GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δικαίωση του Δήμου Βύρωνα για την 350 ΠΜ (περιοχή Σακέτα)

Παράνομη έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας της κατασκευή οικιστικών συγκροτημάτων εντός της πρώην 350 ΠΜ (περιοχή Σακέτα) στο...



Παράνομη έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας της κατασκευή οικιστικών συγκροτημάτων εντός της πρώην 350 ΠΜ (περιοχή Σακέτα) στον Υμηττό, δικαιώνοντας πλήρως τον Δήμο Βύρωνα.

Ήδη το 2009, μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου, αλλά και τις συντονισμένες προσπάθειες του ΣΠΑΥ και των Δημάρχων που συμμετέχουν σε αυτόν, είχε εκδοθεί από το ΣτΕ προσωρινή διαταγή απαγόρευσης των οικοδομικών εργασιών στο στρατόπεδο, με αποτέλεσμα το “πάγωμά” τους.

Σήμερα, το ΣτΕ αποφαίνεται οριστικά και αμετάκλητα υπέρ του Δήμου Βύρωνα, καθώς σύμφωνα με την τελική του απόφαση το στρατόπεδο βρίσκεται εντός της B’ ζώνης προστασίας του Υμηττού, στην οποία απαγορεύεται η ανέγερση οικημάτων.

«Η απόφαση του ΣτΕ αποτελεί τη δικαίωση του αγώνα που ξεκινήσαμε πριν από πέντε χρόνια, οι δήμοι-μέλη του ΣΠΑΥ, το Δημοτικό Συμβούλιο και οι φορείς της πόλης μας. Πρόκειται για μία σημαντική νίκη στην καθημερινή μας προσπάθεια να προστατεύσουμε τον Υμηττό προκειμένου να τον παραδώσουμε πράσινο στις επόμενες γενιές. Γιατί η προστασία του περιαστικού δάσους και του περιβάλλοντος γενικότερα, αποτελεί για εμάς καθημερινό μέλημα και στοίχημα» δήλωσε ο Δήμαρχος Βύρωνα και Πρόεδρος του ΣΠΑΥ Νίκος Χαρδαλιάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση