GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παμβολιώτικος ξεσηκωμός για το Νοσοκομείο του Βόλου (Videos)

Ηχηρό το μήνυμα προς το υπουργείο, παρουσία πολιτών, φορέων, τοπικών Βουλευτών και του πρέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου Ήτ...


Ηχηρό το μήνυμα προς το υπουργείο, παρουσία πολιτών, φορέων, τοπικών Βουλευτών και του πρέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου
Ήταν όλοι εκεί... Από τους νοσοκομειακούς και ειδικευόμενους ιατρούς αλλά και εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Βόλου, έως συγγενείς εργαζομένων, εκπροσώπους σωματείων, φορέων και πολιτικών κομμάτων και από τους τοπικούς νυν Βουλευτές Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, Πάρι Μουτσινά και τον πρώην Απόστολο Νάνο, έως τους πωλητές ειδών ένδυσης - υπόδησης των λαϊκών αγορών αλλά και τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο και απλούς πολίτες του Βόλου.
Όλοι μαζί μια γροθιά, ενωμένοι με στόχο κοινό... την παύση απαξίωσης του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, το οποίο τους τελευταίους μήνες και σύμφωνα με τους ίδιους τους εργαζόμενους αλλά και ιατρούς του, οι οποίοι και διοργάνωσαν το εν λόγω συλλαλητήριο, βιώνει την απόλυτη απαξίωση, τόσο από πλευράς υπουργείου Υγείας, το οποίο συνεχίζει να αδιαφορεί ως προς τα αιτήματά τους, όσο και από πλευράς της συντριπτικής πλειοψηφίας των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης, τα οποία, αν δεν εξυπηρετούν επιχειρηματικά, τότε εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα, παρουσιάζοντας γιατρούς και εργαζόμενους με τέτοιο τρόπο που στοχεύει στην εναντίον τους διαμόρφωση της κοινής γνώμης.
Τόσο ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Νίκος Χαυτούρας, όσο και το μέλος του Συλλόγου των Ειδικευόμενων Γιατρών Θεόφιλος Σάλτης, η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου Φούλη Τσιώμου αλλά και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ματθαίος Δραμητινός, αναφέρθηκαν στα ζωτικής σημασίας προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο.
Ο κ. Χαυτούρας, μέσω της ομιλίας του, υπογράμμισε ότι "το Νοσοκομείο είναι υπόθεση όλων και πρέπει, όλη η κοινωνία και οι φορείς να αντιδράσουν. Το Νοσοκομείο, βρίσκεται ένα βήμα πριν το κλείσιμο. Πρέπει να απαιτήσουμε όλοι μαζί την πρόσληψη γιατρών και προσωπικού. Πριν λίγες ημέρες παραιτήθηκε και η τελευταία γαστρεντερολόγος, ενώ κλινικές όπως ΩΡΛ, ογκολογική, οφθαλμολογική έχουν μείνει με έναν γιατρό. Μετά και την παραίτηση της Διευθύντριας, δε θα μπορούν να γίνονται ούτε έκτακτα χειρουργεία, ενώ πολύ σύντομα, οι κλινικές όπως, η Παθολογική, η Χειρουργική και η Ορθοπεδική θα αντιμετωπίσουν κι αυτές μεγάλο πρόβλημα. Η διάλυση του Νοσοκομείου είναι προ των πυλών".
Aλλά και η κ. Τσιώμου δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά της. Συγκεκριμένα δήλωσε: "με βάση την εικόνα του Νοσοκομείο, οι ανθρώπινες ζωές βρίσκονται υπό σαφή απειλή. Κινδυνεύουν ζωές λόγω έλλειψης γιατρών, ενώ παντελής είναι έλλειψη παραϊατρικού προσωπικού. Έχουν αφήσει το Νοσοκομείο ακάλυπτο. Οι βαριοπούλες των οικονομικών μέτρων γκρεμίζουν το Νοσοκομείο και πυρπολούν τις δομές πρόνοιας".Στο πλευρό γιατρών και εργαζόμενων και οι Βουλευτές Μαγνησίας, τόσο οι νυν των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και ο Ανεξάρτητος Πάρις Μουτσινάς, όσο και ο πρώην Βουλευτής του Κ.Κ.Ε. Απόστολος Νάνος.
ΔΕΙΤΕ και ΑΚΟΥΣΤΕ τις δηλώσεις των Βουλευτών των ΑΝ.ΕΛ. Μαρίνας Χρυσοβελώνη και του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, στην κάμερα του e-Volos.gr:


Στο παμβολιώτικο συλλαλητήριο, έξω από το Νοσοκομείο του Βόλου, βρέθηκε και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος βρίσκεται στην Μαγνησία στο πλαίσιο της περιοδείας του.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Καμμένος, αναφερθείς μεταξύ άλλων στο Νοσοκομείο του Βόλου, δήλωσε: "Στα πλαίσια της επίσκεψης στο Nομό Μαγνησίας και ιδιαίτερα στον Αλμυρό, στη Σκόπελο και στην Αλόννησο, με τη Βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων και Αναπληρωτή Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, τους Πολιτευτές της Μαγνησίας και τη Συντονιστική Επιτροπή της Θεσσαλίας, βρισκόμαστε εδώ στο νοσοκομείο του Βόλου, ένα νοσοκομείο το οποίο έχει χτισθεί πρόσφατα, ένα σύγχρονο νοσοκομείο που καλύπτει τις ανάγκες του Νομού αλλά και των νησιών. Ένα νοσοκομείο, όμως, που δεν έχει γιατρούς, ένα νοσοκομείο για το οποίο αρνείται ο υπουργός και οι υφυπουργοί Υγείας να δεχθούν τους τοπικούς βουλευτές όλων των κομμάτων για να καταθέσουν το αίτημα, προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις ανάγκες που έχει ο τοπικός πληθυσμός σε θέματα υγείας.
Δεκαοκτώ επικουρικοί γιατροί χρειάζονται για να μπορέσει να λειτουργήσει στο μίνιμουμ το νοσοκομείο. Αντ’ αυτού η κυβέρνηση κρύβεται, όπως κρύβεται για τα θέματα της δημόσιας υγείας σε όλη την Ελλάδα. Την ώρα αυτή που εμείς είμαστε εδώ στο νοσοκομείο του Βόλου, οι κάτοικοι της Λήμνου και της Ικαρίας βρίσκονται στο υπουργείο και αντιστέκονται στο κλείσιμο των νοσοκομείων. Η πολιτική της τρόικας θα οδηγήσει στο κλείσιμο των δημόσιων νοσοκομείων, δηλαδή στην αφαίρεση του δικαιώματος του Έλληνα πολίτη να έχει δωρεάν Υγεία. Η Υγεία και η Παιδεία είναι από εκείνα τα αγαθά που δεν είναι διαπραγματεύσιμα. Θα παλέψουμε μαζί με τους εργαζόμενους, μαζί με τους πολίτες, για να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική, την πολιτική που επιβάλλει η ξένη τρόικα στους Έλληνες υποτακτικούς της».
ΔΕΙΤΕ και ΑΚΟΥΣΤΕ τις δηλώσεις του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, έξω από το Νοσοκομείο του Βόλου, όπως καταγράφηκαν από την κάμερα του e-Volos.gr:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση