GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οίνος ευφραίνει καρδίαν... Σημίτη

Μιμούμενος πολλούς συναδέλφους του πολιτικούς, μεταξύ των οποίων ο Θ. Πάγκαλος, ο Παναγιώτης Σγουρίδης, Θ. Ρουσόπουλος, αλλά και

Μιμούμενος πολλούς συναδέλφους του πολιτικούς, μεταξύ των οποίων ο Θ. Πάγκαλος, ο Παναγιώτης Σγουρίδης, Θ. Ρουσόπουλος, αλλά και άτομα εκτός πολιτικής σκηνής όπως ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης και ο προπονητής Ευγένιος Γκέραρντ, ο Κώστας Σημίτης έχει μπει στον δρόμο της παραγωγής κρασιού.

Επιλέγοντας διαφορετικό δρόμο από τους προαναφερθέντες, ο Κ. Σημίτης συνεργάζεται με το «Κτήμα Μερκούρη» στο οποίο παραχωρεί τα σταφύλια από τον αμπελώνα του, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους που προτιμούν την δικιά τους παραγωγή και επωνυμία κρασιού.

Πιο φανατικός δείχνει ο Θ. Πάγκαλος, ο οποίος ασχολείται 25 χρόνια με την ερασιτεχνική αμπελουργία, ενώ ο Μανούσος Μανουσάκης συνδυάζει την παραγωγή με την προσωπική ενασχόληση με τους αμπελώνες καθώς ασχολείται ο ίδιος με εργασίες όπως το κλάδεμα και η συγκομιδή των καρπών. Είναι επίσης γνωστή η ιστορία στα αθλητικά (δημοσιογραφικά) στέκια, με τον Ευγένιο Γκέραρντ, που ως γνήσιος τζέντλεμαν δώριζε ένα μπουκάλι κρασί «Γκεραρντάκι» σε κάθε αντίπαλο προπονητή που επισκεπτόταν το Ηράκλειο για να αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ.

Ο Κώστας Σημίτης από την πλευρά του, στο Κορακοχώρι Ηλείας όπου βρίσκεται ο αμπελώνας του, παράγει (σε συνεργασία με το «Κτήμα Μερκούρη») την φημισμένη ποικιλία κρασιού «Refosco» αλλά και το «Φολόν».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση