GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πάνω από 10 εκατ. $ ετησίως δίνει η CIA σε εταιρεία για συλλογή στοιχείων

 Πάνω από 10 εκατομμύρια ανά χρόνο πληρώνει η CIA στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών AT & T για να της παρέχει στοιχεία τηλεφωνικών επικο...

 Πάνω από 10 εκατομμύρια ανά χρόνο πληρώνει η CIA στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών AT & T για να της παρέχει στοιχεία τηλεφωνικών επικοινωνιών ανθρώπων σε μια προσπάθεια να την συνδράμει στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας- εκτός αμερικανικού εδάφους.
 Σε αυτή την αποκάλυψη προχώρησε η εφημερίδα New York Times, που επισημαίνει ότι η συνεργασία αυτή γίνεται στην βάση εθελοντικού συμβολαίου.
 Η AT & T δεν έχει επιβεβαιώσει ούτε διαψεύσει το ρεπορτάζ. Το δημοσίευμα, επικαλούμενο κυβερνητικούς αξιωματούχους που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, σημειώνει ότι βάσει της συμφωνίας, η CIA δίνει τους τηλεφωνικούς αριθμούς υπόπτων για τρομοκρατία στην εταιρεία, η οποία στη συνέχεια ερευνά τις βάσεις δεδομένων της και παραδίδει την υπηρεσία τα στοιχεία των τηλεφωνικών κλήσεων.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η CIA δεν έχει δικαιοδοσία να παρακολουθεί Αμερικανούς πολίτες και τα περισσότερα από τα στοιχεία τηλεφωνικών κλήσεων που της παραδίδει η AT&T αφορούν διεθνείς αριθμούς κλήσης.
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι όταν πρόκειται για αμερικανικό τηλεφωνικό αριθμό, η AT&T δεν αποκαλύπτει την ταυτότητα του ανθρώπου στον οποία ανήκει και διαγράφει πολλά από τα ψηφία του όταν δίνει τα στοιχεία στη CIA.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση