GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Eτοιμος για το ντέρμπι έδειξε ο Παναθηναϊκός με τον Εργοτέλη

Με την υπογραφή του Μάρκους Μπεργκ σφράγισε ο Παναθηναϊκός το εισιτήριο της πρόκρισης στους 16 του Κυπέλλου! Το γκολ του Σουηδού του χάρι...

Με την υπογραφή του Μάρκους Μπεργκ σφράγισε ο Παναθηναϊκός το εισιτήριο της πρόκρισης στους 16 του Κυπέλλου!

Το γκολ του Σουηδού του χάρισε τη δεύτερη σερί νίκη του επί του Εργοτέλη στο «Παγκρήτιο» σε τέσσερις μέρες, αυτή τη φορά με 1-0, αποφορτίζοντάς τον σχετικά νωρίς από την όποια πίεση δημιουργούσε το εκτός έδρας γκολ που είχαν πετύχει οι Κρητικοί στην ήττα τους με 2-1 στη Λεωφόρο.

Ο Μπεργκ σκόραρε στο 49΄ και ουσιαστικά έκοψε κάθε ελπίδα των γηπεδούχων για πρόκριση σαν την περσινή του Πλατανιά, που είχε ηττηθεί με το ίδιο σκορ στο ΟΑΚΑ αλλά σκόραρε στο 87΄ και πέρασε. Από τη στιγμή που έγινε το 0-1, οι γηπεδούχοι ήθελαν τρία γκολ για πρόκριση και δύο για παράταση, στόχος δύσκολος σε ένα κλειστό παιχνίδι και απέναντι σε έναν αντίπαλο που ήξερε να ελέγχει τον ρυθμό και να καλύπτει τα νώτα του. Ηταν το δεύτερο συνεχόμενο ματς που οι «πράσινοι» κράτησαν το μηδέν στην άμυνα, με εντυπωσιακό στοιχείο ότι ο Εργοτέλης έχει τρεις ήττες σε 11 επίσημα παιχνίδια από το ξεκίνημα της περιόδου, όλες από τον Παναθηναϊκό!

Ο Αναστασίου φρέσκαρε την ομάδα του και την είδε να δυσκολεύεται μόνο στο πρώτο 20λεπτο. Ισορρόπησε στη συνέχεια, πέτυχε πρώτη γκολ με κεφαλιά του Μπεργκ σε φάση που κακώς οι παίκτες του Εργοτέλη διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ του σκόρερ στον Σαρρή και αφού ο Πελέ δεν αρκούσε από μόνος του να γυρίσει το ματς, έφτασε «σβηστά» μετά το 70΄ στη νίκη – πρόκριση. Η απόφαση του Πετράκη να έχει στο τέλος 7 παίκτες με επιθετικές αρετές στην ενδεκάδα, περισσότερο μπλόκαρε παρά βοήθησε την ομάδα του.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Αθανασίου, Ρέντζας (74΄ Βερπακόφσκις), Πίτσος, Σαρρής, Μεχία, Κοζορώνης (64΄ Αναστασάκος), Πελέ, Μπαντιμπαγκά, Χαλκιαδάκης (78΄ Μπουχαλάκης), Ρομάνο, Διαμαντάκος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Κουτρουμπής, Ρισβάνης, Μέντες, Λαγός, Πράνιτς (80΄ Μαρινάκης), Αμπεΐντ (60΄ Ζέκα), Κλωναρίδης (71΄ Καρέλης), Μπεργκ.

Ο Παναθηναϊκός πλέον πηγαίνει με εξαιρετική ψυχολογία στο ντέρμπι του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό. Στη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας (έγινε χωρίς την παρουσία εκπροσώπων των «ερυθρόλευκων» που επικαλέστηκαν το ματς με τον Φωκικό), η Σούπερ Λίγκα και η αστυνομία αποφάσισαν να μείνουν τελικά 312 κενά καθίσματα στις θύρες 9, 10 και 11 πάνω από τους πάγκους των φιλοξενούμενων. Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και δεν υπέγραψε την πρόταση, με το επιχείρημα ότι στο «Καραϊσκάκης» μένουν κενές μόνο 52 θέσεις. Με απόφαση της Σούπερ Λίγκας και τη σύμφωνη γνώμη των δύο ομάδων, αναβλήθηκε το ντέρμπι των Νέων γιατί δεν υπήρχε διαθέσιμο γήπεδο.

• Η αποστροφή του προέδρου της Σούπερ Λίγκας, σε συνέντευξη που παραχώρησε, ότι παρόμοια διάταξη με αυτήν που πέρασε προχθές κατά πλειοψηφία από τη Γ.Σ. του συνεταιρισμού υπάρχει σε όλες ή στις περισσότερες Λίγκες της Ευρώπης προκάλεσε την αντίδραση «κύκλων» του Παναθηναϊκού που σχολίασαν: «Η δήλωση του προέδρου της Σούπερ Λιγκ, Γιάννη Μώραλη πως υπάρχουν «ίδιες διατάξεις και στην Ευρώπη’’ είναι ψευδής».

Ο ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ξεκαθάρισε ότι καταψήφισε την επίμαχη διάταξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση