GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επεκτείνει τον εποικισμό το Ισραήλ

Το Ισραήλ σχεδιάζει να οικοδομήσει 1.400 κατοικίες στους οικισμούς του στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και θα ανακοινώσει το σχέδ...

Το Ισραήλ σχεδιάζει να οικοδομήσει 1.400 κατοικίες στους οικισμούς του στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και θα ανακοινώσει το σχέδιο αυτό την ερχόμενη εβδομάδα, μετά την απελευθέρωση μιας ομάδας Παλαιστίνιων κρατουμένων, δήλωσε χθες ένας Ισραηλινός αξιωματούχος.

Οι Παλαιστίνιοι έχουν προειδοποιήσει ότι οποιαδήποτε περαιτέρω επέκταση των ισραηλινών οικισμών σε κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη μπορεί να εκτροχιάσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες, οι οποίες ξανάρχισαν τον Ιούλιο –έπειτα από τριετή διακοπή– και σχεδιάζεται να διαρκέσουν ως τον Απρίλιο.

Το Ισραήλ αναμένεται να αφήσει ελεύθερους ως τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας περισσότερους από είκοσι Παλαιστίνιους και λίγο αργότερα να ανακοινώσει την ανέγερση νέων κατοικιών. Αυτή είναι η τρίτη ομάδα Παλαιστινίων που θα απελευθερωθεί από τότε που ξανάρχισαν οι συνομιλίες ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Αξιωματούχος της ισραηλινής κυβέρνησης δήλωσε ότι θα ανακοινωθεί η κατασκευή περίπου 600 κατοικιών στον Ραμάτ Σλόμο, έναν οικισμό κυρίως υπερορθόδοξων Εβραίων που βρίσκεται σε μια περιοχή της Δυτικής Όχθης την οποία προσήρτησε το Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ, σε μια κίνησή του που δεν έχει αναγνωριστεί από τη διεθνή κοινότητα.

Άλλες 800 κατοικίες θα κατασκευαστούν σε άλλους οικισμούς της Δυτικής Όχθης, τους οποίους σχεδιάζει επίσης το Ισραήλ να διατηρήσει βάσει οποιασδήποτε μελλοντικής ειρηνευτικής συμφωνίας συνάψει με τους Παλαιστίνιους, αν και ο κατάλογος αυτός δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, διευκρίνισε ο Ισραηλινός αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Η κίνηση αυτή "θα καταστρέψει την ειρηνευτική διαδικασία" και μπορεί να προκαλέσει αντίποινα, αντέδρασε ο επικεφαλής των Παλαιστίνιων διαπραγματευτών Σάεμπ Ερεκάτ.

"Εμείς της παλαιστινιακής ηγεσίας θα υποβάλουμε αμέσως αίτηση για συμμετοχή σε 63 διεθνείς θεσμούς, μεταξύ των οποίων το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο", δηλώνει ο Ερεκάτ στην εφημερίδα "Αλ Κουντς".

Ισραηλινός αξιωματούχος είχε δηλώσει ήδη από την Τετάρτη ότι σχεδιάζεται να ανακοινωθεί η κατασκευή κι άλλων κατοικιών σε ισραηλινούς οικισμούς, αλλά δεν είχε αναφέρει αριθμό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο

  1. Μπούτζουκας Τηλέμαχος28 Δεκ 2013, 3:39:00 μ.μ.

    Όλοι να τα βάζετε με το ΙΣΡΑΉΛ ..Θα θέλατε πολύ να είμαστε χώρα όπως το Ισραήλ; .....άντε βλάκες ΠΟΛΊΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΙ κάνετε συμμαχίες με κελεμπίες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση