GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΥΡΙΖΑ: Να διερευνηθούν οι αποκαλύψεις του ΒΒC για τους σύρους πρόσφυγες

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις καταγγελίες σύρων προσφύγων στο BBC ότι οι ελληνικές αρχές παρεμπόδισαν την ...


Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις καταγγελίες σύρων προσφύγων στο BBC ότι οι ελληνικές αρχές παρεμπόδισαν την ασφαλή είσοδό τους στη χώρα και τους απώθησαν  εκτός συνόρων με συχνά μοιραίο αποτέλεσμα, αναφέρεται ρεπορτάζ που θα μεταδοθεί το βράδυ της Πέμπτης.

«Οι νέες αποκαλύψεις του ειδησεογραφικού δικτύου BBC για αστυνομικές επιχειρήσεις που εμποδίζουν τους σύρους πρόσφυγες από το να κάνουν αίτηση ασύλου, δυστυχώς δεν εκπλήσσουν. Προσθέτουν μία ακόμα ψηφίδα στο κάδρο των σκληρών κατασταλτικών πρακτικών της ελληνικής κυβέρνησης και της ΕΛΑΣ κατά των προσφύγων και μεταναστών. Η τακτική της παρεμπόδισης των Σύρων προσφύγων από το να κάνουν αίτηση ασύλου, αποτελεί ευθεία παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Αν δεν δικαιούνται οι Σύριοι διεθνή προστασία, ποιοι ακριβώς δικαιούνται;» διερωτάται η Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, «η κυβέρνηση, δεν εφαρμόζει αυτές τις πρακτικές μόνη της. Αποτελεί τον πιο επίζηλο εφαρμοστή της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για "Ευρώπη- φρούριο", πολιτικής που βρίσκεται στον αντίποδα των διεθνών συνθηκών για το άσυλο και "ξερνάει" κάθε χρόνο χιλιάδες πτώματα προσφύγων στα σύνορά της -την ίδια ακριβώς στιγμή που η ΕΕ δήθεν κόπτεται για τις τύχες του λαού της Συρίας...»

«Το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί τη διερεύνηση των αποκαλύψεων BBC και την παύση των πρακτικών παρεμπόδισης από την πρόσβαση των προσφύγων στην αίτηση πολιτικού ασύλου. Ταυτόχρονα ζητάει την άμεση και επαρκή λειτουργία δομών ανοικτής φιλοξενίας αλλοδαπών στα σύνορα με κατάλληλη στελέχωση και εξοπλισμό» καταλήγει η ανακοίνωση.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση