GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παραμυθένιες διακοπές… για Κροίσους

Αν μερικά… εκατομμύρια καίνε την τσέπη σας και αν σας βασανίζει το ερώτημα πού θα περάσετε την εορταστική περίοδο της Πρωτοχρονιάς, ...

Αν μερικά… εκατομμύρια καίνε την τσέπη σας και αν σας βασανίζει το ερώτημα πού θα περάσετε την εορταστική περίοδο της Πρωτοχρονιάς, δεν έχετε παρά να επιλέξετε έναν προορισμό για διακοπές… μόνο για υπερβολικά πλούσιους και πολύ διάσημους… Από ιδιωτικα νησιά σε εξωτικά σαφάρι κι από σαλέ σε παλάτια μαχαραγιάδων… Εκεί που μόνο η φαντασία μπορεί να φθάσει για τους κοινούς θνητούς!
Διακοπές σε γιοτ: Κόστος 530.000 ευρώ

Δεν πρόκειται για ένα απλό γιοτ, αλλά για το RV Pegaso, μήκους 74 μέτρων, το οποίο διαθέτει και υποβρύχιο χωρητικότητας πέντε ατόμων! Μπορείτε να εξερευνήσετε έτσι τον βυθό της Καραϊβικής ενώ μέλος του πληρώματος θα σας γεμίζει το ποτήρι με την ακριβότερη σαμπάνια. Ενώ θα κολυμπάτε, κάποιος θα σας κινηματογραφεί να παίζετε με σαλάχια και… φιλικούς καρχαρίες.
Μέσα στο γιοτ υπάρχει θάλαμος αποσυμπίεσης, όπως και αίθουσες δραστηριοτήτων. Διατίθενται νεροτσουλήθρα 10 μέτρων, τραμπολίνο, τζακούζι κι εξωτερική πισίνα, όπως επίσης και ελικοδρόμιο στην πρύμνη του. Μπορείτε επίσης να απολαύσετε το Flyboard, μία σανίδα που συνδέεται με σωλήνα τροφοδοσίας νερού 9 μέτρων ώστε να μπορείτε και να πετάξετε! Με εξάσκηση μπορείτε να μάθετε να κάνετε και κωλοτούμπες κι αναστροφές!
Το σκάφος φιλοξενεί μέχρι και 12 άτομα και υπάρχει και ασανσέρ για το ρετιρέ: μία σουίτα επενδεδυμένη από δρυ και καρυδιά. Η μίσθωσή του ξεκινά από τα 530.000 ευρώ.
Σαφάρι: Κόστος 62.300 ευρώ
Η άγρια ζωή της Αφρικής είναι πράγματι εντυπωσιακή, αλλά αν αποφασίσετε να πάτε για σαφάρι καλό είναι να κακομάθετε και λίγο τον εαυτό σας. Απλώς κάντε την εμπειρία να αξίζει: Τον Ιανουάριο του 2013 άνοιξε το Singita Serengeti House στο Sasakwa Hill στη βόρεια Τανζανία. Εκεί νομίζετε ότι τα θηρία έρχονται για εσάς και όχι ότι εσείς βγαίνετε στη ζούγκλα. Διατίθεται για αποκλειστική χρήση και στις τέσσερις σουίτες φιλοξενούνται οκτώ άτομα, ενώ βρίσκεται τοποθετημένο ακριβώς στο μέσον της πορείας των άγριων ζώων που… αποδημούν.
Singita σημείνει τόπος θαυμάτων και όταν έχεις στη διάθεσή σου 350.000 στρέμματα γης ενώ μπορείς παράλληλα να παρακολουθείς από τη βεράντα σου μία οικογένεια ελεφάντων να πλένεται σε γειτονική λίμνη, σίγουρα θα συμφωνήσεις. Επτά νύχτες κοστίζουν 62.300 ευρώ all inclusive, ενώ έξτρα είναι οι θεραπείες σπα.
Ιδιωτικό παραδεισένιο νησί: Κόστος 360.000 ευρώ
Οι Κοέν, μία οικογένεια Γάλλων αγόρασε το νησί Calivigny που έχει έκταση 50 στρέμματα, στη νότια ακτή της Γρενάδα, το 2000. Ξόδεψε περισσότερα από 120 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξή του, ενώ τα τελευταία χρόνια έγινε κατάλληλο προς ενοικίαση. Μπορεί να φιλοξενήσει 50 ανθρώπους, αλλά αν ενδιαφέρεστε μόνο για το κεντρικό οίκημα, να γνωρίζετε ότι έχει υποδομή για 20 άτομα και κοστίζει 360.000 ευρώ η εβδομάδα, οπότε αν το θέλετε συνολικά, απλώς διπλασιάστε το κόστος.
Θα θαυμάσετε τα μαρμάρινα μπάνια, τα περσικά χαλιά, τα αιγυπτιακά βαμβακερά και τα έπιπλα διά χειρός του διάσημου Δομινικανού σχεδιαστή Oscar de la Renta. Κάθε βράδυ θα απολαύσετε ιταλικό, γαλλικό και τοπικό μενού, αλλά και έξι πανέμορφες αμμουδερές παραλίες, μία για κάθε ημέρα της διαμονής σας, αλλά και ποικιλία θαλασσινών σπορ. Για τον εορτασμό του Νέου Έτοιυς μία μπάντα θα έρθει από την ηπειρωτική χώρα ενώ θα εκτοξευθούν και πυροτεχνήματα!
Αλεξίσφαιρο σαλέ: 277.000 ευρώ

Πρόκειται για το πιο ακριβό ενοικιαζόμενο σαλέ, καθώς η εβδομαδιαία μίσθωσή του στοιχίζει κάτι λιγότερο από 300.000 ευρώ. Βρίσκεται στις αυστριακές Άλπεις και μπορεί κάποιος να έχει θέα στις πλαγιές του Όμπερλεχ μέχρι κάτω την πεδιάδα του Λις. Αυτή είναι η δεύτερη περίοδος λειτουργίας του, ενώ πέρυσι οι πρώτοι επισκέπτες που έκαναν ποδαρικό ήταν οι Tina Turner και η Rihanna.
Τα μαχαιροπίρουνα είναι κατασκευασμένα από τιτάνιο, ενώ τα μαξιλάρια είναι κεντημένα με τα αρχικά σας. Στο υπόγειο υπάρχει ένα σπα τόσο μεγάλο όσο ένα γήπεδο τένις. Η πισίνα διαθέτει υποβρύχια μουσική (!) και το χρώμα της αλλάζει ανάλογα με τη διάθεσή σας. Υπάρχει ιδιωτική κάβα την οποία μπορείτε να δοκιμάσετε όποτε κι αν επιθυμείτε, ενώ τα πέδιλα του σκι σας κατασκευάζει αποκλειστικά η Porsche. Οι τζαμαρίες και λοιπά παράθυρα είναι όλα αλεξίσφαιρα. Μπορεί να φιλοξενήσει 24 άτομα σε 11 δωμάτια, ενώ το 26μελες προσωπικό φροντίζει για όλα. Επτά διανυκτερεύσεις κοστίζουν από 277.000 ευρώ.
Το πιο πολυτελές Bed & Breakfast: Κόστος 2,6 εκατ. ευρώ
Αποκαλείται ο Βασιλιάς των Κάστρων. Είναι μία περιήγηση στα παλάτια του Μαχαραγιά στο Ρατζαστάν της Ινδίας. Είναι μία τριήμερη περιπλάνηση σε τρία διαφορετικά ξενοδοχεία. Μπορείτε να τα απολαύσετε όλα μόνος σας ή να καλέσετε και… 120 φίλους σας. Ό,τι κι αν αποφασίσετε η τιμή είναι ίδια: 2,6 εκατ. ευρώ.
Το πρωινό περιλαμβάνεται στην τιμή, αλλά όλες οι λοιπές παροχές είναι επιπλέον, όπως για παράδειγμα τα ταξίδια με ιδιωτικό τζετ σε κάθε προορισμό. Η αρχή γίνεται από το Παλάτι της Λίμνης-Lake Palace στην Ουνταιπούρ (χτίστηκε το 1743 από έναν πρίγκιπα σε πείσμα του πατέρα του κι εδώ γυρίστηκε η ταινία του James Bond, όπου δολοφονείται η Octopussy.
Στη συνέχεια ταξιδεύετε στο Umaid Bhawan Palace στην Τζονπούρ, όπου η Liz Hurley παντρεύτηκε τον κληρονόμο της ινδικής κλωστοϋφαντουργίας Arun Nayar το 2007. Τελευταίος προορισμός το Rambagh Palace, το οποίο κάποτε ήταν κατοικία του Μαχαραγιά της Τζαϊπούρ και γύρω του απλώνονται 50 στρέμματα κήπων.
Η Kate Moss διοργάνωσε εδώ το πάρτι γενεθλίων στον τέως σύντροφό της Βλαντίμιρ Ντορόνιν, όπου είχε καλέσει και πλήθος διάσημων φίλων τους..
Ένα τζετ μόνο για εσάς: Κόστος 707.000 ευρώ
Γιατί να περιμένετε στις ουρές των αεροδρομίων όταν μπορείτε να πετάξετε μέχρι την Αυστραλία σε ιδιωτικό τζετ και να προσκαλέσετε και 30 φίλους σας; Αυτό το 20ήμερο ταξίδι ξεκινά από κάποιον αεροδιάδρομο κοντά στο σπίτι σας και ολοκληρώνεται στο Σίδνεϊ, με σταθμούς όπου επιθυμείτε.
Οι ναοί του Άμπου Σίμπελ στην Αίγυπτο, το Ταζ Μαχάλ στην Ινδία και το Λουάνγκ Πριμπάνγκ (ένας από τα πιο γνωστούς βουδιστικούς ναούς και μοναστήρια) στο Λάος είναι μόνο καποιοι από τους σταθμούς που επισκέπτονται όσοι επιλέγουν αυτό το ταξίδι.
Το φιλικό προς το περιβάλλον καταφύγιο: Κόστος 1,3 εκατ. ευρώ

Το νησί Laucala στα Φίτζι είναι ό,τι πρέπει αν θέλετε την ησυχία σας αν και υπάρχει αρκετός χώρος για 60 άτομα αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε και τις 25 βίλες που διατίθενται προς ενοικίαση. Το νησί ανήκει στον μεγιστάνα ιδιοκτήτη της Red Bull, Dietrich Mateschitz (στο παρελθόν ανήκε στον Αμερικανό Malcolm Forbes) και είναι απολύτως αύταρκες, ενώ είναι προσβάσιμο μόνο με ιδιωτικό αεροπλάνο. Το Laucala εκτρέφει τα δικά του κοπάδια, ενώ καλλεργεί τόνους λαχανικών και φρούτων, παράγει το δικό του μέλι κι ακόμη και μπουκάλια μεταλλικού νερού.
Οι βίλες έχουν αχυρένιες σκεπές από ειδικά φυτά και φλοιό καρύδας, ενώ η καθεμία διαθέτει ιδιωτική πισίνα. Αν οι επισκέπτες βαρεθούν μπορούν να επισκεφθούν τα πέντε εστιατόρια αλλά και να απολαύσουν χρόνο με τον εαυτό τους. Αν ενοικιάσετε ολόκληρο το νησί για μία εβδομάδα θα δαπανήσετε περίπου 1,3 εκατ. ευρώ αλλά είναι όλα all-inclusive.
ΠΗΓΗ: DAILY MAIL

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση