GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προσοχή: Βρήκαν τρόπο να κλέβουν το pin του κινητό μας

Μέσω της κάμερας και του μικροφώνου του "έξυπνου" κινητού σας τηλεφώνου μπορεί να αποκαλυφθεί ο μυστικός κωδικός εισόδου, το

Μέσω της κάμερας και του μικροφώνου του "έξυπνου" κινητού σας τηλεφώνου μπορεί να αποκαλυφθεί ο μυστικός κωδικός εισόδου, το
γνωστό και ως PIN. 
Αυτό ανακοίνωσαν ερευνητές του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ στη Μεγάλη Βρετανία, σύμφωνα με τηλεγράφημα του BBC. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, φοιτητές χρησιμοποίησαν ένα ειδικό πρόγραμμα, το οποίο ονομάζεται PIN Skimmer, και κατόρθωσαν να εντοπίσουν τους κωδικούς εισόδου που εισήγαγαν οι χρήστες «έξυπνων» συσκευών.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, το πρόγραμμα «ακούει» τους ήχους των «εικονικών» πλήκτρων μέσω του μικροφώνου της συσκευής και παρακολουθεί τις αντιδράσεις στο πρόσωπο του κάθε χρήστη, αξιοποιώντας την κάμερα του «έξυπνου» κινητού, προκειμένου να «απομνημονεύσει» το PIN. Οι δοκιμές έγιναν σε «έξυπνες» συσκευές Google Nexus-S και Samsung Galaxy S3.
«Αποδείξαμε ότι η κάμερα μπορεί να λειτουργήσει κατασκοπευτικά για τον χρήστη» τονίζουν οι καθηγητές Ρος Άντερσον και Λορέν Σιμόν, επικεφαλής της σχετικής μελέτης. «Με το πρόγραμμα παρακολουθούμε πώς το πρόσωπο του κάθε χρήστη αντιδρά στους αντίστοιχους ήχους των πλήκτρων καθώς εισάγει το PIN του και μπορούμε, τελικώς, να καταγράψουμε το μυστικό κωδικό του» υπογραμμίζει ο κ. Άντερσον, καθηγητής μηχανικής στο Κέιμπριτζ. «Μας εντυπωσίασε το πόσο ακριβή ήταν τα αποτελέσματα της έρευνας» προσθέτει.
Το πρόγραμμα «κατόρθωσε» να εντοπίσει σωστά τετραψήφια PIN σε ποσοστό άνω του 50% μετά από πέντε επιτυχημένες «εισόδους» του χρήστη.
Το ποσοστό για οκταψήφιους κωδικούς ήταν ελαφρώς βελτιωμένο, φτάνοντας το 60%, αλλά ο κάθε χρήστης έπρεπε να εισάγει 10 φορές το PIN του, ώστε το πρόγραμμα να συλλέξει τα απαραίτητα στοιχεία για να προχωρήσει στην «αναγνώριση» του κωδικού.

1 σχόλιο

  1. ΔΟΛ-ιοι

    ΔΟΛ-οπλόκοι

    ΔΟΛ-πλεκόμενοι

    Ό,τι πιο αχρείο, μισάνθρωπο, αντιλαϊκό, λαμογίστικο, ΔΕΞΙΟ (ΝΑΙ ΔΕΞΙΟ!!!)... κρύβεται σε αυτό το ακρωνύμιο!

    Αυτό το ακρωνύμιο, που παλεύει μέχρις εσχάτων για να διατηρήσει το πιό βρωμερό status quo, τα τελευταία 70 χρόνια στην Ελλάδα και να διατηρήσει ζωντανά τα πιστά σκυλιά του, τα πολιτικά πτώματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!!!!

    Ο μικροαστός (γιατί οι τρομοκράτες, πάντα τέτοιοι είναι!!!) ναρκισσιστής εγκληματίας και φυσικά ουδόλως "αριστερός" Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, είχε γράψει σε μια προκήρυξη της 17Ν, αν θυμάμαι καλά, κάπου στα τέλη της δεκαετίας του 80', για το "Γιουσουφάκι" του "Άρχοντα του ΔΟΛ"!!!

    ΣΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ!!!!!

    QUIZ: Ποιός είναι το "Γιουσουφάκι" του ΔΟΛ;;;;;

    Σταύροοοοο, πες αλεύριιιιιι!!!!!!

    ΓΕΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΜΑΛΑΚΑ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΕ!!! ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΤΟΣΕΣ ΨΕΥΔΟΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ, ΕΙΠΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΗΘΙΝΟ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *