GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιράκ: Δεκάδες νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις

Βομβιστικές επιθέσεις σημειώθηκαν σήμερα στη Βαγδάτη και τη νότια πόλη Χίλα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 23 άνθρωποι, έγιν...


Βομβιστικές επιθέσεις σημειώθηκαν σήμερα στη Βαγδάτη και τη νότια πόλη Χίλα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 23 άνθρωποι, έγινε γνωστό από την αστυνομία και νοσοκομειακές πηγές.
Η πιο πολύνεκρη επίθεση σημειώθηκε στη συνοικία Μπαγιάα της Βαγδάτης όπου ζουν κυρίως σιίτες, όταν εξερράγη μια βόμβα μέσα σε όχημα που ήταν σταθμευμένο κοντά σε σταθμό λεωφορείων, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε και να τραυματισθούν 24 άνθρωποι, δήλωσαν οι πηγές.
Στη Χίλα, τρία παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν σε διάφορα σημεία, ενώ άλλα τέσσερα παγιδευμένα οχήματα εξερράγησαν σε γειτονικές πόλεις.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως ο αρχικός απολογισμός από επτά εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων είναι εννέα νεκροί και περισσότεροι από 30 τραυματίες.
Χθες, Δευτέρα, 22 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί σε βίαια επεισόδια στο Ιράκ, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Η χώρα, η οποία προετοιμάζεται για τις βουλευτικές εκλογές του Απριλίου, γνωρίζει από την αρχή του 2013 τα χειρότερα βίαια επεισόδια μετά τις διαθρησκευτικές συγκρούσεις της περιόδου 2006-2007.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση, περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν μόνο τον Ιανουάριο.
Από την αρχή του Φεβρουαρίου, η βία έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 470 ανθρώπους, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου βασισμένο σε πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας και τα νοσοκομεία.
Πηγή: www.real.gr

1 σχόλιο

  1. Όσα και να τάζει η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου από το ψευτοπλεόνασμα, πριν τις εκλογές, για να πάρει ψηφουλάκια από τους εύπιστους, ένα τεράστιο ποσοστό ψηφοφόρων τους δεν πρόκειται να ψηφίσει υποψηφίους ( επίσημους ή ψευτοανεξάρτητους ) από το χώρο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.
    Πάνω από τους μισούς ψηφοφόρους της ΝΔ μετακινούνται ( σε δημοτικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές ) σε άλλα κόμματα, ΑΝΕΛ, Χ.Α και λιγότερο Σύριζα. Ενώ η πλειοψηφία των εναπομεινάντων ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ κινείται κυρίως προς υποψηφίους Σύριζα και λιγότερο προς ΑΝΕΛ ( κεντρώοι, ψηφοφόροι του πατριωτικού χώρου ). Η ΝΔ κινείται προς το 10% και το ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜΑΡ γύρω στο 3% !

    Έτσι πολλοί πιστεύουν ότι οι υποψήφιοι της ΝΔ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα, καθώς και οι Καμίνης- Μπουτάρης που στήριζαν τα φορομπηχτικά μέτρα, και οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι στο β' γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Η οργή του κόσμου είναι τέτοια, που ακούς ελάχιστους να δηλώνουν φανερά ότι θα ψηφίσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Η αποχή, το λευκό, το άκυρο και η ψήφος σε μικρά υβριδικά κόμματα δεν φοβίζει τη συγκυβέρνηση. Μόνο η ψήφος σε Σύριζα, ΑΝΕΛ, Χ.Α και ΚΚΕ τους φοβίζει και τρέμουν. Τόσο καιρό λεηλατούν τους Έλληνες πολίτες. Τώρα τους έχει λούσει κρύος ιδρώτας και ελπίζουν να μη ψηφίσουμε ! ΟΧΙ ! Θα τους τιμωρήσουμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση