GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

6 τρόποι - «εγγύηση» για μακροζωία

Σε περίπτωση που οι λέξεις μακροβιότητα και ευτυχία έχουν μπει σε δεύτερη μοίρα στη λίστα των προτεραιοτήτων σας, έχει έρθει η ώρα ν...


Σε περίπτωση που οι λέξεις μακροβιότητα και ευτυχία έχουν μπει σε δεύτερη μοίρα στη λίστα των προτεραιοτήτων σας, έχει έρθει η ώρα να αναθεωρήσετε. Και ο λόγος είναι ότι αν παρακολουθήσετε τις ιστορίες ανθρώπων που έχουν κατορθώσει να φτάσουν (ίσως και να ξεπεράσουν) τα 100 χρόνια ζωής, θα διαπιστώσετε ότι...
τα κοινά στοιχεία είναι περισσότερα από όσα νομίζατε.

Υγιεινή διατροφή φυσικά

Αν και το να ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή θεωρείται αυτονόητο, δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί ως κυρίαρχος παράγοντας στη λίστα της μακροζωίας. Περισσότερα λαχανικά, άφθονο νερό και ποικιλία από όσπρια, ξηρούς καρπούς και φρούτα συγκαταλέγονται ανάμεσα στα must της διατροφικής λίστας.

Όσο για τις πρωτεΐνες, προτιμήστε το λευκό από το κόκκινο κρέας και φυσικά τα ψάρια, που είναι πλούσια πηγή σε Ω3 λιπαρά οξέα. Αποφύγετε τη ζάχαρη και την καφεΐνη, όσο είναι δυνατόν και δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο μέγεθος των μερίδων που καταναλώνετε.

Εν-δυο, εν-δυο…

Μαζί με μια υγιεινή διατροφή, η άσκηση συμπληρώνει το πάζλ της μακροζωίας και της ευημερίας. Αλλά μη σας τρομάζει ο όρος άσκηση, γιατί δεν πρόκειται για ατελείωτες ώρες σε έναν διάδρομο γυμναστηρίου ή για σκληρές προπονήσεις με βάρη κ.λπ.

Αντίθετα, ευχάριστες δραστηριότητες, όπως είναι το καθημερινό περπάτημα, οι εργασίες του κήπου και μία βόλτα με το ποδήλατο είναι ιδανικές και σίγουρα απέχουν από την έντονη ψυχωτική γυμναστική. Αν βέβαια, είστε λάτρεις του γυμναστηρίου και των σπορ, το σώμα σας θα σας…ευγνομωνεί.

Ουφ, αγχώθηκα πάλι

Το στρες είναι ο «σιωπηλός δολοφόνος» του σύγχρονου ανθρώπου. Όσο αναπόφευκτο και αν είναι τις περισσότερες φορές, πρέπει να μάθετε να το διαχειρίζεστε, αν όχι να το αποβάλετε. Δοκιμάστε να εφαρμόσετε τεχνικές και μεθόδους, που θα σας βοηθήσουν να το διαχειριστείτε για την καλύτερη ψυχική και σωματική σας υγεία.

Μερικές από τις πιο δημοφιλής μεθόδους, που θα σας κάνουν να αποβάλετε το στρες αλλά παράλληλα θα σας γεμίσουν με ενέργεια και θετική διάθεση, είναι η yoga, ο χορός, η μουσική, η ζωγραφική ακόμα και η συντροφικότητα ενός κατοικίδιου, που σίγουρα θα σας κάνει να ξεφύγετε από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Φίλοι και βόλτες πάνε μαζί

Όσοι από εσάς αφιερώνετε χρόνο στους φίλους και την οικογένειά σας εμπλουτίζετε την καθημερινότητά σας με χαρά και ενέργεια, αναβαθμίζετε την ποιότητα της ζωής σας, ενώ παράλληλα ωφελείτε την ψυχική σας υγεία.

Για να ενισχύσετε ακόμη περισσότερο τον τομέα της κοινωνικοποίησης σας, επιλέξτε ένα καινούριο χόμπι ή μια νέα ασχολία, που θα σας αναζωογονήσει και θα διευρύνει ακόμη περισσότερο τον κοινωνικό σας κύκλο.

Να θυμάστε, ότι η απομόνωση και ο κοινωνικός αποκλεισμός είναι μονόδρομος, που οδηγεί στην κατάθλιψη και διάφορες άλλες ψυχικές νόσους.

Η ποιότητα του ύπνου

Αυτό που έχει υποβαθμιστεί λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής είναι ο ύπνος. Με τους γρήγορους ρυθμούς διαβίωσης, οι περισσότεροι δεν αφιερώνουν τον απαιτούμενο χρόνο στο μυαλό και το σώμα τους για να ξεκουραστούν. Ωστόσο, οι ειδικοί επιμένουν ότι ο μέσος όρος που πρέπει να αφιερώνετε για τον νυχτερινό σας ύπνο είναι 8 ώρες.

Απλές αλλαγές, όπως το να διατηρείτε τον χώρου του υπνοδωματίου σας δροσερό και σκοτεινό και να απενεργοποιείτε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές, πριν κοιμηθείτε, εγγυώνται έναν ξεκούραστο ύπνο.

Stop στις «κακές» συνήθειες

Για να αυξήσετε το προσδόκιμο όριο ηλικίας και την ποιότητα της ζωής σας, αντιλαμβάνεστε ότι πρέπει να αποβάλετε τις «κακές» συνήθειες. Με απλά λόγια, ξεχάστε το κάπνισμα και το αλκοόλ.

Πιο συγκεκριμένα, οι έρευνες δείχνουν ότι όσοι αποφασίζουν να εγκαταλείψουν το τσιγάρο, βελτιώνουν σημαντικά την υγεία τους. Η πίεση και οι παλμοί επανέρχονται μόλις μία ώρα μετά το τελευταίο τσιγάρο και το μονοξείδιο του άνθρακα αποβάλλεται από τον οργανισμό μέσα σε διάστημα λίγων ημερών.

Μετά από ένα μήνα, μάλιστα, ο βήχας και η αναπνοή βελτιώνονται, ενώ μόλις έναν χρόνο μετά, ο κίνδυνος καρδιακών παθήσεων μειώνεται κατά 50%.

Αναφορικά με το αλκοόλ, είναι γνωστό ότι βλάπτει το συκώτι σε μακροπρόθεσμη βάση, ενώ είναι ο βασικός ένοχος για την πρόσληψη περιττών κιλών, με όλες τις αρνητικές για την υγεία συνέπειες, που αυτά επιφέρουν. clickatlife.gr

1 σχόλιο

  1. ΒΡΕ ΝΟΜΟΘΕΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ!!!!!

    Βρε που να σας πάρει και να σας σηκώσει από την άκρα αριστερά ως την άκρα δεξιά τι είναι αυτά που έχετε νομοθετήσει με το κέρδος επί του φαρμάκου ?
    Από πού και ως που σε ένα εμπόρευμα γιατί και το φάρμακο είναι εμπόρευμα οι φαρμακοποιοί έχουν κέρδος με την μεγάλη βούλα τους κράτους επί του φαρμάκου 25 και παραπάνω τοις εκατό?
    Ο πρώην υπουργός υγείας Λοβέρδος από του βήματος της βουλής είχε δηλώσει ότι το κέρδος των φαρμακοποιών είναι 36/100, και την άλλη μέρα ο πρόεδρος των φαρμακοποιών από τηλεοράσεως έξω από το φαρμακείο του δήλωνε αγανακτισμένος ότι ο υπουργός ψεύδεται και ότι το κέρδος των φαρμακοποιών είναι 26/100 επί του φαρμάκου, και έστω ότι η αλήθεια είναι στην μέση.
    ( Βέβαια μετά από μεγάλο παρασκηνιακό αγώνα όπου βγήκαν νικητές οι φαρμακοποιοί, αλλά οι πολιτικοί μας, ΕΣΕΙΣ, το παρουσιάσατε σαν μεγάλο επίτευγμα σας υπέρ του λαού, τα ακριβά φάρμακα για καρκίνο και λοιπά έφυγαν από τα φαρμακεία των νοσοκομείων από όπου τα προμηθευόντουσαν οι ασθενείς με μηδενικό κέρδος για το νοσοκομείο και τα πήραν τα ελεύθερα φαρμακεία, και όπως ανακοίνωσαν οι σύλλογοι τους ΔΗΜΟΣΙΑ τα αποδέχτηκαν θυσιάζοντας τα συμφέροντα τους και ΑΥΤΟΙ υπέρ του λαού, έχοντας το μισό κέρδος ως ποσοστό επί της αξίας του συγκεκριμένου φαρμάκου από ότι σε άλλα φάρμακα, βέβαια δεν μας είπατε εσείς οι πολιτικοί αλλά ούτε και οι φαρμακοποιοί ότι όταν ένα φαρμακείο πουλήσει ένα από αυτά τα φάρμακα θα έχει περισσότερο κέρδος από όταν θα πουλήσει μια σαρανταριά αντιβιοτικά και DEPON, κατά τα άλλα θυσιάστηκαν υπέρ του λαού)
    Ποια επιχείρηση βρε νομοθέτες της συμφορά στην Ελλάδα με εξασφαλισμένη πελατεία έχει νομοθετημένο κέρδος 25/100 και πάνω? Γιατί πρέπει κατά εσάς και τα συμφέροντα των φαρμακοποιών και ΠΟΙΩΝ ΑΛΛΩΝ? Να υπάρχει αυτό το κέρδος? Ειδικά στο φάρμακο δεν επιτρέπετε κέρδος πάνω από 12/100 και σε όποιον αρέσει, και όποιος θέλει φαρμακείο αλλά μπουτίκ Κολωνακίου να πουλήσει το σπίτι του να το κάνει.
    Από πού κι ως που βρε νομοθέτες της συμφοράς σε ένα εμπόρευμα με τζίρο δισεκατομμυρίων ευρώ απαραίτητο για τον κάθε ένα που ασθενεί και που δεν μπορεί να κάνει χωρίς αυτό έχετε επιτρέψει αυτό το παράλογο κέρδος?
    Μήπως είναι αγγουράκια και σε μια βδομάδα θα έχουν σαπίσει στα τελάρα? Μήπως είναι μαρούλια και θα μαραθούν σε τρεις μέρες? Ή μήπως είναι ανομολόγητα συμφέροντα που και εσείς ή κάποιοι από εσάς τα στηρίζετε είτε με πράξεις είτε με παραλείψεις?
    Από πού κι ως που σε μια χώρα που το 60/100 των νέων είναι χωρίς δουλειά, που το 26/100 των εργαζομένων είναι χωρίς δουλειά, που οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν λεφτά ούτε την συμμετοχή τους να πληρώσουν σε ένα φάρμακο, σε μια χώρα που τα ασφαλιστικά ταμεία είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, που συνεχώς μειώνουν συντάξεις, που αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, σε μια χώρα που οι αυτοκτονίες ούτε στα ψιλά των εφημερίδων δεν αναφέρονται πλέον, καθώς δεν αποτελούν είδηση άξια κατά τους εκδότες να γραφτεί, άσε την τηλεόραση που οι καναλάρχες μετρούν τον χρόνο με δευτερόλεπτα, επιτρέπετε με τους νόμους που εσείς ψηφίζετε αυτήν την λεηλασία των ολίγων εις βάρος των πολλών?
    Γιατί πρέπει κατά ΕΣΑΣ ΚΑΙ τους ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ να αιμορραγούν ασφαλιστικά ταμεία και ασφαλισμένοι μόνο και μόνο για να πλουτίζουν κάποιοι?
    ΒΡΕ ΣΕΙΣ ΤΡΑΚΟΣΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ, ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ, ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΤΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΣΤΟ 12/100?
    Ο ΕΟΠΠΥ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΒΑΣΤΑΤΕ ΤΗΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ, ΘΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΒΑΛΕΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση