GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Merkel: Δημιουργία ταμείου αλληλεγγύης εφόσον προωθούνται οι μεταρρυθμίσεις

Η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel δήλωσε σήμερα ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν μικρά περιθώρια για να τονώσουν την ανάπτυξη μέ...

Η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel δήλωσε σήμερα ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν μικρά περιθώρια για να τονώσουν την ανάπτυξη μέσω νέων δαπανών, ωστόσο άφησε ανοιχτή... την πόρτα για ένα ταμείο αλληλεγγύης στην Ευρωζώνη εφόσον οι κυβερνήσεις προωθούν τις μεταρρυθμίσεις.

Προτεραιότητα είναι οι κυβερνήσεις να οριστικοποιήσουν τις λεπτομέρειες για τα λεγόμενα δεσμευτικά συμβόλαια που θα υπογράφουν τα κράτη μέλη με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις μεταρρυθμίσεις, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες.

Αυτό θα πρέπει να γίνει τον Οκτώβριο και τον Δεκέμβριο, πρόσθεσε.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας τα κράτη μέλη να συνάπτουν δεσμευτικά συμβόλαια για την προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων με την Κομισιόν, η Γερμανίδα καγκελάριος επανέλαβε την ιδέα της για τη δημιουργία ενός ταμείου αλληλεγγύης στην Ευρωζώνη το οποίο θα έχει αποστολή να ενισχύει τις χώρες σαν ανταμοιβή για τις μεταρρυθμίσεις.

"Θα αποφασίσουμε τον Δεκέμβριο για το θέμα των δεσμευτικών συμβολαίων μεταξύ των κρατών και της Κομισιόν και του μηχανισμού αλληλεγγύης που είναι μέρος αυτής της συμφωνίας", δήλωσε.

Hollande: Η Ευρωζώνη θα έχει τραπεζική ένωση έως τα μέσα του 2014

Η Ευρωζώνη θα έχει τραπεζική ένωση για την επόπτευση των τραπεζών και την εκκαθάριση αυτών που χρεοκοπούν έως τα μέσα του 2014, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Francois Hollande απευθύνοντας έκκληση στους ομολόγους του να προχωρήσουν όσο το δυνατό πιο μακριά προς αυτό το στόχο χωρίς να γίνουν αλλαγές στις συνθήκες.

«Το σχέδιο για την τραπεζική ένωση βρίσκεται τώρα σε πορεία ολοκλήρωσης με ένα πλαίσιο που μας επιτρέπει να πούμε πως στα μέσα του 2014 όλοι οι μηχανισμοί θα είναι σε θέση να προστατεύσουν την Ε.Ε. από οποιαδήποτε τραπεζική κρίση,» δήλωσε ο Hollande μετά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.

Αναφερόμενος στις συνθήκες της Ε.Ε. ο Γάλλος πρόεδρος σημείωσε πως οποιαδήποτε αλλαγή θα πρέπει να συμβεί εάν είναι νομικά απαραίτητη, όχι για πολιτικούς λόγους, και πως οι νομικές ανησυχίες δεν πρέπει να αποτελέσουν δικαιολογία για αδράνεια.

Rajoy: Σε τροχιά ανάκαμψης η ισπανική οικονομία

Η ισπανική οικονομία βρίσκεται ξεκάθαρα σε μονοπάτι ανάκαμψης, το οποίο θα καταλήξει λογικά σε οικονομική ανάπτυξη στο επόμενο έτος και σε ισχυρότερες επιδόσεις το 2015 και μετά, ανακοίνωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός Mariano Rajoy.

Μιλώντας μετά από το τέλος της ευρωπαϊκής συνόδου, ο Rajoy τόνισε ότι το ΑΕΠ για το β΄ τρίμηνο, το οποίο πρόκειται να ανακοινωθεί στις επόμενες εβδομάδες, θα είναι καλύτερο από το πρώτο, «και πολύ καλύτερο από το δ΄ τρίμηνο του περασμένου έτους».

Την ίδια στιγμή, τα στοιχεία για την ανεργία εμφανίζουν σημαντικές βελτιώσεις, πρόσθεσε. «Οι βελτιώσεις στην οικονομά που προκύπτουν από τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης, χρειάζονται ακόμη κάποιο χρόνο για να έχουν επίδραση στην καθημερινή ζωή», τόνισε ο Rajoy.

Τόνισε δε ότι η ευρωπαϊκή σύνοδος κατέληξε σε θετικές αποφάσεις για την Ισπανία, ιδιαίτερα εκείνες που αφορούν την περαιτέρω χρηματοδότηση των προγραμμάτων απασχόλησης νέων στη χώρα.
capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση