GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Περιμένω αύριο να έρθει ο αρχηγός της παράταξής μας»

Ως "νίκη" επιχειρεί να παρουσιάσει την απελευθέρωση με περιοριστικούς όρους τριών βουλευτών της η Χρυσή Αυγή. Ενδεικτικό ...


Ως "νίκη" επιχειρεί να παρουσιάσει την απελευθέρωση με περιοριστικούς όρους τριών βουλευτών της η Χρυσή Αυγή. Ενδεικτικό είναι το σχόλιο του βουλευτή του κόμματος Μιχάλη Αρβανίτη, που μιλώντας σε δημοσιογράφους υποστήριξε πως ήταν σαθρή η κατηγορία για το άρθρο 187 (σ.σ. σύσταση εγκληματικής οργάνωσης) και δεν μπορεί να σταθεί. Περιμένω και άλλες απολύσεις κρατουμένων. Περιμένω αύριο να έρθει ο αρχηγός της παράταξής μας με το φωτεινό του πρόσωπο", είπε στο περιστύλιο της Βουλής, μία μέρα πριν από την προγραμματισμένη για τη μία αύριο το μεσημέρι συνεδρίαση της ΚΟ της Χρυσής Αυγής, όπου αναμένονται εξελίξεις. Πηγή: www.real.gr

4 σχόλια

  1. Το ζήτημα με τον εθνικισμό και τον υπερεθνικισμό οφείλαμε και οφείλουμε να το προσεγγίσουμε ως Ελληνες, με ανάλυση και αιτιολογία κρίσης.

    Στο Λαϊκό Κίνημα το ζήτημα θαρρώ πως το έχουμε λύσει.

    Ο εθνικισμός και ο υπερεθνικισμός είναι μια ιδεαλιστική αντίληψη, μια πλαστή έννοια, δεν υπάρχει στην πραγματικότητα.

    Αυτό που υπάρχει και είναι πραγματικό και απτό είναι η έννοια της πατρίδας.

    Πατρίδα είναι η μάνα και ο πατέρας μας, τα παιδιά μας, τα αδέλφια μας, οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας, πατρίδα είναι οι φίλοι μας.

    Πατρίδα είναι το σπίτι μας, η γη που μας τρέφει και πάνω της πατάμε, ο αέρας που ανασαίνουμε.

    Πατρίδα είναι όλα τα πραγματικά στοιχεία που συγκροτούν τον κόσμο της ζωής μας.

    Η πατρίδα είναι η πραγματικότητα, δεν είναι ούτε ιδέα, ούτε ιδεαλισμός.

    Αυτή ήταν πάντα η ελληνική σύλληψη της πραγματικότητας της πατρίδας που περικλείεται στο σύνθημα «νυν υπέρ βωμών και εστιών».

    Αυτή είναι η πρώτη, η πραγματική και μεγάλη πατρίδα για τον Ελληνα, είναι η ίδια του η ζωή ως ανθρώπου.

    Σε αυτή την πραγματική έννοια της πατρίδας με την ακριβή αρχαία ετυμολογία της πατάμε και εκεί στηρίζουμε ως κίνημα τον πατριωτισμό μας.

    Το έθνος επίσης είναι μια πραγματικότητα ως συνισταμένη και ως έννοια που συνδέεται με την πραγματικότητα της πατρίδας, ισχυρή και πραγματική ανάλογα με το ποσοστό κατά το οποίο περιλαμβάνει την «πατρίδα».

    Η έννοια του έθνους όμως σχετικοποιείται και μετατρέπεται σε ιδεαλισμό κατά την προσέγγιση των στοιχείων που το συνθέτουν και το συναπαρτίζουν: από την κοινή γλώσσα ως μοναδικό ελάχιστο στοιχείο για κάποιους, έως την κοινή εξ αίματος καταγωγή ως τελικό ουσιαστικό στοιχείο για κάποιους άλλους.

    Στην συγκρότηση της έννοιας του έθνους ο κάθε ιδεαλισμός έχει εντάξει ή αφαιρέσει μια σειρά από στοιχεία που δίνουν στην έννοια του έθνους απροσδιόριστα και μη κοινής αποδοχής χαρακτηριστικά και απαιτούμενα για την ένταξη σε αυτό.

    Εμείς ξεκινάμε από την συγκρότηση της έννοιας του έθνους με βάση το πραγματικό γεγονός της πατρίδας που είναι συνυφασμένο με την ανθρώπινη ζωή και ύπαρξη, και το οποίο και θεωρούμε κυριαρχικό αποφεύγοντας επικίνδυνες και ανούσιες ιδεαλιστικές αντιπαραθέσεις περί του «έθνους» και των στοιχείων, που κάνουν κάποιον «εθνικά» Ελληνα ή μη Ελληνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Αυτά όμως που αποτελούν καθαρό ανυπόστατο ετσιθελικό ιδεαλισμό είναι τα ιδεολογήματα του «εθνικισμού» και του «υπερεθνικισμού», διότι με αυτά δεν υφίσταται περιγραφή και αντίληψη μιας πραγματικότητας, αλλά ένα κενό ουσίας αυθαίρετο εγκεφαλικό δημιούργημα, που θέλει κάποιους ανθρώπους ανώτερους από κάποιους άλλους λόγω της εθνικής καταγωγής ή προέλευσής τους και μόνο.

    Οι γερμανοναζιστές της Χ.Α. είναι οι κύριοι πρεσβευτές, μεταπράτες και πωλητές αυτού του ιδεολογήματος, που χρησιμοποιείται ως έσχατη μεταφυσικής προσέγγισης ελπίδα από ανθρώπους που δεν μπορούν να αντιληφθούν την ίδια τους την ύπαρξη και την ζωή, αλλά μόνο τον κίνδυνο.

    Το ίδιο το ψευδοθεώρημα του εθνικισμού της Χ.Α. (ακόμα και στην πιο αγνή και άδολη μορφή του) καταρρίπτεται άμεσα και απόλυτα, εάν τους θέσουμε το ρητορικό ερώτημα και διαπίστωση : σε αυτό το καθαρό και ανώτερο έθνος περιλαμβάνονται οι Ελληνες δολοφόνοι, οι Ελληνες βιαστές, οι Ελληνες προδότες, οι Ελληνες μιζαδόροι, οι Ελληνες επίορκοι, οι Ελληνες απατεώνες, οι Ελληνες νταβατζήδες και εκμεταλλευτές; μακρά η σειρά Ελλήνων που δεν τους εμπόδισε η «ανωτερότητα» του έθνους τους να προβούν σε ειδεχθή ατομικά και κοινωνικά εγκλήματα.

    Αν το έθνος ή κάποιο έθνος ήταν ανώτερο και ίσχυε το ιδεαλιστικό κατασκεύασμα του εθνικισμού, τότε όλοι οι άγιοι, άξιοι και ικανοί άνθρωποι θα ήταν Ελληνες και όλοι οι Ελληνες θα ήταν άγιοι, άξιοι και ικανοί.

    Ας κοιτάξουν λοιπόν τα μούτρα τους στον καθρέπτη οι Χρυσαυγίτες και ας μας πουν εάν βλέπουν κάποιον άγιο, άξιο και ικανό ή έναν άχρηστο και απαίδευτο αχρείο πρωτόγονο εξουσιαστή βγαλμένο από τις ανθρώπινες ανάγκες και ήθη της ζούγκλας της προϊστορίας.

    Ο «αγώνας» σας λοιπόν, για όσους πιστεύουν παραμυθιασμένοι ότι αγωνίζονται για την Ελλάδα, δεν πρεσβεύει τίποτα ανθρώπινο και ελληνικό και δεν περιέχει κανένα από τα ιστορικά και ουσιώδη στοιχεία της ελληνικής σκέψης και αντίληψης των πραγμάτων.

    Ο «αγών» σας, όπως και ο «αγών» του πρωτηγέτη σας Αδόλφου, είναι στην πραγματικότητα αγώνας ενάντια στην Ελλάδα και στον πολιτισμό που γέννησε και κουβαλάει.

    Όπως καταλαβαίνετε οι σκεπτόμενοι Ελληνες, η ολιγαρχία που διευθύνει το “CIRCO DI GRECIA” και θέλει να μας πείσει ότι πρόκειται περί κράτους των Ελλήνων, επανέφερε στο τσίρκο ένα παλιό νούμερο για να τρομάξει και να κόψει την ανάσα (ίσως και τον λαιμό) των θεατών. Οσο παραμένουμε θεατές, αυτό το γελοίο θέαμα θα μας δίνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

    ΠΑΛΙΑ Η «ΓΝΩΡΙΜΙΑ»

    Τους νεοναζιστές χρυσαυγίτες πολλά μέλη του κινήματός μας τους «γνωρίζουν» από παλιά.

    Από τότε που με τον ίδιο ή άλλο πολιτικό μανδύα οι ναζιστές αυτοί πραγματοποιούσαν εκδηλώσεις και ενέργειες μίσους ενάντια σε κάθε τι ελεύθερο και ελευθεριακό και εμείς βρισκόμασταν απέναντί τους.

    Δεν είμαστε λοιπόν καθόλου «άγνωστοι», ούτε δηλώνουμε αιφνιδιασμένοι από όσα πράττουν εδώ και χρόνια.

    Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ

    Η ιστορική πορεία και καταγωγή των χρυσαυγιτών (με το κλεμμένο από τους άγγλους ναζιστές όνομα) είναι γνωστή σε όποιον θέλει να ερευνήσει ελάχιστα την ελληνική ιστορία.

    Δεν θα επεκτείνουμε την ανάλυση στην αρχαιότητα και στο Βυζάντιο, γιατί και το τότε αντίστοιχό τους ήταν μονίμως το όργανο βασιλιάδων, τυράννων, αριστοκρατικών, Περσών, Ρωμαίων, αλλοεθνών.

    Πρόκειται για τους Εφιάλτες της ελληνικής ιστορίας, αυτούς που έστειλαν τον δημοκρατικό Λεωνίδα να εκτελεστεί στις Θερμοπύλες για να τον ξεφορτωθούν από την Σπάρτη, αυτούς που πρόδωσαν στους Ρωμαίους τον Αρατο, αυτούς που άνοιξαν την κερκόπορτα στην Πόλη θαυμάζοντας την ισχύ των Οθωμανών.

    Αυτή είναι η ιστορική πολιτική και κοινωνική καταγωγή τους.

    Το έκαναν πάντα για «το καλό της Ελλάδας».

    Στο νεοελληνικό ιστορικό επίπεδο, οι σημερινοί χρυσαυγίτες είναι γνήσιοι απευθείας απόγονοι των «επιστατών» των κοτσαμπάσηδων (αυτών με τον βούρδουλα), των μελών των ένοπλων τμημάτων που χρησιμοποιούσαν οι Τούρκοι κατά των «αναρχικών τρομοκρατών» Ελλήνων επαναστατών το 1821, των χωροφυλάκων του Οθωνικού καθεστώτος και των λοιπών ξένων και φερτών μετέπειτα βασιλιάδων του τόπου.

    Είναι απόγονοι των δολοφόνων του Μαρίνου Αντύπα, του Γρηγόρη Λαμπράκη και εκατοντάδων άλλων Ελλήνων αγνών λαϊκών αγωνιστών.

    Είναι απόγονοι των προδοτών της Μικράς Ασίας και της Κύπρου.

    Είναι απόγονοι του Τσολάκογλου, απόγονοι όσων συγκρότησαν τα τάγματα ασφαλείας, την «Χ», τους «χωροφύλακες άνευ θητείας» και άλλες ναζιστικές οργανώσεις στην γερμανική κατοχή και μετά από αυτή, είναι οι τύποι με την κουκούλα στα γερμανικά μπλόκα, είναι οι «εθνικιστές» που πρώτα πρόδωσαν στους Γερμανούς τον αγώνα του λαού και μετά έφεραν στην χώρα τον Σκόμπι και τον Βρετανικό στρατό και πολέμησαν δίπλα του στον εμφύλιο.

    Είναι οι ίδιοι οι καταδότες, οι ρουφιάνοι που έδιναν στοιχεία για φακέλους πολιτικών φρονημάτων, οι ξενόφερτοι χουντικοί.

    Για τα εκατοντάδες ιστορικά τους εγκλήματα έβρισκαν πάντα μια δικαιολογία (όλα τα εγκλήματα έχουν «δικαιολογία») που πάντοτε παρέπεμπε στο «καλό της Ελλάδας», της δικής τους όμως Ελλάδας: της Ελλάδας των κοτζαμπάσηδων, των αυλικών, της ολιγαρχίας, της έννομης τάξης που επέβαλαν μαζί προδότες, ολιγάρχες και ξένοι.

    Αυτή «η δική τους Ελλάδα» γέννησε τον κομπλεξισμό της αριστεράς απέναντι στην έννοια «Ελλάδα», γιατί αυτή η ξεφτιλισμένη «Ελλάδα» με τους πολίτες-κολίγες που έτρωγαν σφαλιάρες και δεν επιτρεπόταν να μιλήσουν ανήκε σε αυτούς και αυτήν επικαλούνταν και επικαλούνται για να επιβάλουν, να ληστέψουν, να κατακρεουργήσουν τον ελληνικό λαό.

    Αυτοί είναι οι «χρυσαυγίτες», αυτό είναι το πολιτικό και κοινωνικό DNA τους. Πάντα δίπλα σε αυτούς που είναι «το κράτος», ένας ολόκληρος παραστρατιωτικός παρακρατικός μηχανισμός: δίπλα στους Γερμανούς στην εθνική αντίσταση, δίπλα στους Αγγλους στον εμφύλιο, δίπλα στην αστυνομία και μετά στα ΜΑΤ στις πορείες του ελληνικού λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν είναι το κατηγορητήριο σαθρό.
    Οι δικαστές φοβήθηκαν τα τέρατα της Χρυσής Αυγής.
    Δυστυχώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση