GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το ΕΣΡ μεταξύ φορέων που ελέγχονται για την εφαρμογή των μισθολογικών διατάξεων

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) βρίσκεται μεταξύ των φορέων που ελέγχονται από την Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων...


Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) βρίσκεται μεταξύ των φορέων που ελέγχονται από την Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν γίνεται πλήρης εφαρμογή των κείμενων μισθολογικών διατάξεων. Τα σχετικά στοιχεία διαβίβασε στη Βουλή ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Ψυχάρη για τα υπουργεία και τις υπηρεσίες που δεν έχουν εφαρμόσει ή εφήρμοσαν επιλεκτικά το ενιαίο μισθολόγιο, αλλά και αντίστοιχη ερώτηση 20 ακόμα βουλευτών της ΝΔ με επικεφαλής την Ασημίνα Σκόνδρα που ζητούσαν να μάθουν ποιες κυρώσεις θα επιβληθούν.
Στις έγγραφες απαντήσεις που διαβιβάστηκαν στη Βουλή, αποκαλύπτεται ότι στη Γενική Διεύθυνση Δμοσιονομικών Ελέγχων εκκρεμεί πλήθος υποθέσεων με αιτήματα ελέγχου μισθοδοσίας, ενώ τα πορίσματα των δύο ελέγχων στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, θα διαβιβαστούν αρμοδίως μετά την οριστικοποίησή τους.
Ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών γνωστοποιεί ότι έχει ζητήσει από την παραπάνω αρχή να προβεί όπου κρίνει απαραίτητο στις ενδεδειγμένες ενέργειες ώστε να μην υπάρχουν ενδοιασμοί σχετικά με την πλήρη εφαρμογή των κείμενων μισθολογικών διατάξεων. Όσο για τους φορείς που ελέγχονται, είναι στην πλειονότητά τους ανεξάρτητες Αρχές, και ανάμεσά τους βρίσκονται το ΕΣΡ και η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Ειδικότερα, έλεγχος διενεργείται στους φορείς : ΑΣΕΠ, ΕΕΤΤ, ΡΑΕ, Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ΕΣΡ, Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, Επιτροπή Ανταγωνισμού, Συνήγορος του Πολίτη, Εθνική Αναλογιστική Αρχή, Συνήγορος του Καταναλωτή, Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, Ανώτατη Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση, Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου, Ελληνική Στατιστική Αρχή, Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων και Αρχή Συντονισμού Πτήσεων.
Όπως εξηγεί ο κ.Σταϊκούρας, σε περίπτωση που προκύψουν από την έρευνα σχετικά ευρήματα, θα εξετασθεί αρμοδίως από την Επιτροπή Συντονισμού Ελέγχων η διενέργεια ελέγχου στους μη συμμορφούμενους με τις διατάξεις φορείς. Υπάρχει, δε, απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να προχωρήσει το 2014 στην τακτική συλλογή και επεξεργασία των μισθολογικών δεδομένων από όλους τους φορείς του Δημοσίου και την παρακολούθηση της εξέλιξης των αντίστοιχων μισθολογικών δαπανών.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση