GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το ελληνικό δαιμόνιο στην F1

Με τo όνειρο στις αποσκευές τους ότι κάποια στιγμή να γίνουν οι κορυφαίοι μηχανικοί της F1, όπως οι Ρος Μπρον, Στέφανο Ντομενικάλι,Κρί...

Με τo όνειρο στις αποσκευές τους ότι κάποια στιγμή να γίνουν οι κορυφαίοι μηχανικοί της F1, όπως οι Ρος Μπρον, Στέφανο Ντομενικάλι,Κρίστιαν Χόρνερ , Άντριαν Νιούι ταξιδεύουν για το Τέξας ομάδες Μαθητών από την Ελλάδα και την Κύπρο που θα συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού F1 in Schools.

Οι τελικοί θα διεξαχθούν στο Οστιν του Tέξας, στο περιθώριο του γκραν πρι των Η.Π.Α., για τη Formula 1, από 8 έως 13 Νοεμβρίου 2013, με την συμμετοχή 39 ομάδων μαθητών από 23 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και Κύπρος.

Από ελληνικής πλευράς θα συμμετέχουν η πρωταθλήτρια ομάδα μαθητών Speed Deamons από τα εκπαιδευτήρια της Ελληνογερμανικής Αγωγής στη Παλλήνη και η δευτεραθλήτρια ομάδα μαθητών Ground Force Project από τη σχολή Σ. Αυγουλέα – Λιναρδάτου στο Περιστέρι. Την Κύπρο θα εκπροσωπήσουν η πρωταθλήτρια ομάδα μαθητών Ultrasonic Hawks από τα εκπαιδευτήρια Pascal English School στη Λευκωσία και η δευτεραθλήτρια ομάδα μαθητών Six & Plus από το Λύκειο Αγίου Γεωργίου στη Λάρνακα.

Το πρόγραμμα F1 in Schools υλοποιείται σε 30 χώρες με την συμμετοχή 17.000 μαθητών ηλικίας 9-19 ετών. Είναι μία διεθνής πρωτοβουλία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που , όπως της Αγγλίας, Ιρλανδίας, Γερμανίας, Αυστραλίας, Μαλαισίας.

Ο διαγωνισμός F1 in Schools περιλαμβάνει αγώνες που διεξάγονται κάθε χρόνο σε εθνικό επίπεδο υπό την Υπουργείων Παιδείας πολλών χωρών με περιφερειακούς και εθνικούς τελικούς. Στους αγώνες συμμετέχουν ομάδες από 3 έως 6 μαθητές. Οι νικήτριες ομάδες κάθε χώρας συναγωνίζονται σ’ ένα διεθνή τελικό, που γίνεται κάθε χρόνο, προκειμένου να ανακηρυχτεί η ομάδα μαθητών που θα κερδίσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Σκοπός του προγράμματος είναι να οδηγήσει τους μαθητές, μέσα από τον σχεδιασμό και την κατασκευή μικρών μοντέλων αγωνιστικών F1 Αυτοκινήτων από ξύλο balsa. Μάλιστα το 80% των μαθητών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα πιστεύουν ότι τους βοηθά να αναπτύσσουν ικανότητες επικοινωνίας και να λειτουργούν ως ομάδα, ενώ το 66% σκέπτονται να ακολουθήσουν επαγγελματική καριέρα στο χώρο της Τεχνολογίας, των Επιστημών ή να γίνουν Μηχανικοί. Επίσης, το 35% των συμμετεχόντων είναι μαθήτριες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *