GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δημητριάδος Ιγνάτιος: Μαζί θα βρούμε «αυτό που μας ενώνει»

Αγαπητά μου παιδιά, «Τί ΄ναι αυτό που μας ενώνει;», ρωτάει ένας συνθέτης της γενιάς σας. Και το έφτιαξε τραγούδι, ίσως γιατί, όπως ...


Αγαπητά μου παιδιά,
«Τί ΄ναι αυτό που μας ενώνει;», ρωτάει ένας συνθέτης της γενιάς σας. Και το έφτιαξε τραγούδι, ίσως γιατί, όπως όλοι οι ποιητές, μπορούν και βλέπουν με πιο καθαρό μάτι «ό,τι μας χωρίζει κι ό,τι μας πληγώνει».
Πράγματι, η καινούργια σχολική χρονιά που αρχίζει σήμερα, βρίσκει την κοινωνία μας πληγωμένη από τις δυσκολίες, την απογοήτευση, αλλά και τη μοναξιά. Είναι πολλοί οι συμπατριώτες μας, που οι αντιξοότητες τους απομόνωσαν. Είναι πολλές οι ανθρώπινες σχέσεις, που η οικονομική κρίση τις διέλυσε. Και αυτό το γεγονός πονάει πιο πολύ από την ανέχεια και τη φτώχεια.

Σήμερα για σας ξεκινά μια καινούργια προσπάθεια. Και μάλιστα σε ένα θολό τοπίο, από διαρκείς αλλαγές σε αναλυτικά προγράμματα και εξεταστικά συστήματα. Ξέρω πως θα συνεχίσετε να δίνετε τον καλύτερο εαυτό σας, όπως κάνατε μέχρι τώρα. Μην επιτρέψετε όμως, όλες σας οι δυνάμεις να ξοδευτούν μόνο στο κυνήγι ενός καλού βαθμού. Είσαστε αρκετά ώριμοι, για να αντιληφθείτε πως η ζωή βαθμολογεί και άλλα πράγματα: την κοινωνική ευαισθησία, την αλληλεγγύη, την αγάπη, τη δημιουργικότητα. Αυτά έλειψαν στο πρόσφατο παρελθόν και όχι οι αριστούχοι. Εξαιτίας και αυτής της έλλειψης, σήμερα είμαστε φτωχότεροι.

Όσο θα κοπιάζετε λοιπόν για την επιτυχία, μην ξεχνάτε και τα άλλα κομμάτια του εαυτού σας, που περιμένουν την φροντίδα και το ενδιαφέρον σας. Μην αφήσετε την καρδιά σας χωρίς αγάπη, τη ζωή σας χωρίς αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον, την ύπαρξή σας χωρίς νόημα και προοπτική. Αν έτσι βαδίσετε, θα γευτείτε την ολοκληρωμένη, την αληθινή επιτυχία και θα γίνετε η ελπίδα αυτού του τόπου.

Εγώ, ως πνευματικός σας Πατέρας, αλλά και όλη η Τοπική μας Εκκλησία, θα βρισκόμαστε διαρκώς κοντά σας, όχι μόνο με την προσευχή, αλλά και με την προσφορά όσο το δυνατό περισσότερων ευκαιριών για δημιουργία, περισυλλογή και πνευματική πρόοδο. Μαζί με όλους τους φορείς της πόλης μας, θα αγωνιζόμαστε καθημερινά να καλύπτουμε τις υλικές και τις πνευματικές σας ανάγκες. Όλοι μαζί θα αποδείξουμε, πως η χώρα μας έχει δικαίωμα να ελπίζει και μπορεί ακόμη να αγωνίζεται.

Μαζί θα βρούμε «αυτό που μας ενώνει». Ας συναντήσουμε μαζί και Αυτόν που μας ενώνει. Τον Αρχηγό της ζωής και την Πηγή της αγάπης, τον Κύριό μας, Ιησού Χριστό.

Καλή χρονιά λοιπόν! Με τις ευλογίες του Θεού και την αγάπη όλων μας!

Καλή χρονιά και ευλογημένη!

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΑΣ
† Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ
synodoiporia.blogspot.gr

3 σχόλια

  1. Παπά αυτό που μας ενώνει είναι το χάος. Εσένα και την κυβέρνηση η ρεμούλα και η απάτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Τρακόσοι Ανιστόρητοι…

    Βρε που να μην σας χαρακτηρίσω με τα χειρότερα επίθετα που έχει η γλώσσα μας βουλευτίνες και βουλευτάδες, υπουργίνες και υπουργοί και αρχηγοί κομμάτων από την άκρα Αριστερά ως την άκρα Δεξιά την ώρα αυτή που 4.000 ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΕΡΑ εσείς βγάζετε τα μάτια σας για το πιλάφι?
    Δεν έχετε βρε ανιστόρητοι το φιλότιμο να κάτσετε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΚΟΣΙΟΙ να βρείτε τρόπο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ να εισπράττονται ο ΦΠΑ και οι φόροι στην ώρα τους πράγμα που θα έκανε το κράτος και Παιδεία σωστή να παρέχει, και Υγεία, και συντάξεις και οτιδήποτε άλλο, αλλά αντιθέτως οι μισοί της Κυβέρνησης από εσάς δειλοί, να εφαρμόσουν σταθερά, στιβαρά μέτρα για την είσπραξη φόρων και ΦΠΑ και οι άλλοι μισοί της Αντιπολίτευσης γλείφτες του κερατά, του χειρότερου είδους, προσεύχεστε να μην εισπραχθούν και υποστηρίζετε τους κλέφτες για κανένα ψηφουλάκι, αλλά και για να περιέλθει στην χειρότερη δυνατόν κατάσταση το ταμείο του κράτους και των ασφαλιστικών ταμείων έτσι που να κοπούνε και μισθοί και συντάξεις για να αγαναχτήσουν περισσότερο οι πολίτες εναντίων της κυβέρνησης, ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, και να ωφεληθείτε από αυτήν την αγανάκτηση….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προφανώς ο 15 Σεπ 2013 - 5:39:00 μ.μ.
    δεν ξέρει για ποιον μιλά, αλλά σαν και πολλούς άλλους δεν μπορεί να ξεχωρίσει το καλό από το κακό και στον συγκεκριμένο Ιεράρχη αξίζουν τα καλήτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση