GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ουκρανία: Συνομιλίες για την κλιμακούμενη πολιτική κρίση

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς θα έχει συνομιλίες με τρεις πρώην προέδρους της χώρας για την κλιμακούμενη πολιτική κρί...


Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς θα έχει συνομιλίες με τρεις πρώην προέδρους της χώρας για την κλιμακούμενη πολιτική κρίση που ξέσπασε μετά την υπαναχώρηση του Κιέβου στην υπογραφή συμφωνίας σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ενωση, γεγονός που επισφραγίζει την παραμονή της Ουκρανίας στη ρωσική ζώνη επιρροής. Ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς θα συναντηθεί με τους προκατόχους Λεονίντ Κραβτσούκ, Λεονίντ Κούτσμα και Βίκτορ Γιούσενκο, σε μία "στρογγυλή τράπεζα" για την εκτόνωση της κρίσης, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον, η οποία αναμένεται σήμερα στο Κίεβο για μία αποστολή συμφιλίωσης, δήλωσε τη νύκτα ότι ανησυχεί για έναν εκτροχιασμό της κρίσης, παρ΄ό,τι ο ουκρανός πρόεδρος συμφώνησε για τη διεξαγωγή συνομιλιών με την αντιπολίτευση. "Εν όψει της επίσκεψής μου στο Κίεβο, παρακολουθώ με ανησυχία τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η αστυνομία εισέβαλε στην έδρα του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης", δήλωσε η Κάθριν Αστον, η οποία θα έχει συνομιλίες με κυβερνητικούς αξιωματούχους, εκπροσώπους της αντιπολίτευσης και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών για την αναζήτηση τρόπου επίλυσης της πολιτικής κρίσης.
Οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν χθες το βράδυ τους διαδηλωτές από τους δρόμους γύρω από την έδρα της κυβέρνησης, χωρίς άσκηση βίας, αφού οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης ζήτησαν από τους διαδηλωτές να μην αντισταθούν, αλλά να επικεντρωθούν στην υπεράσπιση της Πλατείας της Ανεξαρτησίας, γύρω από την οποία ακτιβιστές έστησαν οδοφράγματα κατά τη διάκρεια της νύκτας.
Παράλληλα, οι αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στην έδρα του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, του κόμματος Πατρίδα της Γιούλια Τιμόσενκο , από όπου αφαίρεσαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Την Κυριακή, μετά τη συγκέντρωση εκατοντάδων χιλιάδων αντικυβενητικών διαδηλωτών στο κέντρο του Κιέβου, στη μεγαλύτερη διαδήλωση από την Πορτοκαλί Επανάσταση το 2004, οι ειδικές υπηρεσίες ανακοίνωσαν τη διεξαγωγή έρευνας για "απόπειρα κατάληψης της εξουσίας" , χωρίς να διευκρινίσουν εναντίον ποιων στρέφεται η έρευνα.

Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση