GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ...

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ίδρυση του νέου φορέα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, που θα αντικαταστήσει την ΕΡΤ η οποία κατ...


Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ίδρυση του νέου φορέα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, που θα αντικαταστήσει την ΕΡΤ η οποία καταργήθηκε με την πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Η νέα ανώνυμη εταιρεία για την νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση φέρει το όνομα ΝΕΡΙΤ ΑΕ «Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία Ίντερνετ και Τηλεόραση) με διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, είναι δημόσια επιχείρηση που ανήκει στο δημόσιο τομέα και εποπτεύεται από το κράτος.

Η νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, είναι ανεξάρτητη από το κράτος, άλλους φορείς δημόσιας εξουσίας, φορείς που ελέγχονται από αυτούς και πολιτικά κόμματα.
Οι εκπομπές της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. θα περιλαμβάνουν ποικίλα προγράμματα που θα μεταδίδουν με αντικειμενικότητα και πληρότητα τις ειδήσεις, θα διασφαλίζουν την πολυφωνική ανταλλαγή απόψεων με κάλυψη όλων των πολιτικών ρευμάτων και φορέων σκέψης, θα επιδιώκουν την κοινωνική συνοχή, θα αναδεικνύουν τον ελληνικό πολιτισμό, θα προβάλουν την πνευματική και καλλιτεχνική δημιουργία, θα διαφυλάσσουν την ποιότητα της ελληνικής γλώσσας και θα διευκολύνουν την πρόσβαση σε αυτές των προσώπων με προβλήματα ακοής και όρασης.

Όπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο, με εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου το Εποπτικό Συμβούλιο καταρτίζει το στρατηγικό σχέδιο της εταιρείας, το οποίο είναι δεκαετές, ενώ το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο ανέρχεται στο ποσό των πέντε εκατομμυρίων ευρώ
Πόροι της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. θα είναι τα έσοδα από το ανταποδοτικό τέλος, από διαφημίσεις και από κάθε άλλη πηγή.

5 σχόλια

  1. Τελικά μήπως την Ελλάδα την κατοικούν μόνο ΝΈΟ-ΝΆΖΙ;...Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην Ελλάδα ξεπλένει νεοναζί κανονικά

    Η αυξανόμενη δημοτικότητα της Χρυσής Αυγής προκαλεί ένα από τα παλιά της μέλη της να ζητήσει συνεργασία μεταξύ των φασιστικών κομμάτων..

    Ένα από τα παλιότερα μέλη της Νέας Δημοκρατίας, του κυβερνώντος κόμματος στην Ελλάδα, ζήτησε συνεργασία με το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής πυροδοτώντας μια συζήτηση αν το κόμμα του έχει γίνει, όπως πολλοί κριτικάρουν, ένας μηχανισμός για ξέπλυμα νεοναζί πολιτικών....

    Σύμφωνα με την Ελληνική εφημερίδα Καθημερινή, ο πρώην υπουργός και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Βύρων Πολύδωρας, πρότεινε νέες δράσεις συνεργασίας μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και της Χρυσής Αυγής, "ως μέρος μιας «ευρύτερης συναίνεσης» για να υπερασπιστεί το έθνος."!!!!Από την τρόικα , μα με την τρόικα δεν συναλλάζονται τώρα;

    Η εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας ΈΒΓΑΛΕ μια ανακοίνωση που έλεγε ότι η πρόταση Πολύδωρα ήταν "περίεργη".και ΤΕΛΟΣ..


    Αλλά η αυξανόμενη υποστήριξη από την Νέα Δημοκρατία στην Χρυσή Αυγή που με πρόσφατες δημοσκοπήσεις να την φέρνουν ως το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα στο της λαϊκής ψήφου και προηγείται του ΠΑΣΟΚ σημερινού εταίρου του κυβερνητικού συνασπισμού, που βρίσκεται στο 6,1% ΛΈΝΕ {εγώ λέω στο 2%} και σε συνδυασμό με το παρελθόν της προηγούμενης απορρόφησης από την Νεα Δημοκρατία μελών με νεοναζιστικές διασυνδέσεις, είναι δυνατόν η πρόταση Πολύδωρα να προορίζεται ως μη πραγματιστική;

    Τρεις πολιτικοί, ιδίως έχουν ξεχωρίσει ως έχοντες νεοναζιστικούς δεσμούς, όλοι πρώην μέλη του ακροδεξιού κόμματος ΛΑΟΣ: ο Μάκης Βορίδης, ο Θάνος Πλεύρης και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

    Ο αμφιλεγόμενος νέος υπουργός υγείας που έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι «όλες οι μεγάλες τράπεζες ανήκουν στους Εβραίους» και ότι «το εβραϊκό λόμπι» θα καθορίσει τη μοίρα του εξωτερικού χρέους στην Ελλάδα...
    ΩΣ ΦΊΛΟΕΒΡΑΊΟΣ ΤΟΝ ΦΤΎΝΩ ΑΠΌ ΕΔΩ γιατί οι νάζι έβαλαν στον ίδιο τολ με τα θανατηφόρα αέρια και τον ΕΛΛΗΝΑ πάππου μου..

    Ο Βορίδης, έχοντας μια ιστορία σε φερόμενες ως νεοναζιστικές οργανώσεις νέων, ίδρυσε το 1994, ένα θεωρούμενο ως αντιμεταναστευτικό κόμμα, το Ελληνικό Μέτωπο.

    Στις εκλογές του 2000 κατέβηκε μαζί με την Πρώτη Γραμμή, ένα κόμμα που ιδρύθηκε από τον αυτοαποκαλούμενο ως αρνητή του ολοκαυτώματος Κώστα Πλεύρη, συγγραφέα του "Εβραίοι, όλη την αλήθεια" - που εκδόθηκε από τον σημερινό Υπουργό Υγείας Γεωργιάδη - και είναι επίσης ο πατέρας του Θάνου Πλεύρη....ΤΟΥΣ ΞΑΝΆ ΦΤΎΝΩ..

    Ο Θάνος Πλεύρης εκλέχτηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο το 2007 με το ΛΑΟΣ, και πρόσφατα προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία, τον Μάιο του 2013..

    Οι κύριοι αυτοί είναι ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΝΑΖΙΣΤΕΣ - ΚΤΉΝΗ όπως και αυτοί που τους ανέχονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι κύριοι αυτοί είναι ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΝΑΖΙΣΤΕΣ - ΚΤΉΝΗ όπως και αυτοί που τους ανέχονται...


    Οι Λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΝΑΙ.. ΚΆΘΕ ΉΜΕΡΑ ΧΩΡΊΖΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ -ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ -ΜΑΝΕΣ-ΠΑΙΔΙΆ-ΚΈΡΔΗ...ΚΑΙ ΠΆΝΤΑ ΧΆΝΟΥΝ

    Μπούτζουκας Τηλέμαχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επιστολή Αμερικανού Πρέσβη της UANI, προς τον εφοπλιστή και τραπεζίτη Βίκτωρα Ρέστη. Τον κατηγορεί για "παράνομες επιχειρηματικές σχέσεις" με το καθεστώς Αχμαντινετζάντ, αξίας δισεκατομμυρίων.

    Ο Αμερικάνικος Οργανισμός UANI, «Ενωμενοί κατά των πυρηνικών του Ιράν» κατηγορεί τον Βίκτωρα Ρέστη ότι μέσω της ναυτιλιακής του εταιρείας αλλά και μέσω της τράπεζάς του FBB, χρησιμεύε ως βιτρίνα για το Ιρανικό Υπουργείο Πετρελαίου στην Ελλάδα, εξασφαλίζοντας μια «στρατηγική συμμαχία» με το καθεστώς Αχμαντινετζάντ.

    Σε αντάλλαγμα, οι μηνιαίες συναλλαγές που θα κατευθύνονται προς την FBB από τους Ιρανούς εταίρους θα "ήταν μερικά δισεκατομμύρια", σύμφωνα με τους Αμερικανούς.


    Σύμφωνα με τον UANI , στην υπόθεση εμπλέκεται και ο Έλληνας εφοπλιστής Καμπής, για τον οποίο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το Αμερικάνικο Υπουργείο Οικονομικών, έχουν κατηγορήσει για παράνομη διακίνηση πετρελαίου υπέρ της Ιρανικήςκυβέρνησης, καθως και για χρηματοδότηση.


    Σύμφωνα με τις κατηγορίες με χρήματα απο την κυβέρνηση του Αχμαντινετζάτ, ο εφοπλιστής Καμπής αγόρασε 8 δεξαμενόπλοια με τα οποία έκανε διακίνηση αργού πετρελαίου, μέσα απο δικές του εταιρείες, αξίας γύρω στα 200 εκ δολάρια ανά αποστολή.


    Είναι η τρίτη φορά τελευταία που απασχολούν οι Έλληνες εφοπλιστές τα ξένα Μέσα.


    Στις 5 Μαρτίου, το Πρακτορείο REUTERS είχε αποκαλύψει οτι Ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες, μεταφέρουν πετρέλαιο στην Συρία, παρά τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί απο την ΕΕ.



    Επίσης ακριβώς την ίδια πρακτική, είχε ακολουθήσει και στον εμφύλιο της Λιβύης το 2011, συγκεκριμένος μεγάλος Έλληνας εφοπλιστής.


    Επίσης τον Μάρτιο, το REUTERS, είχε κατονομάσει η Ελληνική εφοπλιστική εταιρεία, με έδρα την Βούλα Αττικής, ότι στηρίζει το καθεστώς Άσσαντ, προμηθεύοντας πετρέλαιο θέρμανσης αξίας τουλάχιστον 55 εκατομμυρίων δολαρίων κάθε μήνα.





    Παρακάτω θα βρείτε ολόκληρη την πεντασέλιδη επιστολή του Αμερικανού Πρέσβη Mark D. Wallace προς τον Ρέστη.




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρακάτω θα βρείτε ολόκληρη την πεντασέλιδη επιστολή του Αμερικανού Πρέσβη Mark D. Wallace προς τον Ρέστη.


    UANI Calls for Greek Ship Owner Victor Restis and Restis Group to End Illicit Business Relationships with Iranian Regime

    Restis is Conspiring with Regime & Blacklisted Businessman Dimitris Cambis to Profit from Iranian Business Schemes


    Αν θυμάστε, ο Βίκτωρας Ρέστης είναι ο εφοπλιστής που είχε δηλώσει ότι για να τον φορολογήσουν, θα πρέπει να τον βρούν πρώτα.


    Ε!!! τον βρήκανε {τα Αμερικανάκια.}

    ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - (BUSINESS WIRE) - Σήμερα, ο Οργανισμός «Ενωμενοί κατά των πυρηνικών του Ιράν» (Uani) παρουσίασε αποδείξεις για παράνομες επιχειρηματικές πρακτικές μεταξύ του Βίκτωρα Ρέστη, προέδρου της Ελληνικής First Business Bank SA (FBB) και του ιρανικού καθεστώτος.


    Ο Οργανισμός Uani έχει γράψει στον κ. Ρέστη, παρουσιάζοντας στοιχεία για τη σημαντική και δυνητικά επικερδή σχέση μεταξύ της FBB, του Έλληνα επιχειρηματία Δημήτρη Καμπή,ο οποίος βρίσκεται στην μαύρη λίστα και το Υπουργείο Πετρελαίου του Ιράν (MOP).

    Τα έγγραφα αποδεικνύουν ότι ο κ. Ρέστης, μέσω της FBB και σε συνδυασμό με τον κ. Καμπή, συνωμοτούσε με πρόσωπα που ενεργούν για λογαριασμό του ιρανικού καθεστώτος για να χρησιμεύσει ως βιτρίνα για το Ιρανικό Υπουργείο Πετρελαίου στην Ελλάδα, εξασφαλίζοντας μια «στρατηγική συμμαχία» με το καθεστώς Αχμαντινετζάντ. Σε αντάλλαγμα, η FBB θα λάμβανε επενδύσεις προφανώς πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια από τις ιρανικές αρχές.

    Τον Μάρτιο, ο κ. Καμπής είχε υποστεί κυρώσεις από το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών για συνωμοσία με το ιρανικό καθεστώς για να αποκτήσει ένα στόλο των πετρελαιοφόρων και να συγκαλύψει την ιδιοκτησία τους, προκειμένου να εξάγει παράνομα ιρανικό πετρέλαιο σε πελάτες του εξωτερικού, κατά παράβαση των διεθνών κυρώσεων.


    Σε επιστολή που απέστειλε προς τον Ρέστη, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Uani, Πρέσβης Mark D. Wallace, έγραψε:
    Ο Οργανισμός «Ενωμένοι κατά του πυρηνικού Ιράν» εγγράφως σας εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις προφανείς επιχειρηματικές συναλλαγές των δύο εταιρειών σας, δηλαδή της First Business Bank SA και της Enterprises Shipping and Trading S.A., με άτομα που έχουν υποστεί κυρώσεις και ιρανικές οντότητες του πετρελαίου και της ναυτιλίας.


    Συγκεκριμένα, ο Uani είναι σοβαρά θορυβημένος από τις σχέσεις σας με τον Δημήτρη Καμπή, Πρόεδρο της. Athene Consulting House S.A., έναν πασίγνωστο Έλληνα επιχειρηματία, ο οποίος πρόσφατα δέχθηκε κυρώσεις από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για συνωμοσία με το ιρανικό καθεστώς και το Ιρανικό Υπουργείο Πετρελαίου, καθώς εξήγαγε παράνομα ιρανικό πετρέλαιο, κατά παράβαση των διεθνών κυρώσεων..


    Στον Uani έχουν παρασχεθεί πρόσφατα έγγραφα που επιβεβαιώνουν την ύπαρξη μιας σημαντικής και δυνητικά επικερδής παράνομης επιχειρηματικής σχέσης μεταξύ της FBB, στην οποία υπηρετείται ως Πρόεδρος, του Καμπή, και του Ιρανικού Υπουργείου Πετρελαίου.


    Τα έγγραφα αποδεικνύουν ότι, μέσω της FBB, και σε συνδυασμό με τον Καμπή, συνωμοτήσατε με πρόσωπα που ενεργούν για λογαριασμό του ιρανικού καθεστώτος για να χρησιμεύσεται ως βιτρίνα για το Ιρανικό Υπουργείο Πετρελαίου στην Ελλάδα, εξασφαλίζοντας μια «στρατηγική συμμαχία» με το καθεστώς όπου η FBB θα λάμβανε επενδύσεις προφανώς πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια από τις ιρανικές αρχές.



    Μπούτζουκας Τηλέμαχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με απλά λόγια, θα παρείχατε εκτεταμένες και κρίσιμες ναυτιλιακές και χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες στο ιρανικό καθεστώς, για να διευκολυνθεί η επέκταση της βιομηχανίας πετρελαίου, σε κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς καθεστώτος των κυρώσεων.


    Εκτός από τον Καμπή, ο άλλος εταίρος σε αυτή την παράνομη επιχειρηματική σχέση είναι το Ιρανικό Υπουργείο Πετρελαίου. Σίγουρα γνωρίζετε ότι το ΙΥΠ διαχειρίζεται την βιομηχανία πετρελαίου του καθεστώτος μέσω δύο βασικών θυγατρικών εταιρειών: τςη Εθνικής Ιρανικής Εταιρίας Πετρελαίου και της Εθνικής Ιρανικής Εταιρίας Δεξαμενοπλοίων και ότι και οι τρεις οντότητες έχουν υποστεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Σε μια επιστολή με ημερομηνία 25 Απρ. 2012 , που απευθύνεται σε σας και στον Καθηγητής Χρήστο Καζαντζή, διευθύνων σύμβουλο της FBB, ο Καμπής , γράφοντας για λογαριασμό της Athene , ορίζει με σαφήνεια τη σχέση μεταξύ της Athene και του Ιράνικου Ιπουργείου Πετραλαίου,εν μέσω κυρώσεων.: «Εμείς [Athene Consulting House] έχουμε θεσπίσει μια μακροπρόθεσμη στρατηγική συνεργασία με το ιρανικό υπουργείο πετρελαίου και μια σειρά μεγάλων ιρανικών ιδιωτικών φορέων που δραστηριοποιούνται σε παγκόσμιο επίπεδο ... "


    Ο Καμπής προσπαθεί να σας εξηγήσει το σκεπτικό του, ώστε να προσδιορίσει εσας και την FBB ως δυνητικούς εταίρους σε αυτή την παράνομη επενδύση του Ιρανικού καθεστώτος: «Έχουμε λάβει εντολή, μεταξύ άλλων, να προτείνουμε ένα Ελληνικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα ... Από τη δική μας μεριά, έχουμε προτείνει την FBB γιατί πιστεύουμε ότι στον Καθ. Καζαντζή και στην στρατηγική του σκέψη του και επειδή πιστεύουμε ότι ο κ. Ρέστης είναι ένας επιφανής διεθνής επιχειρηματίας που μπορεί να επιτύχει πολλές συνέργειες από μια στρατηγική συμμαχία με τους πελάτες μας. "

    Ο Καμπής περιγράφει σαφώς το κίνητρο των Ιρανών εταίρων, δηλαδή του Sir Kazem Vaziri, του κ. Homayoun Ansari και του Δρ M. Ali Izadi, που «αντιπροσωπεύουν τις ιρανικές αρχές" και "είναι υπεύθυνες για τις διεθνείς επενδύσεις του ιρανικού υπουργείου Πετρελαίου."



    Σύμφωνα με τον Καμπή, ο στόχος των Vaziri, Ansari και Izadi είναι να ξεκινήσουν και να συνάψουν στρατηγική συμφωνία με την FBB συμπεριλαμβανομένου την "απόκτηση ενός σημαντικού μεριδίου στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας .... και την απόκτηση άλλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα ..." Σύμφωνα με τον Καμπή, οι μηνιαίες συναλλαγές που θα κατευθύνονται προς την FBB από αυτούς τους Ιρανούς εταίρους θα "είναι μερικά δισεκατομμύρια."

    http://www.unitedagainstnucleariran.com/sites/default/files/letters/UANI_Ltr_RESTIS_051313.pdf

    ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ..

    Μπούτζουκας Τηλέμαχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *