GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

5 τρόποι να περιορίσετε την ζάχαρη στη διατροφή σας

Μήπως κάθε φορά που νιώθετε αγχωμένοι ή έχετε κάποια στεναχώρια, το ρίχνετε στα γλυκά; Ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν μπ...

Μήπως κάθε φορά που νιώθετε αγχωμένοι ή έχετε κάποια στεναχώρια, το ρίχνετε στα γλυκά;

Ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν μπορούν να αντισταθούν με τίποτα σε ένα κομματάκι σοκολάτα; Διαβάστε τι μπορείτε να κάνετε.

Προσπαθήστε να περιορίσετε τα επεξεργασμένα και προσυσκευασμένα τρόφιμα που περιέχουν ζάχαρη από τη διατροφή σας, αλλά και να απομακρύνετε αυτά τα προϊόντα από το σπίτι και το γραφείο σας, αν είναι δυνατόν. Αντικαταστήστε τα με φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως.

Διαβάζετε τις ετικέτες με τα συστατικά πριν από την αγορά ή την κατανάλωση των τροφίμων. Περιορίστε τα τρόφιμα που περιέχουν αυξημένες ποσότητες λευκής ζάχαρης.

Αποφεύγετε να μένετε νηστικοί για πολύ ώρα. Τρώτε μικρά γεύματα όλη την ημέρα για να αποφύγετε την πείνα και προτιμάτε υδατάνθρακες από δημητριακά ολικής άλεσης, άπαχη πρωτεΐνη και υγιεινά έλαια, όπως το ελαιόλαδο σε κάθε γεύμα. Με τον τρόπο αυτό το σακχάρο σας θα κυμαίνεται σε φυσιολογικά επίπεδα και επομένως θα περιορίσετε μια ενδεχομένως ανεξέλεγκτη επιθυμία για γλυκό.

Ενσωματώστε υγιεινά σνακ στη διατροφή σας, όπως φρούτα, λαχανικά και αποξηραμένα φρούτα στη διατροφή σας όταν δεν έχετε τη δυνατότητα ή δεν θέλετε να φάτε ένα πλήρες γεύμα. Κάντε το ίδιο όταν έχετε λαχτάρα για ζάχαρη.

Βρείτε τρόπους να διαχειριστείτε την επιθυμία σας για κάτι γλυκό, όταν π.χ. έχετε άγχος ή βαριέστε. Επιδοθείτε σε χαλαρωτικές δραστηριότητες, όπως διαλογισμό, απαλή μουσική ή κάνετε ένα ζεστό μπάνιο. Καλέστε ένα φίλο σπίτι ή κάντε μια βόλτα για να καταπολεμήσετε την πλήξη που μπορεί να σας οδηγήσει στο ζαχαροπλαστείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση