GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καρδίτσα: «Κυνηγοί» χαλκού κατέστρεψαν 183 μετασχηματιστές!

«Αλώνιζε» από τον περασμένο Μάιο στις αγροτικές περιοχές της Καρδίτσας μια σπείρα τσιγγάνων «κυνηγών» χαλκού που είχαν προκαλέσει ζη...


«Αλώνιζε» από τον περασμένο Μάιο στις αγροτικές περιοχές της Καρδίτσας μια σπείρα τσιγγάνων «κυνηγών» χαλκού που είχαν προκαλέσει ζημιά ύψους 1.150.000 ευρώ στο δίκτυο της Δ.Ε.Η., αφού είχαν καταστρέψει τουλάχιστον 183 μετασχηματιστές και είχαν ξηλώσει καλώδια από ηλεκτρολογικούς πίνακες υποσταθμών!
Ως τώρα δεν έχει εξακριβωθεί πού πωλούσαν τον κλεμμένο χαλκό τα μέλη της συμμορίας, που εξαρθρώθηκε όταν άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. εντόπισαν ένα ύποπτο Ι.Χ., στο οποίο επέβαιναν τρεις τσιγγάνοι ηλικίας 32, 34 και 26 χρόνων και το ακινητοποίησαν. Ένας 30χρονος που προπορευόταν με φορτηγό ως προπομπός, το εγκατέλειψε, τράπηκε σε φυγή και αναζητείται.
Στο φορτηγό βρέθηκαν 18 τσουβάλια που περιείχαν χαλκό βάρους ενός τόνου και 120 κιλών και αξίας 80.000 ευρώ, που προερχόταν από τουλάχιστον δώδεκα μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η.!
Οι τρεις τσιγγάνοι συνελήφθησαν, ομολόγησαν τη σωρεία λεηλασιών που είχαν διαπράξει και αποκάλυψαν ότι, εκτός από τον 30χρονο, στη σπείρα συμμετείχαν και άλλα τέσσερα άτομα αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων. Σε βάρος και των οκτώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ο οποίος τους παρέπεμψε να απολογηθούν στον ανακριτή. Τα δύο αυτοκίνητα κατασχέθηκαν μαζί με δύο κινητά, ενώ ο χαλκός που βρέθηκε αποδόθηκε στο Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.) Καρδίτσας.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση