GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

“ΦΩΤΙΑ” ΚΑΙ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΙΠΤΑΜΕΝΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ. ΒΙΝΤΕΟ

Ένα ουράνιο σώμα να εκρήγνυται στον ουρανό αντιλήφθηκαν χθες το βράδυ κάτοικοι της δυτικής Ελλάδας. Το φαινόμενο έγινε αντιληπτό σε Α...

Ένα ουράνιο σώμα να εκρήγνυται στον ουρανό αντιλήφθηκαν χθες το βράδυ κάτοικοι της δυτικής Ελλάδας.
meteoritis3

Το φαινόμενο έγινε αντιληπτό σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Bέροια, Πάτρα, Ζάκυνθο και Κεφαλονιά.

Σύμφωνα με αστρονόμους, πρόκειται για ένα τμήμα αστεροειδούς ή κομήτη το οποίο βρισκόταν σε τροχιά γύρω από τον ήλιο και διασταυρώθηκε με την τροχιά της γης και δεν αποτελεί λόγο ανησυχίας.

Πιο συγκεκριμένα:

Αναστάτωση προκλήθηκε στις 9.30 χθες το βράδυ όταν άγνωστο ιπτάμενο φωτεινό αντικείμενο έπεσε στην ευρύτερη περιοχή της Λειβαθούς και του Ελειού στην Κεφαλλονιά. Οι πρώτες πληροφορίες αν και δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί αναφέρουν ότι πρόκειται για μετεωρίτη, ο οποίος φέρεται να έχει πέσει στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Κεφαλλονιά και Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με το imerazante.gr το φαινόμενο έγινε έντονα αντιληπτό και από τους κατοίκους της Ζακύνθου στις περιοχές Μαχαιράδου και Αλυκών όπου ανέφεραν πως είδαν τη λάμψη να σχίζει τον ουρανό από δύση προς ανατολή, ακολουθούμενη από έντονο κρότο. Ωστόσο δεν αναφέρθηκαν ζημιές ή άλλα προβλήματα παρόλο που οι μαρτυρίες ανέφεραν πως η λάμψη φώτισε τα σπίτια των περιοχών της Κεφαλλονιάς. Επίσης, έγινε αντιληπτό από κατοίκους διαφόρων περιοχών ανά την επικράτεια, όπως Αττική, Θεσσαλονίκη, Bέροια και Πάτρα.

Ο Καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας εμφανίστηκε καθησυχαστικός μιας και τέτοια φαινόμενα είναι συνήθη όταν κομήτης διαγράφει τροχιά εισόδου στην ατμόσφαιρα. Όπως δήλωσε «δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος πτώσεων αφού αυτές γίνονται κατά το πέρασμα κομητών». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Φυσικός – Αστρονόμος Διονύσης Σιμόπουλος, διευθυντής του Πλανηταρίου, ο οποίος ανέφερε ότι δεν είναι κάτι ανησυχητικό και πως πιθανότατα πρόκειται για πτώση μετέωρων (μάζες σκόνης).

Από το Πυργί υπάρχει η εξής αναφορά:

Όσον αφορά τον μετεωρίτη έγινε πολύ αισθητός στην περιοχή Πυργί. Ακούστηκε θόρυβος.

Από το Καπανδρίτι

Ήμουν έξω εκείνη την ώρα στη βεράντα. Η νύχτα από μαύρη έγινε μπλε. Περνούσε από Καπανδρίτι. Έμοιαζε σαν φωτοβολίδα αλλά στο τέλος έβγαζε φωτιές.

Βλαχάτα Σάμης

Σύμφωνα με μήνυμα που εστάλη στο site kefaloniapress: Και εμείς τον ακούσαμε το θόρυβο, ήταν αρκετά δυνατός… τα κουφώματα του σπιτιού έτριζαν σα να έπεσε δυναμίτης κάπου εδώ κοντά …. τα Βλαχάτα έγιναν φωτεινά σαν να ήταν μέρα!!!

Ζάκυνθος

Μαρτυρίες από τη Ζάκυνθο αναφέρουν ότι το φωτεινό αντικείμενο πέρασε και πάνω από την περιοχή του Μαχαιράδου. «Έκανε τρομερό μπουμ και όλοι ψαχνόμαστε να δούμε τι συνέβη».

Θεσσαλονίκη

Αστρονομικό φαινόμενο έγινε αντιληπτό λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Δεκάδες ήταν τα τηλέφωνα ακροατών στο ΡΘ από την Ασπροβάλτα μέχρι τον Εύοσμο.

Όλες οι περιγραφές μιλούσαν για ένα μεγάλο φωτεινό αντικείμενο που έπεφτε από τον ουρανό και το παρομοίαζαν με κομήτη.

Mήπως όμως πιάστηκε στον ύπνο η ελληνική αεραμυνα; Μυστήριο με το ιπτάμενο αντικείμενο … Λέτε ο “Έλληνας Ρόσγουελ” να επισκέφθηκε την Ψωροκωσταινα;rosgouel

Για την ιστορία:

Στις 8 Ιουλίου του 1947 μία συντριβή ενός αστραφτερού αντικειμένου στην έρημο του Νέου Μεξικού έμελλε να μείνει προκαλέσει άνευ προηγουμένου αναστάτωση στην κοινωνία της εποχής. Το περιστατικό έμεινε στην ιστορία ως «υπόθεση Ρόσγουελ».

Η RAAF (Roswell Army Air Field) ανακοίνωσε ότι ανέκτησε τα συντρίμμια ενός ιπτάμενου δίσκου, δημιουργώντας όργιο φημών και σχολίων των Μέσων Ενημέρωσης στις ΗΠΑ και μία από τις διασημότερες ιστορίες για προσέγγιση του πλανήτη μας από UFO (ATIA). Την ίδια μέρα, το εν λόγω γεγονός διαψεύστηκε από τον στρατηγό διοικητή της Eighth Air Force, κάνοντας λόγο για “μετεωρολογικό μπαλόνι”.

Tο συγκεκριμένο γεγονός ξεχάστηκε με το πέρασμα των ετών, αλλά το 1978, 30 χρόνια μετά, ο ειδικός των ΑΤΙΑ, Stanton T. Friedman κάλεσε σε συνέντευξη τον Ταγματάρχη Jesse Marcel, ο οποίος είχε αναμειχθεί στην αρχική ανάκτηση των συντριμμιών. Ο Marcel εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο στρατός είχε συγκαλύψει την ανάκτηση ενός εξωγήινου σκάφους, μία είδηση-βόμβα για την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Το Κυβερνητικό Γραφείο Λογοδοσίας ξεκίνησε διερεύνηση και οδήγησε το Γραφείο της Γραμματείας Πολεμικής Αεροπορίας (SECAF) να πραγματοποιήσει εσωτερική έρευνα, της οποίας το αποτέλεσμα δημοσιοποιήθηκε με δύο αναφορές. Η πρώτη, του 1995, συμπέρανε ότι το υλικό που συνελέγη το 1947 ήταν, πιθανώς, συντρίμμια ενός μυστικού κυβερνητικού προγράμματος, με την ονομασία “Project Mogul”.

Η δεύτερη αναφορά, δύο χρόνια αργότερα, κατέληγε ότι οι αναφορές για περισυλλογή πτωμάτων εξωγήινων όντων πιθανώς προέρχονταν από ακουσίως ταραγμένες αναμνήσεις στρατιωτικών ατυχημάτων. Στα ατυχήματα αυτά, το προσωπικό είχε τραυματιστεί ή σκοτωθεί. Παράλληλα, η άλλη εκδοχή που δόθηκε ήταν η ανάκτηση ανθρωπόμορφων ομοιωμάτων (dummies) κατά την διεξαγωγή στρατιωτικών προγραμμάτων όπως το πρόγραμμα “High Dive”. Φυσικά, δεν έλειψε και η απόδοση του συμβάντος σε φάρσες από διάφορους μάρτυρες και υποστηρικτές των ΑΤΙΑ. To σίγουρο είναι ότι οι υποστηρικτές ύπαρξης εξωγήινων μορφών ζωής δεν πείστηκαν ποτέ από τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση