GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Καυτά» τα θέματα στην Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων

«Καυτά» θέματα του δικηγορικού κόσμου θα απασχολήσουν το αμέσως επόμενο τριήμερο (11-13 Οκτωβρίου 2013) την Ολομέλεια των προέδρων των Δι...

«Καυτά» θέματα του δικηγορικού κόσμου θα απασχολήσουν το αμέσως επόμενο τριήμερο (11-13 Οκτωβρίου 2013) την Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος η οποία θα συγκληθεί στο Αγρίνιο και το Μεσολόγγι.
Στο «μικροσκόπιο» των προέδρων των 63 Συλλόγων της χώρας θα τεθεί ο νέος Κώδικας περί Δικηγόρων που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή. Τις νέες διατάξεις του Κώδικα θα αναλύσουν ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νικόλαος Βαλεργάκης, ο πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών Νικόλαος Παπάκος και το μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Ιωάννης Χαρακτινιώτης.
Η καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης είναι το επόμενο θέμα που θα απασχολήσει τους 63 δικηγόρους-προέδρους. Μάλιστα, θα αναλύσουν διεξοδικά το επίμαχο θέμα, που ταλανίζει το νομικό κόσμο τα τελευταία χρόνια, κάτω από το πρίσμα των τροποποιήσεων των Κωδίκων (Ποινικών, κ.λπ.) και των άλλων νομοθετικών παρεμβάσεων που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα. Εισηγητής στο θέμα αυτό θα είναι ο πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας Δημήτριος Κατσαρός.
Ο δικηγόρος Αθηνών Ευστάθιος Μπακάλης θα αναλύσει το φορολογικό καθεστώς των δικηγόρων μετά τις νέες ισχύουσες φορολογικές ρυθμίσεις, σε συνδυασμό και με τις διατάξεις του νέου Κώδικα περί Δικηγόρων.
Το τελευταίο θέμα που θα απασχολήσει την Ολομέλεια των προέδρων θα είναι «η επιστροφή στις αρχές και στις αξίες της Δικαιοσύνης και ο θεσμικός ρόλος και η δεοντολογία του δικηγορικού λειτουργήματος (και μετά το νέο Κώδικα περί Δικηγόρων)». Εισηγητής στο θέμα αυτό θα είναι ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου και τέως σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Ανδρέας Δημητρόπουλος.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση