GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Google και Microsoft παίρνουν μέτρα για την παιδική πορνογραφία στο διαδίκτυο

Η Google και η Microsoft (που καλύπτουν το 95% της αγοράς) συμφώνησαν στη λήψη μέτρων που θα εμποδίζουν την αναζήτηση υλικού παιδικής πορ...

Η Google και η Microsoft (που καλύπτουν το 95% της αγοράς) συμφώνησαν στη λήψη μέτρων που θα εμποδίζουν την αναζήτηση υλικού παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο.


Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Google, Eric Schmidt, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία θα αποκλείσει 100.000 τύπους αναζήτησης που οδηγούν σε υλικό παιδικής πορνογραφίας, εισάγοντας νέους αλγόριθμους στην υπηρεσία Google Search που θα εμποδίζουν να παράγονται τέτοιου είδους αποτελέσματα.


Η εφαρμογή θα γίνει αρχικά στις αγγλόφωνες χώρες και σε διάστημα έξι μηνών θα επεκταθεί και στον υπόλοιπο κόσμο και σε 158 άλλες γλώσσες.


Επιπλέον, θα σταματήσει να υφίσταται η αυτόματη συμπλήρωση στο πεδίο αναζήτησης και συνεπώς θα αποτρέπονται οι «προτάσεις» όρων παιδικής πορνογραφίας στις μηχανές αναζήτησης, ακόμα και αν ο χρήστης δεν ψάχνει γι’ αυτούς.


Όπως γράφει ο Schmidt στη Daily Mail, «αναμφίβολα η εταιρεία δεν θα κατορθώσει ποτέ να εξαφανίσει τελείως αυτές τις δραστηριότητες, αλλά οφείλουμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να προστατεύσουμε τα παιδιά από το κακό. Ρυθμίσαμε το Google Search με ακρίβεια για να εμποδίσουμε την εμφάνιση στα αποτελέσματά μας συνδέσμων που περιέχουν σεξουαλική κακοποίηση παιδιών».


Η Google ανέπτυξε ακόμα μία επαναστατική τεχνολογία που θα επιτρέπει την προσθήκη «ετικετών» στα παράνομα βίντεο και θα μπορούν να αφαιρούνται εύκολα από το διαδίκτυο όλα τα αντίγραφά τους.


Σε παρόμοιες κινήσεις δεσμεύτηκε να προχωρήσει και η Microsoft, που διαχειρίζεται τις μηχανές αναζήτησης Bing και Yahoo.


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση