GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Θερμό» το ενδιαφέρον των Κινέζων για υδρογονάνθρακες και Σκαραμαγκά

Το θερμό ενδιαφέρον της Κίνας για επενδύσεις στην Ελλάδα επιβεβαιώθηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας... Κά...


Το θερμό ενδιαφέρον της Κίνας για επενδύσεις στην Ελλάδα επιβεβαιώθηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας...
Κάρολου Παπούλια, με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζιπίνγκ, όπως σημειώνουν έγκυρες διπλωματικές πηγές.

Ειδικότερα η κινεζική πλευρά εξέφρασε συγκεκριμένο ενδιαφέρον για να αποκτήσει ελληνικά ναυπηγεία, να συμμετάσχει στις έρευνες υδρογονανθράκων στην ελληνική ΑΟΖ, καθώς και να προεκτείνει τη σιδηροδρομική γραμμή, που ήδη κατασκευάζεται μεταξύ Ρουμανίας - Βουλγαρίας προς τη Θεσσαλονίκη και τον Πειραιά.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σύντομη συνάντηση και με τον Πρόεδρο Πούτιν κατά το χθεσινό επίσημο δείπνο για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, στον οποίο έθεσε ξανά το θέμα της τιμής του ρωσικού φυσικού αερίου.
Ο Κ.Παπούλιας υπογράμμισε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να στηρίξει τον ελληνικό λαό και την ελληνική οικονομία παρεμβαίνοντας στις διαπραγματεύσεις με την Γκαζπρόμ ώστε να παρασχεθεί η αιτούμενη έκπτωση και να αποφευχθεί ένα «αγκάθι» στις ελληνορωσικές σχέσεις με προσφυγή της ελληνικής πλευράς στη διαιτησία της Χάγης.
Το θέμα του αερίου ετέθη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στην «σιδηρά κυρία» και πρόεδρο της Άνω Βουλής Βαλεντίνα Ματβιένκο, η οποία υπήρξε πρέσβης στην Ελλάδα και έχει συμβάλει στην πρόοδο των ελληνορωσικών σχέσεων.
Στο περιθώριο της τελετής έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι, ο Κ.Παπούλιας είχε συνομιλία με τον Μπαν Κι Μουν για Σκοπιανό και Κυπριακό, με τον γγ του ΟΗΕ να κάνει νύξη για την ανάγκη επιτυχούς κατάληξης της τελευταίας φάσης των συνομιλιών ώστε να υπάρξει ουσιαστική επίλυση του προβλήματος.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε επίσης συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ και τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Πλάμεν Ορεσάρσκι, με τον οποίον συζήτησαν θέματα κοινής αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης, καθώς τελευταία παρατηρείται σημαντική αύξηση της ροής λαθρομετανάστευσης προς τη γειτονική χώρα.

1 σχόλιο

  1. Θεέ και Κύριε!

    Άκουσα σήμερα το πρωί, Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, από το ΜEGA CHANEL παρουσία του Υπουργού Εργασίας κλπ. Κυρίου Βρούτση ότι το ταμείο εμπόρων και άλλων επαγγελματιών έχει έλλειμμα 7.000.000.000 ευρώ,( εφτά δις ευρώ) και ότι δεν υπάρχει περίπτωση μείωσης των συντάξεων των, και καλά ως εδώ, όμως εμένα και του κάθε άλλου που το ταμείο του δεν είχε έλλειμμα γιατί μας πετσοκόψανε τις συντάξεις μας? Άλλο ερώτημα αυτό το έλλειμμα πως δημιουργήθηκε και πότε? Μήπως από την εποχή των παχιών αγελάδων οι φίλτατοι ασφαλισμένοι αυτού του ταμείου δεν είχαν κατά νου να πληρώνουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές? Αυτοί που μια ζωή κλαιγόντουσαν στον καθένα που έμπαινε στο μαγαζί τους ότι δεν τα βγάζουν πέρα οικονομικά, άσχετο αν αγόραζαν με επιταγή, μέχρι πότε…. το παπούτσι πχ. από την βιοτεχνία δυο χιλιάρικα επί δραχμής, και μας το πουλούσαν εικοσιπέντε ( το παράδειγμα είναι πραγματικό) το ΕΖΗΣΑ, και όταν του έλεγες κόψε κάτι ορκιζότανε στα παιδιά τους ότι δεν γίνετε, δεν μπορεί , ίσα ίσα βγαίνει ένα μικρό κέρδος, αλλά και αυτό κάποιοι μας το χαρίζανε για την ψυχή της μάνας τους, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΟΨΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ….
    Κύριε Βρούτση αυτοί οι μικρομεσαίοι που κάποτε ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου τους ονόμασε ραχοκοκαλιά της οικονομίας, και μέγα λάθος του που δεν είπε ότι συγχρόνως είναι και η ραχοκοκαλιά της παραοικονομίας στην Ελλάδα, γιατί πάντα κλέβανε και το κράτος και τους πολίτες, δεν πρέπει να τύχουνε ιδιαίτερης μεταχείρισης, δεν μπορεί και δεν πρέπει ο ποιο φτωχός Έλληνας που δεν έχει σχέση με τις κλεψιές και τις απατεωνιές τους ( όχι όλων αλλά είναι ζήτημα αν το δέκα τοις εκατό από αυτούς ήταν σωστοί επαγγελματίες και πολίτες προς το κράτος, και τα ασφαλιστικά τους ταμεία) να πληρώσει μέσω του κρατικού προϋπολογισμού ή με την μεταφορά πόρων από άλλα ταμεία που στο κάτω κάτω οι ασφαλισμένοι τους θέλανε δεν θέλανε πλήρωναν τις εισφορές τους, τις συντάξεις των εμπόρων κλπ.
    Αν γίνει αυτό θα είναι το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΟΤΙ¨
    ΚΛΕΒΕΙΣ ΦΠΑ ΕΙΣΑΙ ΗΡΩΑΣ, ΚΛΕΒΕΙΣ ΦΟΡΟΥΣ ΕΙΣΑΙ ΑΓΙΟΣ, ΚΛΕΒΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΣΟΥ, ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΑΓΑΛΜΑ, ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΕ ΠΛΑΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ, ΣΟΥ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΜΙΑ ΒΙΛΑ, ΔΕΝ ΚΟΒΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ή ΤΙΣ ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΥΕΙΣ, ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΘΑ ΣΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΣΟΥ ΕΙΣΦΟΡΕΣ, ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΤΕΣ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ…….

    Κύριε Βρούτση με όλη μου την εκτίμηση γατί πραγματικά προσπαθείτε …. ΠΟΥ ΝΑ ΦΤΥΣΩ……?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση