- Το "Ποτάμι" κλείνει την ψαλίδα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία - Μόλις το 1,9% των ψηφοφόρων της Ν.Δ. πηγαίνει προς...
- Το "Ποτάμι" κλείνει την ψαλίδα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία
- Μόλις το 1,9% των ψηφοφόρων της Ν.Δ. πηγαίνει προς το νέο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη
- Ακόμη και στις ευρωεκλογές το 61% δηλώνει πως θα ψηφίσει με γνώμονα τα εσωτερικά ζητήματα
- Τι απαντούν οι ψηφοφόροι για το ποιός είναι πιο αξιόπιστος ανάμεσα σε Α. Σαμαρά και Α. Τσίπρα
- Η δημοσκόπηση της ΑLCO για το ΝewsIt είναι πανελλαδική σε δείγμα 1.000 ατόμων
Στην πρώτη δημοσκόπηση μετά την ανακοίνωση της κίνησης του Σταύρου Θεοδωράκη “Το Ποτάμι” συγκεντρώνει ρεαλιστικά ποσοστά, ενώ φαίνεται πως αποδυναμώνει ακόμα περισσότερο το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ.
Δεν είναι όμως μόνο αυτό, καθώς "Το Ποτάμι” κλείνει την ψαλίδα ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία με την αξιωματική αντιπολίτευση να διατηρεί όμως το προβάδισμα.
Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει πρώτο κόμμα συγκεντρώνοντας ποσοστό 20,9% έναντι της Νέας Δημοκρατίας που βρίσκεται στο 20%, με τη διαφορά να φτάνει στο 0,9%.
Στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ALCO η διαφορά ήταν στο 1,4%, γεγονός που δείχνει πως το Ποτάμι μειώνει τη διαφορά ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα.
Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με τα ποσοστά της όμως να συρρικνώνονται και να φτάνουν στο 6,9%.
Και εδώ έρχεται η έκπληξη καθώς το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη συγκεντρώνει ποσοστό 5,7% και είναι η τέταρτη πολιτική δύναμη.
Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,2%, οιΑνεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστό 4%, το ΠΑΣΟΚ “γκρεμίζεται” στο 3,8%, ηΔΗΜΑΡ στο 2,8%, οι Οικολόγοι στο 1,5% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο 1,1%.
Από την εκλογική διαδικασία των ευρωεκλογών δηλώνει πως θα απέχει το 7,2%, ενώ οι αναποφάσιστοι σε υψηλά ποσοστά φτάνουν στο 13,6%.
Τα αντίστοιχα ποσοστά πρόθεσης ψήφου στις ευρωεκλογές με αναγωγή στα έγκυρα:
Ν.Δ. : 22,3%
ΣΥΡΙΖΑ: 23,3%
ΠΑΣΟΚ: 4,2%
ΑΝ.ΕΛ: 4,5%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 7,7%
ΔΗΜΑΡ: 3,1%
ΚΚΕ: 5,8%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: 1,7%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1,2%
ΠΟΤΑΜΙ: 6,4%
ΑΛΛΟ: 4,6%
ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ: 15,2%
Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι από που αντλεί τα ποσοστά του το Ποτάμι. Από τη δημοσκόπηση της ALCO για το NewsIt, φαίνεται πως "Το Ποτάμι” αντλεί τις ψήφους του κυρίως από τη ΔΗΜΑΡ σε ποσοστό 12,8% και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες σε ποσοστό 12,1%. Μεγάλο ποσοστό ψήφων λαμβάνει και από το ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό 8,1%, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ το αντίστοιχο ποσοστό είναι 7,7%. Πολύ μικρές είναι οι διαρροές από τηΝέα Δημοκρατία σε ποσοστό 1,9% και από το ΚΚΕ μόλις στο 1,1%.
Στα εντυπωσιακά στοιχεία της δημοσκόπησης είναι πως ούτε ένας ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής δεν φεύγει για να ακολουθήσει το Ποτάμι.
Γνώμες για τους πολιτικούς αρχηγούς
Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί των δύο μεγάλων κομμάτων φαίνεται πως έχουν τα χαμηλότερα ποσοστά αρνητικών απόψεων, αλλά και τα υψηλότερα θετικών απόψεων. Συγκεκριμένα, πρώτος σε θετικές γνώμες είναι ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 29%, ενώ η αρνητική γνώμη φτάνει στο 63%. Αντίστοιχα, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπραςσυγκεντρώνει θετικές γνώμες σε ποσοστό 28%, ενώ οι αρνητικές βρίσκονται σε ποσοστό 60%.
Ο πολιτικός αρχηγός που συγκεντρώνει τις περισσότερες αρνητικές γνώμες είναι ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος σε ποσοστό 84% και τον ακολουθεί οΕυάγγελος Βενιζέλος σε ποσοστό 81%. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι ο πολιτικός αρχηγός με τις λιγότερες θετικές γνώμες σε ποσοστό 8% .
Σε βαθμό αξιοπιστίας ανάμεσα στους δύο πολιτικούς άντρες που διεκδικούν την πρωθυπουργία, πρώτος με ποσοστό 38% έρχεται ο ΚΑΝΕΝΑΣ.
Ανάμεσα σε Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα όμως ο πρωθυπουργός είναι μπροστά με 33%, ενώ ακολουθεί ο κ. Τσίπρας με 25%.
Μπροστά είναι ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 31% και στην ερώτηση ποιός μπορεί να προωθήσει καλύτερα τα ελληνικά συμφέροντα στην Ευρώπη. Ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί με ποσοστό 23%, ενώ και εδώ πρώτη επιλογή με 38% είναι ο ΚΑΝΕΝΑΣ.
Στην ερώτηση πως θα διαμορφώνονταν τα πράγματα στη χώρα εάν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, μόλις το 19% θεωρεί πως θα ήταν καλύτερα, ενώ η πλειοψηφία σε ποσοστό 34% θεωρεί πως θα ήταν όλα τα ίδια. Ένα σημαντικό ποσοστό 29% θεωρεί πως τα πράγματα για τη χώρα θα ήταν χειρότερα εάν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Πώς θα ψηφίσουν οι πολίτες στις Ευρωεκλογές
Μπορεί οι Ευρωεκλογές να διεξάγονται για την εκπροσώπηση της χώρας στα ευρωπαϊκά όργανα, αλλά αυτό δεν φαίνεται πως έχει αποτυπωθεί στην κουλτούρα του Έλληνα. Κι αυτό φαίνεται γιατί οι Έλληνες σε ποσοστό 61% θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές με γνώμονα τα εσωτερικά ζητήματα της χώρας και μόλις το 19% θα ψηφίσει για την Ευρώπη.
Αντίστοιχα, ένα μεγάλο ποσοστό της τάξεως του 43% θα δώσει την ψήφο του προκειμένου να αποδοκιμάσει την κυβέρνηση, ενώ το 29% για να την ενισχύσει αντίστοιχα.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ
Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΔΡΑΚΑΣ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι το μήλο στην Εύα… ο ΣΥΡΙΖΑ το έδωσε...
Η μονταζιέρα της Ν.Δ. σε πλήρη δράση!
«Η Ν.Δ. και η κ. Ασημακοπούλου κάθε τόσο ζητά πιστοποιητικά, κατατάσσοντας τους ανθρώπους και τους πολιτικούς της αντιπάλους» δήλωσε ο Ν. Χουντής. Στην πραγματικότητα «η πανικόβλητη στάση αυτή της Ν.Δ. είναι αντιευρωπαϊκή και επικίνδυνη». Ανέφερε μάλιστα ότι μέσα στην ήττα που βλέπει να έρχεται δεν διστάζει να δυναμιτίζει διαρκώς την πολιτική σκηνή με ένα «εμφυλιακό κλίμα». Κάθε φορά που στριμώχνεται πολιτικά, προσάπτει στον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει αρκετά, τα θέματα με την τρομοκρατία.
«Αυτό είναι επικίνδυνο για τη δημοκρατική αντιπαράθεση και δείχνει αλλοίωση αυτού του κόμματος. Οι απαντήσεις έχουν δοθεί σε αυτά τα ζητήματα και δεν χρειάζεται να το λέμε διαρκώς αποπροσανατολίζοντας τη συζήτηση» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, το πρωί στο Mega.
Με τη σειρά του, ο Δημ. Στρατούλης δήλωσε ότι «αυτό που κάνει η Ν.Δ. προσπαθώντας να συνδέσει την αξιωματική αντιπολίτευση με την τρομοκρατία, αποτελεί διαφήμιση της τρομοκρατίας». Επιπλέον «δυσφημίζοντας την αξιωματική αντιπολίτευση, δυσφημίζουν ταυτόχρονα την ίδια, τη χώρα. Αύριο θα είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, λέτε ότι η μελλοντική κυβέρνηση της χώρας είναι φίλος των τρομοκρατών; Είναι παρανοϊκό και εμφυλιοπολεμικό και πολιτικά ηλίθιο…»
Τέλος καταγγέλλοντας για υποκρισία τη Ν.Δ. υποστήριξε ότι, ακολουθώντας τον παρανοϊκό αυτό ισχυρισμό, θα έπρεπε να πούμε ότι και ο κ. Λιβάνης, ως εκδότης του βιβλίου έχει σχέση με την τρομοκρατία και εφόσον είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ, και η οικογένεια Λιβάνη είναι στενά συνδεδεμένη με τον Γ. Παπανδρέου, είναι όλοι τρομοκράτες (!).
Η μονταζιέρα της Ν.Δ. σε πλήρη δράση, λοιπόν, από χθες. Ο Ι. Τζαμτζής στο ίδιο μήκος κύματος με την κ. Ασημακοπούλου, αφού πρώτα, επέμενε ότι ο Ν. Γιαννόπουλος είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, μιας και η Ν.Δ. γνωρίζει καλύτερα… τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, απ' όσο τα ίδια, τον εαυτό τους (!) εν τέλει χρέωσε στο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός των άλλων, ότι «κλείνει το μάτι και στην Χ.Α.» (!), για να λάβει την απάντηση από τον Δημ. Στρατούλη ότι σε λίγο θα μας πείτε ότι φταίμε «και για τον όφιν, που έδωσε το μήλο στην Εύα»!
χα χα χα το ποτάμι 6.4% πόσο μαλάκες μας περνάτε ρε οι δέξοι και οι πασόκοι;;;;ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΡΕΕΕΕ ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό να το λάβουν υπόψιν ΌΛΑ τα κόμματα για ΣΤΗΜΈΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ....
Λενε οι φαιλοι ανωνιδε, πασοκοι και σια ..με τι πρόγραμμα κατεβαίνει ο σύριζα;;; ΠΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΕΧΕΙ 6.4% Ο ΠΟΤΑΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ;;;;;
ΛΑΟΣ ΝΕΝΕΚΟΣ ΕΙΜΑΣΤΑΙ; Η ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΑΙ
ΕΠΙΑΣΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΙ ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΕΣ.ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΦΑΓΑΝ ΕΜΕΙΝΑΝ ΤΑΠΙ.ΟΥΣΤ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΟΠΡΙΤΕΣ ΣΙΧΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΘΑΤΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΤΙΣ
ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΝΑ ΤΡΩΤΕ.
ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟΝ ΣΚΑΤΙΑ ΠΟΤΑΜΟ ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΑΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΚΑΤΑΔΕΣ.