GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Force majeure... Ανώτερη βία

Tου Πάνου Χατζηγεωργιάδη,  Μέλος ένωσης μουσικοσυνθετών Αγγλίας,  Λογοτέχνης και Δημοσιογράφος. Τα χθεσινά γεγονότα σε αναγκάζο...


Tου Πάνου Χατζηγεωργιάδη,
 Μέλος ένωσης μουσικοσυνθετών Αγγλίας,
 Λογοτέχνης και Δημοσιογράφος.


Τα χθεσινά γεγονότα σε αναγκάζουν να λάβεις θέση και μάλιστα θέση ανοιχτή σε σχέση με τα πράγματα της δημόσιας τηλεόρασης.
Σίγουρα οι περισσότεροι έχουν παραπονεθεί για το καθεστώς όσον αφορά την ΕΡΤ που έχει να κάνει με κρατικοδίαιτες προσλήψεις ημετέρων,κακοδιαχείρηση υλικού με οτι αυτό μπορεί να σημαίνει,μηδενική τηλεθέαση και γενικότερα μια εικόνα ενός δημοσίου οργανισμού που αποροφά πολλά χρήματα και δεν προσφέρει τα αναμενόμενα.
Έτσι και ελέω κρίσης φτάσαμε χθές στο σημείο να αποφασισθεί η διακοπή προσωρινώς κατά τα λεγόμενα,της λειτουργίας αυτού του αρρωστημένου η αλήθεια μηχανισμού που εξετράπη όσο περνούσαν τα χρόνια απο δημόσιο βήμα σε κυβερνητικό όργανο προπαγάνδας για την εκάστοτε κυβέρνηση.
Αυτή ειναι η πρώτη ανάγνωση του έργου που παίχθηκε εχθές,όμως σε ένα δεύτερο επίππεδο μιλάμε για την απεμπόλιση του δημοκρατικού δικαιώματος για δημόσια τηλεόραση ελέω κρίσης και μέτρων που επιβάλονται άνωθεν και έξωθεν της χώρας,πράγμα που σε κάνει να αναρωτάσαι για το εάν εν μια νυκτί αποφασίστηκε κάτι τέτοιο για ίσως ένα απο τα μεγαλύτερα δίκτυα τηλεπικοινωνιακών υποδομών στην επικράτεια,αν οχι το μεγαλύτερο,αύριο αν κάποιοι πάλι επιβάλλουν το κλείσιμο άλλων μέσων με την όποια δικαιολογία,το τι μέλλει γεννέσθαι.
Ζούμε σε μια εποχή μεταιχμιακή όπου οι έννοιες χρειάζονται επαναπροσδιορισμό τάχιστα και τα όρια της δημοκρατίας είναι πολύ ασαφή,έτσι δεν αποκλείεται μιάς και στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν μιλάμε για ένα απλό και διαβρωμένο κομμάτι του δημοσίου αλλά για την φωνή και το δημόσιο βήμα καλό ή κακό,κάποιοι να θελήσουν απαξιώνοντας όλο αυτό να περάσουν πολιτικές και πρακτικές που μόνον σε ευρωπαικό κράτος δεν συναντώνται και πάντοτε με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης.
Εφόσον απαξιώσαμε το δημόσιο αγαθό του λόγου,μόνοι μας απεμπολούμε το δικαίωμα μας αυτό,ας το προσέξουμε.
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση