GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έδωσαν (το 2011) και 1.700.000 ευρώ σε ΜΚΟ για την ...καταγραφή των αυτοκτονιών!

Ακόμη και για την καταγραφή των αυτοκτονιών, που αυξήθηκαν κατακόρυφα μετά την εφαρμογή του Μνημονίου, στήθηκε «πάρτι» με ΜΚΟ. Το 2011, ε...

Ακόμη και για την καταγραφή των αυτοκτονιών, που αυξήθηκαν κατακόρυφα μετά την εφαρμογή του Μνημονίου, στήθηκε «πάρτι» με ΜΚΟ. Το 2011, επί κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, εγκρίθηκε η «υλοποίηση Εθνικού Προγράμματος για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας για την διασφάλιση της αναγνώρισης των αυτοκαταστροφικών ατόμων και την παροχή εξειδικευμένης φροντίδας στα άτομα σε κίνδυνο αυτοκτονίας σε περίοδο οικονομικής κρίσης, στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α. 2007-2013) του Τομεακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού».
Ως φορέας υλοποίησης του προγράμματος επελέγη μια περίεργη ΜΚΟ η «ΚΛΙΜΑΚΑ», η οποία χρηματοδοτήθηκε με τουλάχιστον 1.000.000 ευρώ για τον σκοπό αυτό. Την απόφαση χρηματοδότησης της είχε υπογράψει ο τότε (πιστός παπανδρεϊκός) υφυπουργός Πρόνοιας Μάρκος Μπόλαρης, με υπουργό Υγείας τον Ανδρέα Λοβέρδο. Κατά σύμπτωση (;) ο κ. Λοβέρδος είχε διαδεχθεί το 2002 ως υφυπουργός Εξωτερικών τον Γ. Ζαφειρόπουλο όταν εκείνος παραιτήθηκε λόγω της κόντρας του με τον Γ. Παπανδρέου για τις ΜΚΟ.
Μεταξύ άλλων, το πλουσιοπάροχο αυτό πρόγραμμα πρόβλεπε:
Υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε αυτοκαταστροφικά άτομα, άτομα με αυτοκτονική συμπεριφορά κι επιζώντες:
- Ψυχιατρική και Ψυχοκοινωνική αξιολόγηση
- Διάγνωση και θεραπευτική προσέγγιση ψυχιατρικών διαταραχών
- Ατομικές ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις
- Ομαδικές ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις
- Παρέμβαση σε περίπτωση επείγοντος περιστατικού και διαχείριση κρίσης
- Συνταγογράφηση φαρμακευτικής αγωγής
- Ψυχοεκπαίδευση
- Ομάδες επιζώντων
- Ψυχολογική Αυτοψία
Υπηρεσία Τηλεψυχιατρικής
Χαρτογράφηση των αυτοκτονιών, των αποπειρών και των
αυτοκαταστροφικών συμπεριφορών σε εθνικό επίπεδο
• Δημιουργία εξειδικευμένης ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης προκειμένου να επιτευχθεί ο μέγιστος δυνατός βαθμός αποτελεσματικότητας τόσο στην έγκαιρη διάγνωση των ατόμων που βρίσκονται σε κίνδυνο όσο και στην ανάπτυξη εξειδικευμένων θεραπευτικών εργαλείων.
• Εκπόνηση και Αξιολόγηση του Εθνικού Προγράμματος για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας.
• Διεξαγωγή σεμιναρίων σχετικά με την αναγνώριση των αυτοκαταστροφικών ατόμων και την παρέμβαση για την πρόληψη της αυτοκτονίας για τα άτομα που θα στελεχώσουν τα περιφερειακά παραρτήματα
• Διεξαγωγή σεμιναρίων σχετικά με την αναγνώριση των αυτοκαταστροφικών ατόμων και την παρέμβαση για την πρόληψη της αυτοκτονίας για τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας των ομάδων παρέμβασης της Ολοκληρωμένης Κοινοτικής Φροντίδας.
• Διεξαγωγή σεμιναρίων, σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, για τις σχετικές επαγγελματικών ομάδων (επαγγελματίες υγείας, αστυνομία, εκπαιδευτικοί, δικαστικό προσωπικό, υπάλληλοι της τοπικής αυτοδιοίκησης, ιερείς κλπ) στο πεδίο της πρόληψης της αυτοκτονίας και της διαχείρισης της αυτοκτονικής συμπεριφοράς.
Διεξαγωγή εκδηλώσεων, συνεδρίων, επιστημονικών ημερίδων και μίας πολυεπίπεδης ενημερωτικής εκστρατείας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την ευαισθητοποίηση και την πληροφόρηση της κοινής γνώμης σχετικά με την πρόληψη της αυτοκτονίας και της αυτοκαταστροφικής συμπεριφοράς.
Σημειώνεται ότι η ίδια ΜΚΟ τον Αύγουστο του 2011 είχε χρηματοδοτηθεί επίσης με άλλα 700.000 ευρώ για τη δημιουργία του «Κέντρου Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας» και την επέκτασή του ενώ στον απολογισμό ΝΠΙΔ Ψυχικής Υγείας για το 2011 φερόταν να έχει εισπράξει συνολικά 4.479.030 ευρώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση