GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φρούτα και λαχανικά σύμμαχοι της υγείας!

Οι αρχαίοι Έλληνες γνώριζαν όλες τις θεραπευτικές ιδιότητες των λαχανικών και των μυρωδικών στην υγεία τους. Σιγά σιγά και ενώ ...



Οι αρχαίοι Έλληνες γνώριζαν όλες τις θεραπευτικές ιδιότητες των λαχανικών και των μυρωδικών στην υγεία τους. Σιγά σιγά και ενώ οι νέες γενιές προσπαθούν να ζήσουν πιο κοντά
στην φύση και να αποφύγουν τυχόν βλάβες που μπορεί να προκαλέσουν τα γνωστά σε όλους μας φάρμακα θα προσπαθήσουμε να σας παρουσιάσουμε την χρησιμότητα τους.

Σήμερα θα ασχοληθούμε με 2 λαχανικά και 2 μυρωδικά που όλοι μπορούμε να τα προμηθευτούμε λόγω του χαμηλού κόστους τους, άρα δεν υπάρχει δικαιολογία για την μη εντάξει τους στην διατροφή μας.

Άνηθος:
Ο άνηθος αντιμετωπίζει τις πέτρες στα νεφρά και οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα στο ουροποιητικό σύστημα. Επίσης , καταπολεμά την αϋπνία, τη δυσπεψία, ηρεμεί σε περίπτωση κολικού νεφρού και βοηθά στις στομαχικές διαταραχές. Εκτός από το φαγητό μας , μπορούμε να το φτιάξουμε και ως αφέψημα.

Μάραθο:
Σύμφωνα με έρευνες βοηθά στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας , βοηθώντας στο αδυνάτισμα ενώ διώχνει μακρυά τη δυσπεψία ή τα ελαφριά γαστρεντερικά προβλήματα. Έχει διουρητική δράση, πράγμα που σημαίνει ότι συμβάλλει στην καλή λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος. Ιδιαίτερα σημαντική ιδιότητά του είναι η αντιμετώπιση της ναυτίας, ενώ αποτελεί την καλύτερη λύση, για τις μολύνσεις που μπορεί να παρουσιαστούν στα μάτια, χρησιμοποιώντας το ως κομπρέσες.

Αγκινάρα:
Από την αρχαιότητα οι αγκινάρες χρησιμοποιούνταν σε περιπτώσεις ανορεξίας. Στο πέρασμα των χρόνων έγινε γνωστό ότι βοηθάει στην καλύτερη αντιμετώπιση υπατικών νόσων καθώς και στην μείωση της χοληστερίνης.

Μαρούλι:
Όσο και να ακούγεται παράξενο το μαρούλι αποτελεί ένα από τα πιο χρήσιμα λαχανικά στην υγεία μας και ευτυχώς το κόστος του το καθιστά εύκολα προσιτό. Η επιλογή του θα βοηθήσει σημαντικά στην αϋπνία, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το αφέψημα από ξερά φύλλα μαρουλιού έχει την λειτουργεί ως διουρητικό βοηθώντας στο ουροποιητικό σύστημα. Επίσης, μπορεί να αντιμετωπίσει το βήχα και κάνει καλό σε όσους πάσχουν από ίκτερο.

Η χρησιμότητα του μαρουλιού έγκειται στην ύπαρξη του λευκού χυμού σαν γάλα που υπάρχει στα φύλλα του και φυσικά έχετε παρατηρήσει κατά το κόψιμό του. Πρόκειται ουσιαστικά για μια ουσία που είναι ναρκωτική αφού συγγενεύει με το όπιο. Όμως, αυτός ο χυμός , σε αντίθεση με το όπιο , δεν προκαλεί στομαχικές διαταραχές.

Αυτά είναι μόνο τέσσερα από τα εκατοντάδες λαχανικά και μυρωδικά που μας δίνει απλόχερα η φύση . Είναι στο χέρι μας να τα χρησιμοποιήσουμε , πάντα με μέτρο.
arcadia-news.gr

1 σχόλιο

  1. Ο Πάοκ, μετά τα όσα συνέβησαν στη Τούμπα, πληρώνει τη μετακίνηση των 20.000 οπαδών του στην Αθήνα το άλλο Σάββατο.

    Το ερώτημα είναι αν θα πληρώσει και τις ενδεχόμενες ζημιές στο ΟΑΚΑ, σε τρένα, αεροπλάνα, πούλμαν,σε κάθε δημόσιο και ιδιωτικό χώρο, που θα προκαλέσουν οι οπαδοί του.

    Πως η Ελληνική Πολιτεία διασφαλίζει ότι δεν θα πληρώσει ο φορολογούμενος πολίτης τις καταστροφές στο ΟΑΚΑ ; Πως η Ελληνική Πολιτεία διασφαλίζει ότι δεν θα υποστούν κλοπές, λεηλασίες τα καταστήματα επί της ΕΘνικής οδού ; Πως η Ελληνική Πολιτεία διασφαλίζει ότι θα ελεγχθεί αυτός ο όχλος φανατισμένων, ώστε να μην περάσουν καπνογόνα και φωτοβολίδες, όπως έκαναν ανεξέλεγκτα στο γήπεδό τους, και ριχθούν ξανά εναντίον των αντιπάλων παιχτών και οπαδών ; Είναι δυνατόν η Ελλ. Αστυνομία να ελέγξει τόσους αφιονισμένους οπαδούς μέσα σε 2-3 ώρες ; Δηλαδή, έκαναν όλα αυτά τα αίσχη στο γήπεδό τους ( αναπνέοντας τόνους δηλητηριώδη αέρια ) και το Κράτος τους επιτρέπει να μετακινηθούν, προκαλώντας καταστροφές σε καταστήματα στην Εθνική οδό ή στην Αθήνα ; Ποιος θα ανοίξει το κατάστημά του, στην Εθνική οδό,το άλλο Σάββατο ; Που θα φάνε και θα βρουν νερό τόσοι αφιονισμένοι οπαδοί ; Ποιο τουριστικό γραφείο θα εμπιστευτεί τα πούλμαν του σε αυτούς ; Η Ελληνική Πολιτεία θα δώσει τέλος στο άγος των μετακινήσεων και των μαζικών καταστροφών ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση