GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το πρώτο 24ωρο της Βίκυς Σταμάτη στο Δαφνί

Καθισμένη στο κρεβάτι της, στο ένα από τα τρία κρεβάτια που διαθέτει ο θάλαμος, είτε κλαίγοντας, είτε είτε κοιτάζοντας με βλέμμα απλανές ...

Καθισμένη στο κρεβάτι της, στο ένα από τα τρία κρεβάτια που διαθέτει ο θάλαμος, είτε κλαίγοντας, είτε είτε κοιτάζοντας με βλέμμα απλανές τον τοίχο, πέρασε η Βίκυ Σταμάτη το πρώτο της 24ωρο στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ, γνωστότερο ως Δαφνί).
Η παρουσία του αστυνομικού σε συνεχή βάση έξω από το δωμάτιό της ελάχιστα την έχει απασχολήσει – ούτε και οι επισκέψεις του προσωπικού του νοσοκομείου την απέσπασαν από τις σκέψεις της και τη σιωπή της.
Στο ισόγειο του κτιρίου όπου στεγάζεται το 1ο Ψυχιατρικό Τμήμα Εισαγωγών του ΨΝΑ η εισαγωγή της καταδικασθείσας σε 12ετή κάθειρξη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος Βίκυς Σταμάτη πέρασε σχεδόν απαρατήρητη από τους ασθενείς και τους εργαζόμενους -και δε θα μπορούσε να γίνει αλλιώς με την πίεση που υπήρχε δεδομένου ότι ήταν μέρα εφημερίας για το μεγαλύτερο ψυχιατρείο της χώρας όπου τα περιστατικά προσέρχονται κατά δεκάδες.
Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου διακομίστηκε στο εφημερεύον ψυχιατρείο στο Δαφνί από το ψυχιατρικό κατάστημα των φυλακών Κορυδαλλού και η εισαγωγή της για περαιτέρω έλεγχο κρίθηκε επιβεβλημένη από τους γιατρούς του 1ου Τμήματος Εισαγωγών. Η σταθερή άρνησή της να μιλήσει, να φάει, να επικοινωνήσει με οποιονδήποτε, που καταγράφηκε από τους ψυχιάτρους του Κορυδαλλού, διαπιστώθηκε και από τους γιατρούς στο Δαφνί.
Ως ασθενής «χρεώθηκε» στο 1ο Τμήμα που χαρακτηρίζεται μία καλή κλινική τουλάχιστον από πλευράς υποδομών. Διαθέτει 9 θαλάμους, τρίκλινους, με τον κάθε έναν να έχει δικό του μπάνιο.
Ωστόσο, κατά πληροφορίες η Βίκυ Σταμάτη ως κρατούμενη εισήχθη σε θάλαμο χωρίς άλλους «συγκατοίκους», χωρίς βέβαια να αποκλείεται ότι η κατάσταση θα παραμείνει έτσι και στην επόμενη εφημερία.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται προσπάθεια εσωτερικής μετακίνησης της ασθενούς, από το πρώτο τμήμα στο όγδοο, ένα τμήμα που μπορεί να νοσηλεύσει μικρότερο αριθμό ασθενών (13) με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την περίθαλψή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση