GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για το μέλλον του ευρώ διερωτήθηκε δημοσίως ο Μεντβέντεφ

Σχετικά με την επιβίωση του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος, διερωτήθηκε δημοσίως σήμερα ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, τη...

Σχετικά με την επιβίωση του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος, διερωτήθηκε δημοσίως σήμερα ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, την ώρα που η Ρωσία προχώρησε για πρώτη φορά σε δανεισμό από τις αγορές σε ευρώ.

Η παρατήρηση έγινε στη διάρκεια μιας κυβερνητικής συνεδρίασης, ενώ ο υπουργός Οικονομικών Άντον Σιλουάνοφ εξηγούσε ότι προχώρησε σε έκδοση επταετών ομολόγων σε ευρώ. Τότε ο Μεντβέντεφ τον διέκοψε λέγοντας "Αυτό δηλαδή πάει να πει πως είμαστε βέβαιοι ότι το ευρώ θα συνεχίσει να υφίσταται σε επτά χρόνια;" για να του απαντήσει ο Σιλουάνοφ, "Ελπίζουμε".

Συνολικά οι ρωσικές αρχές, κατά την πρώτη τους έξοδο στην αγορά ομολόγων από το Μάρτιο του 2012, δανείσθηκαν έξι δισεκατομμύρια δολάρια και 725 εκατομμύρια ευρώ.

Η Ρωσία επέστρεψε το 2010 στην αγορά των ομολόγων για πρώτη φορά αφότου είχε κηρύξει στάση πληρωμών του εξωτερικού χρέους της, το 1998.

sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση