GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χιλιάδες Αιγύπτιοι στους δρόμους του Καΐρου, χωρίς επεισόδια

Δεκάδες χιλιάδες Αιγύπτιοι διαδήλωσαν ειρηνικά τα ξημερώματα του Σαββάτου στους δρόμους του Καΐρου ζητώντας την επιστροφή του Μοχάμε...


Δεκάδες χιλιάδες Αιγύπτιοι διαδήλωσαν ειρηνικά τα ξημερώματα του Σαββάτου στους δρόμους του Καΐρου ζητώντας την επιστροφή του Μοχάμεντ Μόρσι, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν αιματηρές συγκρούσεις.
Η Μουσουλμανική Αδελφότητα του Μόρσι κάλεσε την Παρασκευή τους πολίτες να πραγματοποιήσουν μία «ημέρα πορείας», 10 ημέρες αφότου ο στρατός απομάκρυνε από την εξουσία τον πρώτο δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο της Αιγύπτου.
Μία εβδομάδα νωρίτερα οι μαζικές διαδηλώσεις εξελίχθηκαν σε βίαια επεισόδια όταν υποστηρικτές και αντίπαλοι του Μόρσι συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή του 35 άνθρωποι. Τρεις ημέρες αργότερα, αίμα χύθηκε και πάλι στους δρόμους του Καΐρου όταν στρατιώτες άνοιξαν πυρ κατά μιας ομάδας υποστηρικτών του Μόρσι, σκοτώνοντας 53 άτομα. Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και 4 στρατιώτες.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς, υποστηρικτές του Μόρσι χαρακτήρισαν το περιστατικό ως «σφαγή» και είπαν ότι αυτοί που σκοτώθηκαν προσεύχονταν ειρηνικά όταν οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ.
Τα ξημερώματα του Σαββάτου χιλιάδες υποστηρικτές της Αδελφότητας πλημμύρισαν τους δρόμους του Καΐρου. Έξω από το υπουργείο 'Αμυνας, εκατοντάδες διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά των στρατιωτών που μερικά μέτρα μακριά φρουρούσαν το κτίριο. «Βρίσκομαι εδώ για να πω ένα ηχηρό «όχι» στο στρατιωτικό πραξικόπημα και «ναι» στον Μόρσι, τον οποίο θεωρώ ως το νόμιμο πρόεδρο της χώρας, παρά το γεγονός ότι δεν είμαι υποστηρικτής της Αδελφότητας και ούτε τον ψήφισα», δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο 22χρονος φοιτητής Αχμέντ 'Αντελ.
Ο στρατός έχει αρνηθεί ότι η ανατροπή του Μόρσι πρόκειται για πραξικόπημα, υποστηρίζοντας ότι τον απομάκρυνε από την εξουσία προκειμένου να επιβάλει τη θέληση του λαού, όταν εκατομμύρια πολιτών διαδήλωσαν ζητώντας την παραίτησή του. imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση