GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μάθε ποιο χρώμα που φοράμε μας επηρεάζει ψυχολογικά και τι εντύπωση αφήνει στους άλλους. Τι λένε οι ερευνητές

Ψυχολόγοι δίνουν τη δική τους απάντηση στο ερώτημα του πώς αντιλαμβανόμαστε τα χρώματα, αλλά και πώς αυτά μας επηρεάζουν ψυχολογικά. Ο Δρ...


Ψυχολόγοι δίνουν τη δική τους απάντηση στο ερώτημα του πώς αντιλαμβανόμαστε τα χρώματα, αλλά και πώς αυτά μας επηρεάζουν ψυχολογικά. Ο Δρ Άντριου Έλιοτ και οι συνεργάτες του εξέτασαν το πώς οι άνθρωποι που ζουν στη Βόρεια Αμερική ανταποκρίνονται στο κόκκινο χρώμα.

Η εργασία τους επικεντρώθηκε επιστημονικά στη δημοτικότητα που είχε το κόκκινο χρώμα στα ρούχα των γυναικών κατά το μήνα Φεβρουάριο.

Οι γυναίκες που φορούσαν κόκκινο ήταν πιο επιθυμητές σεξουαλικά από τους άνδρες. Το ίδιο συμβαίνει και με τους άνδρες, παραδόξως. Οι γυναίκες έλκονται περισσότερο από τους άνδρες που φορούν κόκκινο ή στέκονται μπροστά από κόκκινο φόντο, καθώς αυτό δείχνει να αυξάνει την εντύπωση πως έχουν καλύτερο κοινωνικό στάτους.

Μία άλλη επιστημονική ομάδα, απ’ την άλλη, μελέτησε την επίδραση του πράσινου χρώματος στην ανθρώπινη ψυχολογία. Ο επιστημονικός υπεύθυνος Λίχτενφελντ και η ομάδα τους υποστηρίζουν ότι το πράσινο χρώμα συνδέεται με την αυξημένη δημιουργικότητα και αποδοτικότητα.

Επιστρέφοντας και πάλι στην επίδραση του κόκκινου, η ομάδα του Έλιοτ εξέτασε το πώς αντιδρούν οι άνθρωποι στη θέα ενός κόκκινου στυλό. Όσοι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαντήσουν στα τεστ χρησιμοποιώντας κόκκινου χρώματος στυλό δεν τα πήγαν και τόσο καλά. Η ερμηνεία που δόθηκε ήταν ότι το γεγονός ότι όλοι έχουμε στο μυαλό μας το κόκκινο ως το χρώμα διόρθωσης των λαθών μας στα σχολικά γραπτά μείωσε ουσιαστικά την απόδοση των συμμετεχόντων, αφού οι άνθρωποι που γράφουν με κόκκινο χρώμα γενικότερα κάνουν περισσότερα λάθη από αυτούς που γράφουν με μαύρο.
Μπορεί να μην φτιάχνεις πολύ συχνά καραμέλα ή σως καραμέλας αλλά όταν το κάνεις αυτή η κολλώδης ζάχαρη που έχει κολλήσει στην κατσαρόλα σου δε λέει να φύγει με τίποτα. Δες πώς να καθαρίσεις τα σκεύη σου μετά από κάτι τέτοιο…
Μόλις τελειώσεις με το κατσαρολάκι σου γέμισέ το με νερό μέχρι να καλύψει όλη την βρώμικη περιοχή. Αν χρησιμοποίησες κουτάλια, μαχαίρια ή άλλα μαγειρικά σκεύη κατά το μαγείρεμα, βαλ’τα και αυτά μέσα στο κατσαρολάκι. Έπειτα τοποθέτησέ το μέσα στο φούρνο και άσε το νερό να μουλιάσει το κατσαρολάκι ενώ εσύ τελειώνεις το γλυκό σου.
Το ζεστό νερό θα λιώσει σταδιακά τη ζάχαρη από τα τοιχώματα αφήνοντάς το καθαρό χωρίς καμία προσπάθεια από τη μεριά σου. Το νερό μάλιστα θα διαλύσει τη ζάχαρη. Έτσι, ακόμα και αν σβήσεις το φούρνο και αφήσεις το κατσαρολάκι να το πλύνεις αργότερα, η ζάχαρη δεν πρόκειται να ξανακολλήσει στα τοιχώματα.
Αν έχεις χρησιμοποιήσει για το μαγείρεμά σου κάποιο μαγερικό σκεύος που δεν χωράει στο φούρνο, όπως είναι ένα μεγάλο τηγάνι, τότε γέμισε το τηγάνι με καυτό νερό και άφησέ το στο νεροχύτη για περίπου μισή ώρα. Το τηγάνι σου θα καθαριστεί από μόνο του.
Έξτρα info: Την ίδια ακριβώς διαδικασία μπορείς να ακολουθείς κάθε φορά που στα μαγειρικά σου σκεύη κολλάνε τροφές που δυσκολεύεσαι να βγάλεις με το απλό σφουγγάρι.
Πηγή: faysbook.gr
- See more at: http://www.tsantiri.gr/zoi/pios-ine-o-kaliteros-tropos-gia-na-katharisis-mia-poli-vromiki-katsarola/#sthash.vmgYtnsH.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση