GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιφυλακτικός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις στην Κύπρο

Σοβαρές επιφυλάξεις για την τελική κατάληξη του Κοινού Ανακοινωθέντος καθώς επισημαίνει «γκρίζες ζώνες» στο περιερχόμενό του σχετικά με...

Σοβαρές επιφυλάξεις για την τελική κατάληξη του Κοινού Ανακοινωθέντος καθώς επισημαίνει «γκρίζες ζώνες» στο περιερχόμενό του σχετικά με...
το περιερχόμενο μιάς λύσης του Κυπριακού, διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, που αποτέλεσε αντικείμενο πολυήμερης επεξεργασίας.

Στην ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας, ο ΣΥΡΙΖΑ περιγράφει σε γενικές γραμμές την δική του οπτική σχετικά με την επίλυση του Κυπριακού, ενώ υπογραμμίζει την ανάγκη να διαμορφωθεί ένα ευρύτερο κίνημα συμπαράστασης στην Ελλάδα με στόχο την δίκαιη και βιώσιμη λύση του πολιτικού προβλήματος της Κύπρου.

Η Πολιτική Γραμματεία τονίζει ότι «για να γίνουν οι διαπραγματεύσεις παράθυρο ευκαιρίας πρέπει να διεξαχθούν χωρίς έξωθεν πιέσεις, στη βάση της διεθνοποίησης του Κυπριακού και όχι της αντιμετώπισής του ως ένα διμερές πρόβλημα Ελλάδας - Τουρκίας, αποδιεθνοποιημένο σε τετραμερή πλαίσια με την αξιοποίηση όλων των φίλιων δυνάμεων της Κύπρου και με την επίβλεψη των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

Υπό το πρίσμα αυτό, «ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ότι περνά από το χέρι του προκειμένου να αποτρέψει τη χρήση των μνημονίων Ελλάδας και Κύπρου ως εργαλείο πίεσης για άδικες επιλογές» και προσθέτει ότι «η γνήσια, ανεπηρέαστη έκφραση της βούλησης του κυπριακού λαού πρέπει οπωσδήποτε να στηριχτεί και να ανατραπούν τυχόν προσπάθειες εκβιασμού ή επιβολής παραπλανητικών διλημμάτων».

Αναφορικά με το περιεχόμενο μιας λύσης του Κυπριακού ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει τις ακόλουθες θέσεις, όπως διατυπώνονται στην ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας:

«Στόχος είναι μια Κύπρος ειρηνική, κοινό σπίτι όλων των Κυπρίων. Με το λαό κυρίαρχο. Με διασφάλιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων όλων των πολιτών της, μακριά από ρατσισμούς και φυλετικές διακρίσεις.

Μια Κύπρο στην οποία θα ζουν ειρηνικά και με ίσα δικαιώματα Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, Αρμένιοι, Μαρωνίτες και Λατίνοι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει κάθε προσπάθεια εξεύρεσης δίκαιης και σταθερής λύσης του Κυπριακού. Την μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε μια αυθεντική Δημοκρατική Ομόσπονδη Κύπρο με μια κυριαρχία, μια διεθνή προσωπικότητα, μια ιθαγένεια.

Με δημοκρατικό καταμερισμό αρμοδιοτήτων ,εντός του πολυεπίπεδου συστήματος διακυβέρνησης και σαφή ιεράρχηση κανόνων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει μια Κύπρο απαλλαγμένη από κατοχικά στρατεύματα και πολιτικές εποικισμού. Με πλήρη άρση των «τετελεσμένων» του 1974. Υποστηρίζει μια Κύπρο Ομοσπονδιακή, με δομές και θεσμούς που θα στοχεύουν στην κοινή διαβίωση και όχι στο διαχωρισμό των πληθυσμών.

Στην ουσιαστική προσέγγιση των δύο κοινοτήτων, καθώς και στην αρμονική συμβίωση και συνεργασία τους. Θεωρεί θεμελιακό το δικαίωμα των δυο κοινοτήτων, όπως και των αναγνωρισμένων μειονοτήτων, να ζουν σε μία κυρίαρχη Κύπρο, χωρίς εγγυήτριες δυνάμεις.

Χωρίς τρίτοι να μπορούν να ορίζουν την τύχη του κοινού σπιτιού του κυπριακού λαού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει μια δίκαιη και λειτουργική διευθέτηση του εδαφικού ζητήματος στα πλαίσια των ευρωπαϊκών αρχών. Την ελεύθερη διακίνηση και εγκατάσταση προσώπων και την ακώλυτη διακίνηση αγαθών. Την διευθέτηση του περιουσιακού στο πνεύμα της νομολογίας των αποφάσεων του ΕΔΑΔ».

3 σχόλια

  1. Μπούτζουκας Τηλέμαχος23 Φεβ 2014, 11:44:00 π.μ.

    Τ-Ρ-Ι-Χ-Ε-Σ ΚΑΙ ΜΆΛΙΣΤΑ ΚΑΤΣΑΡΕΣ..

    Έχετε πάει να δείτε χώρα μέσης Ανατολής;

    Μιλάμε για τις απόλυτες αντιφάσεις μεταξύ TON πολλών φτωχών ,δις ανθρώπων είναι και βάλε, με ελάχιστους πλουσίους .. Αυτές είναι η αγορές τους...

    1} Μεσαία τάξη, ανύπαρκτη....

    2} πολυτελείς υποδομές ναι έχουν, άλλα ανήκουν σε κομματάρχες, σεΐχηδες, σουλτάνους, βασιλιάδες, αγιατόλαχ, οι οποίους είναι και αυτοί προσφέρουν φτηνά εργατικά χέρια σε δυτικές εταιρείες ,η οποίες παράγουν για την μικρή αγορά της Ασίας και προσδοκούν στην αγορά της δύσης ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΕΙ, όπως είναι πεθαμένη χρόνια τώρα η μεγάλη ΑΣΙΑΤΙΚΉ αγορά ...

    Δυστυχώς ο κοινωνικός φιλελευθερισμός όπως τον ξέρανε οι δυτικοί δεν υπάρχει πέθαινε...

    Σήμερα δεν απεργούν οι εργαζόμενοι στην χώρα μας, όπως λέει ο ηλίθιος ΑΔΩΝΙΣ ,απεργεί ο μικρόεπενδύτης ντόπιος ,η ξένος, αυτό βέβαια μαθηματικά οδηγεί τον πλούτο αλλά και τους πολλούς ανθρώπους της χώρας μας στα μεγάλα ΦΑΝΣ του πλανήτη… θέλετε να είναι αυτά
    1000--2000!!!! ΕΕ αυτά θα είναι κερδισμένα ...ΔΗΛΑΔΉ ΆΚΡΑ Σοβιετικό καθεστώς===ΚΑΡΤΕΛ...

    Είναι δύσκολα τα πράγματα γιατί όλοι αυτοί που πηγαίνουν κόντρα στα νέα Ανώτατα επιχειρηματικά Σοβιέτ την βάψανε ,γιατί έχουν κάνει κράτη που μόνο καταστέλλουν...


    Η ανεργία στην χώρα μας είναι τεχνίτη , διότι οι Έλληνες έχουν ΑΚΌΜΑ γη ,άλλα με τους φόρους τρέλας που ζητάνε κάθε ημέρα έχουν κάνει το κόσμο να τα χάσει …

    Όπως είναι τα πράγματα σήμερα απαιτητέ ένα ισχυρό επενδυτικό σοκ από το κράτος ,όχι με χρήματα, άλλα με ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ με σωστή φορολογία και πραγματική ΕΡΓΑΣΊΑ,…Μπορούν όμως τα κράτη να το κάνουν αυτό ;;;ιδού η απορία!!!

    Το να κάνουμε ηλεκτρονικό ΕΛΕΝΧΓΟ και μα μας ελέγχουν ΟΛΟΥΣ είναι σωστό ,πολύ σωστό,και οι κλέφτες μέσα , έστω και ΑΡΓΆ, το να σε φακελώνουν όμως ΜΌΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΦΟΡΟΛΟΓΟΎΝ πριν να παράγεις ΚΆΤΙ είναι ΤΡΕΛΆ ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΊΑ...

    π.χ Αν σήμερα κάποιος άνθρωπος παίρνει 900 ευρώ καθαρά τον μήνα, σε δημοσιά η ιδιωτική εταιρεία θα τον πείραζε νομίζεται να του πάνε τον μισθό στα 700 ευρω ;...αν του του έλεγαν ότι τα με τα 200 ευρώ θα κάνω κοινωνική πολιτική,.. τους έχω καταγεγραμμένους όλους ορίστε, διαφάνεια, άλλα αυτοί τι κάνουν; βάζουν τρελούς φόρους ξέρετε αν το έκαναν πόσο θα ρίχναμε την ανεργία στο 5%...

    ΔΕΝ ΤΟ ΘΈΛΟΥΝ ΟΜΩΣ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ, πρέπει να Ασιτοποιηθεί ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΎΣΗΣ....Και δυστυχώς είμαστε μέσα σε αυτούς ..

    Θα κάνουμε εκλογές μεθαυρίο θα αλλάξει ΤΙΠΟΤΑ;… Τίποτα σας λέω, της κάνουμε για 100.000 Ελληναραδες που θα παίζουν τον ρόλο του επιστάτη γι΄αυτό τσακώνονται ΟΛΑ ΑΥΤΆ ΤΑ ΡΕΤΆΛΙΑ δεξιά, αριστερά, φασιστικά, μερικοί Βάζουν και το ΚΈΝΤΡΟ-ΑΡΙΣΤΕΡΆ Η ΚΈΝΤΡΟ-ΔΕΞΙΆ για να πιάσουν το μέσω όρο του ψυχισμού μας, ΩΣΤΕ να λέμε , ααα εμείς είμαστε και με τους μεν και με τους δεν, είμαστε {κεντρώοι} δ.λ και έτσι και αλλιώς,η και λίγο φασίστες σαν αυτό που μας έλεγε και ο ΜΠΑΜΠΗΣ του ΣΚΑΪ και είναι έξω ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ ,ΞΈΡΕΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ καλός φασισμός;;

    Κύριοι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ της Παγκοσμιοποίηση αφορά όλους τους ανθρώπους πια ….Έγχρωμους, Άσπρους , γυναίκες άντρες, ομοφυλόφιλους, Ελληνες ,Εβραίους, Ινδούς, Πακιστανούς, ανεξαρτήτου της θρησκείας κ.τ.λ ΆΛΛΑ και εφοπλιστές και τους εργάτες...ΟΛΟΥΣ … γιατί θα χαθούνε τα ΠΑΝΤΑ…


    ΌΛΑ ΤΑ ΆΛΛΑ ΕΊΝΑΙ ,Τ-Ρ-Ι-Χ-Ε-Σ ΚΑΤΣΑΡΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΟΟΟΟΟ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ;;;;;


    Πυρ από το μεγαλομέτοχο του Απόλλωνα * Επιτίθεται στους πάντες από τον Ολυμπιακό μέχρι τους δημοσιογράφους * «Ούτως ή άλλως ξεγραμμένους μας έχουν, ε μη δείχνουμε και μαλάκες», αναφέρει!

    Με δύο λέξεις…εκτός εαυτού! Ήταν αναμενόμενο για όσους γνωρίζουν έστω και λίγο τον Σταμάτη Βελλή πως ήταν αδύνατον να μην προχωρήσει σε ανακοίνωση μετά τις διαμαρτυρίες των Απολλωνιστών για τη φάση του πέναλτι υπέρ του Πανιωνίου…

    Έτσι και έγινε. Ο μεγαλομέτοχος της «κυανόλευκης» ΠΑΕ με γραπτή δήλωση του λίγο πριν από τις 22.00 το Σάββατο (22/2) τα… χώνει με αφορμή την ήττα από τον Πανιώνιο, την οποία θεωρεί αποτέλεσμα των αποφάσεων του ρέφερι Αμπάρκιολη.

    Ο Βελλής στρέφεται με σφοδρότητα κατά του Νίκου Αναστόπουλου χαρακτηρίζοντας τον «γυρολόγο», υποστηρίζει πως ο διαιτητής Αμπάρκιολης είναι «εργαλείο της ΚΕΔ», αλλά δεν μένει μόνο εκεί. Η επίθεση είναι ολομέτωπη. Ο Βελλής με όλους όμως, από τον Ολυμπιακό μέχρι τους δημοσιογράφους, ενώ αφήνει αιχμές τόσο για τον Ατρόμητο όσο και τον Αστέρα Τρίπολης, τους οποίους νίκησε εντός έδρας ο Λεβαδειακός.

    Αναλυτικά, ο μεγαλομέτοχος του Απόλλωνα Σμύρνης, Σταμάτης Βελλής έκανε την ακόλουθη δήλωση:
    «Κατ’ αρχάς και δεν είναι συμπτωματικό ότι αρχίζω με αυτό, θα ήθελα να ευχηθώ στους παίκτες του Πανιωνίου και αποκλειστικά σε αυτούς, καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στο φετινό πρωτάθλημα. Οι συνθήκες υπό τις οποίες αγωνίζονται είναι γνωστές και μόνο σεβασμό και θαυμασμό μπορεί κάποιος να έχει για τον αγώνα που δίνουν.
    ΝΤΡΟΠΗ στον γυρολόγο Αναστόπουλο που τόλμησε κιόλας να κάνει τον δικηγόρο του Αμπάρκιολη στο ημίχρονο μπαίνοντας ανάμεσα σε εμένα και στον διαιτητή και να μου ζητήσει και τον λόγο. Κε Αναστόπουλε, σαν προπονητής χωρίς τον ερυθρόλευκο μανδύα που ενδύεσαι θα ήσουν ένα ΤΙΠΟΤΑ. Άλλωστε βρίσκω πολύ επιτυχημένο και αληθινό το σύνθημα των οπαδών μας στο 2ο ημίχρονο, που φώναζαν όλοι μαζί ρυθμικά ‘‘Ολυμπιακός, Ολυμπιακός’’. Και ο νοών νοείτω.

    ΝΤΡΟΠΗ και στον διαιτητή Αμπάρκιολη, που το μόνο που ξέρει να επιδεικνύει είναι διαιτητική ΑΛΗΤΕΙΑ και τίποτα άλλο. Καταλαβαίνω έστω και αργά ότι έχουν δίκιο αυτοί που εδώ και χρόνια φώναζαν πως είναι απλά ένα ‘‘εργαλείο’’ της ΚΕΔ για να εκτελεί τις εντολές της. Και όλοι ξέρουμε ποιος κατευθύνει την ΚΕΔ, που ούτε καν νόμιμο πίνακα διαιτητών δεν έχει συγκροτήσει. Και ας μην ακούσω ‘‘μα δεν παίξατε καλά’’ και κάτι τέτοια. Στο ποδόσφαιρο, όταν δεν παίζεις καλά σε τιμωρεί ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ, αν μπορεί, σίγουρα πάντως ΟΧΙ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ. Άλλο αν στην Ελλάδα αυτά είναι λεπτομέρειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΟΟΟΟΟ

    Ομολογώ ότι διαμαρτυρόμενος στον Αμπάρκιολη, τον εξύβρισα. Και δεν το μετανιώνω. Άλλωστε είναι και το μόνο που μπορώ να κάνω σαν άνθρωπος αφού είμαι βέβαιος πως ο παρατηρητής διαιτησίας θα του βάλει άριστα, η σχεδόν άριστα. Έχουμε μάθει πια πως πάει το κόλπο. Ας με τιμωρήσουν λοιπόν οι άτεγκτοι δικαστές της ΕΠΟ και η Πειθαρχική της Super League. Κανένα πρόβλημα.

    Αν η ομάδα αυτή δεν είχε την ιστορία που έχει και αν δεν σεβόμουν τους άμοιρους οπαδούς της προσωπικά θα την σταματούσα από τώρα στο να παίζει στο πρωτάθλημα. Ένα πρωτάθλημα με διάφορους ‘‘Αμπάρκιολη’’, με ομάδες που ξαφνικά ανοίγουν τα πόδια σε άλλες ομάδες και από αήττητες και με ‘‘Ευρωπαϊκή’’ χροιά γίνονται ως δια μαγείας ‘‘ομαδούλες’’, που φροντίζουν μάλιστα να μείνουν και με 10 παίκτες από νωρίς, μπας και κάνουν ‘‘λάθος’’ και κερδίσουν κανένα αγώνα που δεν πρέπει. Είναι προφανές πως οι αποφάσεις έχουν ληφθεί. Ανεξάρτητες και οικονομικά αυτάρκεις ομάδες ‘‘δεν βολεύουν’’ το σύστημα που έχει στηθεί, πρέπει να εξαφανιστούν. Χρειάζονται ομάδες με μεγάλα προβλήματα που προκειμένου να μείνουν ζωντανές δε θα «κουνηθούν» ποτέ και σε κανέναν. Και αυτό είναι κατανοητό και λογικό εκ μέρους τους, δεν τις κατηγορώ.
    Δεν περιμένω από κανέναν να ασχοληθεί με αυτά. ‘‘Μπάλα να παίζεται, λεφτά να βγάζουμε’’. Και σε αυτό συμπεριλαμβάνω και την πλειονότητα των δημοσιογράφων, ειδικά αυτούς που ασχολούνται πιο πολύ με την τηλεοπτική ‘‘προπονητική’’ παρά με την δημοσιογραφία. Λες και όλα τα άλλα είναι ανούσια και λυμένα. Όλοι ‘‘βολεμένοι’’ είναι με τον ένα η τον άλλο τρόπο. Το τελευταίο που τους ενδιαφέρει είναι να καθαρίσουν αυτή την ‘‘κόπρο του Αυγεία’’ από το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Το πολύ-πολύ να φωνάξουν αν θίγεται η ομάδα που υποστηρίζουν.

    Τέλος θα πω ευθαρσώς ότι πλέον δεν με ενδιαφέρει καθόλου η διαγωγή των παικτών μου και των οπαδών μας στους αγώνες της ομάδας μας. Ούτως η άλλως ξεγραμμένους μας έχουν, ε μη δείχνουμε και μαλάκες.

    Πληροφορήθηκα πως ο Αμπάρκιολης στο Φύλλο Αγώνα εκτός από εμένα αναφέρει και τους παίκτες μας Τζόρβα, Κανακούδη και Μίγκα για διαμαρτυρίες μετά τη λήξη του αγώνα. Καμία έκπληξη. Ο άνθρωπος έπρεπε να βεβαιωθεί ότι μας ‘‘τελείωσε’’ οριστικά. Να ξέρουν τα παιδιά αυτά ότι τα κατανοώ πλήρως και τα δικαιώνω.
    Καλή συνέχεια σε όλους!»


    ΟΥΣΤ ΜΠΟΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
    23 Φεβ 2014 - 1:19:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση