οχι να κλαψει για την ΅ΡΤ αλλα να σε χειροκροτησει.
    ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΒΡΩΜΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΡΤ. ΣΥΜΑΖΕΥΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναί συμμαζεύεται απο τον Γερμαναρά Αντωνάκη, πλάκα μας κάνεις;
    Ο Αντωνάκης το μόνο που μπορεί να φτιάξει είναι το Σαμαράς TV αν και αμφιβάλλω και για αυτό για τον απλό λόγο ότι κάθε κίνηση αυτής της κυβέρνησης υποκρύπτει εξυπηρέτηση κάποιου απατεώνα ή των Γερμανών.
    Τα λεφτά που υποτίθεται θα σώσει βάζεις στοίχημα ότι και δεν θα τα γλυτώσεις και δεν θα πανε για ανάπτυξη αλλά για χρεή στους Γερμανούς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση