GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεν είναι ταμπού το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας

Επειτα από τους Αμερικανούς, πλέον και οι Ευρωπαίοι ασκούν κριτική στο... εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας υποστηρίζοντας πως η εν λόγω κ...

Επειτα από τους Αμερικανούς, πλέον και οι Ευρωπαίοι ασκούν κριτική στο... εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας υποστηρίζοντας πως η εν λόγω κριτική δεν θα έπρεπε να θεωρείται ταμπού.

«Αυτή την εβδομάδα η Κομισιόν θα πρέπει να αποφασίσει εάν απαιτείται μια βαθύτερη ανάλυση για τη Γερμανία. Μια τέτοια εξέταση δεν θα έπρεπε να θεωρείται ταμπού», διακήρυξε μέσα από τις σελίδες της Frankfurter Allgemeine o επίτροπος Ρεν. Υπενθυμίζεται πως περίπου τα ίδια είχε πει προ ημερών και ο Μπαρόζο.

Συγκεκριμένα, η Κομισιόν αναμένεται να αποφασίσει αύριο εάν θα θέσει υπό... έλεγχο τα υπέρογκα γερμανικά πλεονάσματα, τα οποία προφανώς θεωρούνται προβληματικά όπως και τα ελληνικά ελλείμματα.

Ετσι, πολλαπλασιάζονται οι φωνές που εγκαλούν το Βερολίνο ως υπεύθυνο για τη δημιουργία μακροοικονομικών ανισοτήτων εντός της ΕΕ και το καλούν να εξισορροπήσει το εμπορικό του ισοζύγιο τονώνοντας την εγχώρια ζήτηση.

Η τόνωση της ζήτησης στη Γερμανία θα είναι «επωφελής» για όλους, υποστήριξε ο Ρεν, ενώ και ο Ιταλός πρωθυπουργός Λέτα κάλεσε χθες τη γερμανική κυβέρνηση να δώσει μεγαλύτερη ώθηση στην ανάπτυξη και τη σταθερότητα πανευρωπαϊκά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *