GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναβλήθηκε η δίκη Τσοχατζόπουλου για το πόθεν έσχες

Λόγω συμπλήρωσης του ωραρίου αναβλήθηκε για τις 2 Απριλίου 2014 η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακου...


Λόγω συμπλήρωσης του ωραρίου αναβλήθηκε για τις 2 Απριλίου 2014 η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για ανακριβή δήλωση περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες).
Σε πρώτο βαθμό, ο πρώην υπουργός είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη οκτώ ετών και στην καταβολή χρηματικού προστίμου ύψους 520.000 ευρώ. Μάλιστα το δικαστήριο είχε διατάξει και την δέσμευση του ακινήτου του επί της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην Αθήνα.
Υπενθυμίζεται ότι το επίμαχο ακινήτου επί της Αρεοπαγίτου αποτέλεσε την αρχή για το ξετύλιγμα του κουβαριού της δικαστικής έρευνας των εξοπλιστικών, αλλά και της μίζας που άγγιξε τα 50.000.000 ευρώ.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε «ξεχάσει» να δηλώσει το ακίνητο της Αρεοπαγίτου, με το επιχείρημα πως δεν είχε γνώση για τη μεταβολή του νόμου το 2003, ο οποίος τον υποχρέωνε να καταθέσει δήλωση πόθεν έσχες μέχρι τις 30 Ιουνίου κάθε έτους και με όλα τα περιουσιακά στοιχεία που ήταν στην κατοχή του μέχρι εκείνη τη χρονική στιγμή.

Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση