GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι (περίεργο) συμφωνήθηκε για τις συναντήσεις της ελληνικής πλευράς με τους Τουρκοκύπριους...

Ο σύμβουλος του Ντερβίς Ερογλου, Οσμάν Ερτούγ χαρακτήρισε σε σχόλιό του στην Κίπρις, σημαντική τη συμφωνία Βενιζέλου – Νταβούτογλου για σ...

Ο σύμβουλος του Ντερβίς Ερογλου, Οσμάν Ερτούγ χαρακτήρισε σε σχόλιό του στην Κίπρις, σημαντική τη συμφωνία Βενιζέλου – Νταβούτογλου για συνάντηση με τους ειδικούς εκπροσώπους των δύο ηγετών.
Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, ο κ. Ερτούγ, που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη εδώ και περισσότερο από μια εβδομάδα, ανέφερε στην Κίπρις ότι η εξέλιξη αυτή ήταν επιθυμία της τ/κ πλευράς. Όπως είπε, στη συνεχή πρόταση της ε/κ πλευράς για συνάντηση με την Τουρκία, αντιπρότειναν τη συνάντηση με την Ελλάδα ως τ/κ πλευρά, αλλά αυτό δεν είχε γίνει αποδεκτό. «Επιμέναμε στο θέμα της ισότητας στις συναντήσεις. Πάνω σε αυτό έγινε αυτή η διευθέτηση. Είναι μια σημαντική εξέλιξη».
Ανέφερε δε ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το πότε θα γίνουν οι επισκέψεις σε Τουρκία και Ελλάδα αντίστοιχα και το περιεχόμενό τους, λέγοντας ότι φαίνεται πως οι επισκέψεις θα γίνουν ταυτόχρονα, αλλά «δεν είναι σωστό να μπούμε από τώρα σε λεπτομέρειες και να δημιουργήσουμε μια ατμόσφαιρα που θα θέτει προϋποθέσεις».
Ανέφερε επίσης ότι θεωρεί πως θα είναι καλή ευκαιρία να ξεκινήσουν οι συνομιλίες σε επίπεδο ηγετών «εδώ», εννοώντας τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκονται. «Η διαδικασία μπορεί να ξεκινήσει και πάλι υπό την επίβλεψη του ΓΓ».
Ο κ. Ερτούγ είπε ότι η συνάντηση του Ντερβίς Έρογλου με τον Τούρκο Πρόεδρο θα γίνει αύριο και με τον ΓΓ του ΟΗΕ την Παρασκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση