GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πολύ δυσάρεστη έκπληξη! Η μειονότητα είναι "ένα ενιαίο συμπαγές τούρκικο πράμα" δηλώνει υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ....

Vasiliki Siouti Πολύ δυσάρεστη έκπληξη προκαλούν τα λεγόμενα του υποψήφιου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χριστόπουλου εναντίον της συνυποψηφιας του ...

Vasiliki Siouti

Πολύ δυσάρεστη έκπληξη προκαλούν τα λεγόμενα του υποψήφιου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χριστόπουλου εναντίον της συνυποψηφιας του -γυναίκα και ρομά- Σαμπιχά Σουλειμάν. Δικαιωμά του -απόλυτο- να διαφωνεί. Αλλά να παραδέχεται ότι εργάστηκε εναντίον της συνυποψηφιας του για να αποσυρθεί??
Δεν μπορούσε να είναι στο ίδιο ψηφοδέλτιο με τη Σαμπιχά λέει, o Χριστόπουλος. Ωραία. Και τότε γιατί δέχθηκε; Και κυρίως γιατί όταν ανακοινώθηκε το όνομά του μαζί με αυτό της Σαμπιχά, δεν βγήκε να μιλήσει ανοιχτά?? Γιατί δεν βγήκε να πει στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ότι έκαναν λάθος -και να τους τεκμηριώσει το γιατί- και να τους ζητήσει να την αποσύρουν? Αυτό θα ήταν έντιμο και ηθικό. Το να εργάζεσαι παρασκηνιακά εναντίον του συνυποψηφίου σου και ενάντια στις συλλογικές αποφάσεις ενός κόμματος (στο οποίο δεν ανήκεις αλλά συνεργάζεσαι), λυπάμαι αλλά δεν είναι.

Βέβαια τα ερωτήματα που προκύπτουν από το κείμενο αυτό είναι πολλά.
Ο κ.Χριστόπουλος υποστηρίζει ότι η μειονότητα είναι "ένα ενιαίο συμπαγές τούρκικο πράμα". Δηλαδή ο κ.Χριστόπουλος δεν αναγνωρίζει στους τσιγγάνους και στους πομάκους το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζονται όπως θέλουν; Τι είναι αυτό τώρα; Πρέπει υποχρεωτικά να είναι όλοι Τούρκοι; Για να μην επισημάνουμε την -ηθελημένη; - άγνοια για το ρόλο του τουρκικού προξενείου.
Και τα λέω εγώ που πιστεύω ότι η μειονότητα έχει τραβήξει πολλά και πρώτη θα υποστηρίξω κάθε δίκαιο αίτημα για τα δικαιώματα τους και ισονομία και ισοπολιτεία, που πιστεύω στον αυτοπροσδιορισμό και αρνούμαι να αποκαλέσω τον μουφτή που εκλέγουν ως ψευδομουφτή -όπως είναι το πολιτικά ορθό υποτίθεται.
Είμαι αντίθετη σε κάθε είδους εθνικισμό όμως. Δεν καταδικάζω μόνο τον ελληνικό εθνικισμό και κάνω πλάτες στον τουρκικό. Ούτε βαφτίζω διεθνισμό τον τουρκικό εθνικισμό. Κάποιοι έχουν λόγους και συμφέροντα να το κάνουν. Ας το κάνουν. Κι όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι επίσης δικαίωμα του να υποστηρίζει τις απόψεις Χριστόπουλου, όπως αφήνει να εννοηθεί ο ίδιος. Είναι οι θέσεις που κυριαρχούν και στη ΔΗΜΑΡ άλλωστε. Να το πει ξεκάθαρα όμως και να κρίνουν και οι πολίτες αν θέλουν να υποστηρίξουν τις θέσεις αυτές. Ξεκάθαρα.
http://www.xanthipress.gr/d-christopoulos-gia-tin-ipothesi-sampicha-diskola-tha-borousa-na-ime-sto-idio-psifodeltio/

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση