GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ατρόμητοι… Βραζιλιάνοι

Το δρόμο στις νίκες με βραζιλιάνικη συνταγή ξαναβρήκε ο ΟΦΗ στη Σούπερ Λίγκα. Οι Κρητικοί επικράτησαν 2-0 απέναντι στον Ατρόμητο στο...


Το δρόμο στις νίκες με βραζιλιάνικη συνταγή ξαναβρήκε ο ΟΦΗ στη Σούπερ Λίγκα. Οι Κρητικοί επικράτησαν 2-0 απέναντι στον Ατρόμητο στο «Γεντί Κουλέ», στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής, με τους Ζε Εντουάρντο και Ντουντού να του χαρίζουν το «τρίποντο».
Πολύ κακό το παιχνίδι στην Κρήτη, με τις δύο ομάδες να κάνουν πολλά λάθη στον χώρο του κέντρου και να μην μπορούν να δημιουργήσουν εύκολα κινδύνους στην αντίπαλη εστία. Τελικά, η ομάδα του Σα Πίντο κατάφερε να εκμεταλλευτεί ιδανικά το εξαιρετικό δεκάλεπτο που έκανε στο δεύτερο ημίχρονο και με δύο γκολ, το ένα με τον Ζε Εντουάρντο στο 57’ και το άλλο με τον Ντουντού στο 67’, «σφράγισε» τη νίκη.
Χαμένη ευκαιρία για την ομάδα του Γιώργου Παράσχου να παραμείνει στη δεύτερη θέση, καθώς πλέον ο ΠΑΟΚ (αν δεν χάσει στη Ριζούπολη) μπορεί να την ξεπεράσει, ενώ και ο Παναθηναϊκός μπορεί με νίκη απέναντι στην Καλλονή να πιάσει στους 62 βαθμούς τους Περιστεριώτες. Από την άλλη πλευρά, ο ΟΦΗ «σκαρφάλωσε» στην 6η θέση φτάνοντας τους 41 βαθμούς.

Το ματς:
Νωθρό ήταν το ξεκίνημα των δύο ομάδων στο παιχνίδι. Παρότι ο Ατρόμητος έδειχνε πιο δραστήριος στα πρώτα λεπτά δεν μπορούσε να δημιουργήσει εστίες κινδύνου μπροστά από την εστία του Φερνάντες. Ο ΟΦΗ κατάφερε να ανεβάσει κάπως τις γραμμές του στο γήπεδο και να φέρει τη μπάλα στην περιοχή του Σηφάκη, με σέντρες, οι οποίες εξουδετερώνονταν με άνεση από τους αντίπαλους αμυντικούς.
Με το πέρασμα των λεπτών η ομάδα του Σα Πίντο άρχισε να παίρνει τα ηνία του ματς και μετέφερε το παιχνίδι στην αντίπαλη περιοχή. Με τον Παπάζογλου να ανοίγει διαδρόμους, οι Ζε Εντουάρντο και Ροβίδης βρήκαν κενούς χώρους με αποτέλεσμα να κάνουν τον ΟΦΗ πιο επιθετικό. Ωστόσο, παρά την ελαφρά υπεροχή των γηπεδούχων, οι παίκτες του Ατρόμητου δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα. Τελικά το ημίχρονο έκλεισε με τους Περιστεριώτες να ανακτούν την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου, αλλά το 0-0 δεν άλλαξε.
Η δεκαπεντάλεπτη διακοπή μόνο καλό δεν έκανε στις δύο ομάδες αφού στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι χάλασε. Η μπάλα παιζόταν στο χώρο του κέντρου, ωστόσο, καμία ομάδα δεν μπορούσε να πάρει τα ηνία και το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κρατήσουν τη μπάλα στο μισό του Ατρόμητου και στάθηκαν τυχεροί, όταν στη μοναδική κάθετη πάσα που επιχείρησαν ο Ζε Εντουάρντο νίκησε τον Σηφάκη, γράφοντας το 1-0.
Μετά το γκολ το παιχνίδι άνοιξε κάπως. Οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου ήταν αναγκασμένη να τρέξουν και άφησαν κενά στα μετόπισθεν. Ο ΟΦΗ δεν παρασύρθηκε από τον ρυθμό που ήθελαν να δώσουν στο ματς οι Περιστεριώτες και μάλιστα σε μια στιγμή αδράνειας της άμυνάς τους τους έπιασε στον… ύπνο, κάνοντας με τον Ντουντού στο 67’ το 2-0. Από εκεί και πέρα ο ρυθμός στο ματς έπεσε, αν και ο Ατρόμητος προσπάθησε να μειώσει αλλά στάθηκε άτυχος στο 78’ όταν το σουτ του Μπρίτο κατέληξε στο δοκάρι. Τελικά το 2-0 δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε και ο ΟΦΗ πανηγύρισε μια σημαντική νίκη στο τελευταίο σφύριγμα του Κουτσιαύτη.

Οι συνθέσεις:
ΟΦΗ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Φερνάντες, Τριποτσέρης, Ζόρο, Παπάζογλου, Ντουντού, Ροβίθης (Κουτσιανικούλης), Κάλαϊτζιτς (90″ Φραγκουλάκης), Ζε Εντουάρντο (74″ Στάθης), Μπούρμπος, Μακρής, Μιλιάζες
Στον πάγκο: Αγριμάκης, Κουτσιανικούλης, Νούνιες, Μπαρέιρο, Σίσιτς
Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Σηφάκης, Ταυλαρίδης (77″ Ναπολεόνι), Φυτανίδης, Γεωργίου (65’ Μπρίτο), Μπάλλας (71″ Φωτάκης), Γιαννούλης, Καραμάνος, Δημούτσος, Ούμπιντες, Λαζαρίδης, Φάμπιο

Στον πάγκο: Τσενάμο, Παπουτσογιαννόπουλος, Κιβρακίδης, Αρκούδας

Διαιτητής: Α. Κουτσιαύτης
Γήπεδο: Γεντί Κουλέ
Πηγή: Sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση