GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πουλούσε... ανύπαρκτα κινητά! Τουλάχιστον 26 άτομα είχε εξαπατήσει μια κοπέλα

Παρουσιαζόταν μέσω αγγελίας, ως πρώην ιδιοκτήτρια καταστήματος κινητής τηλεφωνίας που ήθελε να...


Παρουσιαζόταν μέσω αγγελίας, ως πρώην ιδιοκτήτρια καταστήματος κινητής τηλεφωνίας που ήθελε να...

ξεστοκάρει και τα "θύματα" έπεφταν στην παγίδα της!

Ο λόγος για μια 23χρονη κοπέλα η οποία συνελήφθη, χθες, από αστυνομικούς της Ασφάλειας Ρεθύμνου, για εξαπατήσεις 26 πολιτών ανά την Επικράτεια, ενώ εκτιμάται ότι οι περιπτώσεις υπερβαίνουν τις 100.

Η κοπέλα, Αθηναία στην καταγωγή που σπούδαζε Γεωπονική στην Αθήνα, είχε επιλέξει να ζει στο Ρέθυμνο, από όπου έκανε και ... τις μπίζνες της!

Από τον Οκτώβριο του 2012 έως και τις 17 Ιουλίου 2013 αναρτούσε αγγελίες σε ιστοσελίδα του διαδικτύου, για πώληση πολυτελών κινητών τηλεφώνων, τα οποία στην πραγματικότητα δεν υπήρχαν. Η ίδια μάλιστα υποστήριζε ότι κατείχε τα κινητά από απόθεμα καταστήματος κινητής τηλεφωνίας, που διατηρούσε στο παρελθόν. Η κοπέλα, που κάποιες φορές εμφανιζόταν και ως σερβιτόρα, εξαπατούσε τους υποψήφιους αγοραστές, οι οποίοι κατέθεταν προκαταβολή ύψους 100-150 ευρώ, σε τραπεζικό λογαριασμό για τα κινητά τηλέφωνα που ... θα αποκτούσαν. Φυσικά, αμέσως μετά την προκαταβολή η κοπέλα εξαφανιζόταν, διακόπτοντας κάθε επικοινωνία μαζί τους!

Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, προέκυψε η εμπλοκή της σε συνολικά 26 περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών μέσω διαδικτύου εκ των οποίων, οι 19 στην περιοχή της Αττικής και οι υπόλοιπες 7 σε διάφορες περιοχές τις χώρας (στην Λάρισα, στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, στην Σαντορίνη, στην Ηγουμενίτσα, στην Έδεσσα και στο Ηράκλειο Κρήτης).

Στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1100 ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε ως προερχόμενο από τις ως άνω παράνομες πράξεις.

Σε έρευνα που ακολούθησε, στο σπίτι της στο Ρέθυμνο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Τρία κινητά τηλέφωνα με τα οποία επικοινωνούσε με τους παθόντες
• Ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
• Ένα βιβλιάριο καταθέσεων στο όνομά της,
• Μία συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (USB) και
• Μία κάρτα ανάληψης μετρητών Τράπεζας.

Το συνολικό χρηματικό ποσό που έχει προκύψει ότι ιδιοποιήθηκε παράνομα, ανέρχεται στις 4.180 ευρώ.

Η συλληφθείσα, θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Το προανακριτικό έργο, που συνεχίζεται διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, ενώ εξετάζεται η τέλεση ομοειδών πράξεων από την 23χρονη.
cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση