GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το θέμα είναι ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο!

Καιγότανε πέρσι το καλοκαίρι η κυρά-Φράου μας και δεν ήθελε να χάσει τις ψήφους των Γερμανών στις εκλογές του περασμένου φθινοπώρου. Έτσ...

Καιγότανε πέρσι το καλοκαίρι η κυρά-Φράου μας και δεν ήθελε να χάσει τις ψήφους των Γερμανών στις εκλογές του περασμένου φθινοπώρου. Έτσι, είπανε οι φίλοι μας οι Γερμανοί στον υπάλληλό τους, αυτόν που παριστάνει τον υπουργό των Οικονομικών της Ψωροκώσταινας εκείνο το αμίμητο, «Γιάννη, Ξέχνα το!». Και το ξέχασε το κούρεμα ο Γιάννης, τι να έκαμε ο άνθρωπος?
Καίγεται και τώρα η κυρά-Φράου μας και δε θέλει ούτε ετούτη τη φορά να χάσει αυτή και το κόμμα της, τις ψήφους των Γερμανών στις ευρωεκλογές του ερχόμενου Μαΐου. Γιατί θα τις χάσει τις ψήφους, αν μάθουν οι ψηφοφόροι της, πόσο θα τους κοστίσει κατά κεφαλή, η πτώχευση της Ελλάδας.
Διότι ως γνωστόν, μετά το διεθνές πάρτι με επίκεντρο τα ελληνικά ομόλογα που είχε σαν αποτέλεσμα να χαθούν και να κερδηθούν περιουσίες, το μεγαλύτερο μέρος του κινδύνου της ελληνικής πτώχευσης πέρασε στο χαρτοφυλάκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που έμεινε κατά το σχέδιο με τον μουτζούρη. Και πια είναι Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα? Οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι. Δεν θα τους αρέσει καθόλου, όταν μάθουν τα νέα!
Όχι ότι έχει καμιά σπουδαία σημασία ποιοι και πόσοι από την κάθε παράταξη θα πάνε στην Ευρωβουλή ή τα σούρτα-φέρτα τους και το υπέροχο πάρτι που θα ζήσουν οι εκλεκτοί για μια πενταετία, από τις Βρυξέλλες στο Στρασβούργο και τούμπαλιν. Όχι, καμία σπουδαία σημασία για τις δικές μας ζωές, μόνο για τις ζωές αυτών που θα τιμήσομε με την ψήφο μας∙ τις δικές τους ζωές και των συμβούλων τους και των άλλων παρατρεχάμενων.
Διακοσμητικό όργανο είναι και η Ευρωπαϊκή Βουλή, κάτι σαν τη δική μας Βουλή, κακή η ώρα, τα τελευταία χρόνια. Όλα γίνονται στην Ευρώπη, ας το πούμε απλοϊκά για να καταλαβαινόμαστε, με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, όπως γίνεται τούτον τον καιρό και στην Ελλάδα. Άλλο ένα άχρηστο όργανο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έτσι όπως λειτουργεί.
Αλλά βρε αδελφέ, είναι θέμα γοήτρου να κερδίζονται οι εκλογές, όσο ασήμαντες κι αν είναι, ως εκ τούτου πρέπει να κερδηθεί κι άλλος χρόνος στο θέμα της επίλυσης του ελληνικού χρέους. Ίσως, εν τω μεταξύ, να διαβάσουμε στα ψιλά των εφημερίδων για μερικές εκατοντάδες αυτοκτονίες ακόμα. Ίσως, εν τω μεταξύ, μερικοί καρκίνοι σε πρώιμο στάδιο, να εξελιχθούν χωρίς ίαση. Θα μας τα δείξουν αυτά οι μελλοντικοί δείκτες θνησιμότητας. Δε χάλασε ο κόσμος, εφόσον διακυβεύεται το γόητρο του ευρωπαϊκού ιερατείου. Μαζί διακυβεύεται και το γόητρο των ανάξιων να διαχειριστούν τα τρέχοντα ζητήματά μας, ντόπιων υπαλλήλων αυτού του ιερατείου, αλλά αυτοί είναι αναλώσιμοι, καθ' οδόν για το ειδικό δικαστήριο.

Είναι λοιπόν θέμα πρεστίζ: όπως εδώ στην Ελλάδα λέμε ότι αν καταποντιστεί το συνονθύλευμα των χυδαίων που μας κυβερνούν σήμερα, ενδέχεται να πέσει η κυβέρνηση, κατά κάποιον αντίστοιχο τρόπο ασφαλώς δεν θα θέλει κι η κυρά-Φράου μας να χάσει την εμπιστοσύνη του Γερμανικού της λαού. Ποιος θα ήθελε, άλλωστε στη θέση της? Κανείς! Πόσο μάλλον, που τον δικό μας πρωθυπουργεύοντα σφουγγοκωλάριο τον έχει δεμένο με το λουρί από το λαιμό και τον κρατάει καθισμένο στα τέσσερα. Όνειδος!
Όμως όνειδος-ξεόνειδος, μια είναι η πραγματικότητα: Τα νούμερα δε βγαίνουν και η Ελλάδα δεν μπορεί να εξυπηρετήσει αυτό το ειδεχθές χρέος που έχουν φορτώσει οι άθλιοι στις πλάτες μας.
Τα νούμερα δε βγαίνουν και το σχέδιο ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας στα διάφορα τρωκτικά, κατά πως έγινε στην Ανατολική Γερμανία μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, δεν πρόκειται να περάσει στην Ελλάδα αβρόχοις ποσί, γιατί η ελληνική υπομονή έχει πολύ μικρότερα όρια από τα ανατολικογερμανική υπομονή, που σφυρηλατημένη και από τον υπαρκτό σοσιαλισμό, είχε γίνει γαϊδουρινή.

Πρέπει να γίνει και θα γίνει το κούρεμα του χρέους, γιατί τα νούμερα δε βγαίνουν και το καταλαβαίνουμε όλοι, εκτός από τον σαχλό που παριστάνει τον Έλληνα Πρωθυπουργό, μαζί και τον ομοτράπεζο του, τονΠαρασυνταγματολόγο σοσια-ληστή. Αλλά, το είπαμε, αυτοί είναι αναλώσιμοι, καθ' οδόν για το ειδικό δικαστήριο κι ακόμα πιο μέσα.
Όμως ο ίδιος ο εκλεκτός υποψήφιος της κυρά-Φράου μας, δήλωνε πρόσφατα ότι «δεν αποκλείει νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους». Άλλο θέμα αν μετά «μάζεψε» τα λόγια του, ο μαρτυριάρης. Να, αυτά μου θύμισε ο Σώτος!
Είναι προφανές ότι θα κάνουν μια προσπάθεια να μετακυλήσουν το ελληνικό χρέος στο διηνεκές και να πληρώνουμε τόκους ως τη Δευτέρα Παρουσία, αλλά αυτό δεν το χρωστάμε στα τρισέγγονά μας και θα μας βρίζουν με τον χειρότερο τρόπο, αν το δεχθούμε!
Το χρέος πρέπει να κουρευτεί λοιπόν∙ και θα κουρευτεί κάποτε, στο μέλλον, όταν θα βρεθεί μια Ελληνική κυβέρνηση εθνικά υπερήφανη και ικανή να διαπραγματευτεί. Πάντως όχι νωρίτερα. Τότε, το κρίσιμο ερώτημα θα είναι ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο. Όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες μαζί ή αυτοί που τα φάγανε? Γιατί, όλοι μαζί σίγουρα δεν τα φάγαμε, ούτε όμως συμμετείχαν μόνον Έλληνες στο φαγοπότι, έτσι δεν είναι κυρά-Φράου μου? Ξέρεις εσύ!
Το κολάζ είναι από την ΟΚΤΑΝΑ
Posted  by Alexandros Raskolnick

1 σχόλιο

  1. Ο Αλέξης Τσίπρας στη Μόσχα με Λαβρόβ και Ματβιένκο

    Την υποστήριξή του προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν θα εκφράσει ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας ένα ταξίδι στη Μόσχα όπου θα συναντηθεί με επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας και άλλους αξιωματούχους.

    Το ταξίδι του θα γίνει πριν τις Ευρωεκλογές, και συγκεκριμένα το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, ενώ εκτός από τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, αναμένεται να έχει συναντήσεις και με βουλευτές, αλλά και με την πρόεδρο της Άνω Δούμας.

    Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση Λαβρόφ-Τσίπρα, καθώς τον περασμένο Οκτώβριο οι δυο τους τα είχαν μιλήσει στην Αθήνα, όταν ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας επισκεπτόταν την ελληνική πρωτεύουσα.

    Κατά των κυρώσεων προς τη Ρωσία τάχθηκε όχι μόνο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο συμπρόεδρος του γερμανικού αριστερού κόμματος Die Linke, Γκρέγκορ Γκίζι.

    Τι «γυρεύει» ο Τσίπρας στη Μόσχα ;

    Κατά την επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Μόσχα, θα συναντηθεί με τον Ρώσο ΥΠΕΞ. Αντίθετος με την πολιτική των κυρώσεων κατά της Μόσχας ο Α.Τσίπρας

    Στη Μόσχα θα μεταβεί το πρώτο 15νθήμερο του Μαΐου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, μια επίσκεψη που έρχεται σε μια κρίσιμη διεθνή συγκυρία, δεδομένου του Ουκρανικού προβλήματος. Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, πιθανώς με την πρόεδρο της Άνω Βουλής Βαλεντίνα Ματβιένκο και άλλους Ρώσους αξιωματούχους.

    Το ραντεβού Τσίπρα -Λαβρόφ στη ρωσική πρωτεύουσα εκκρεμούσε εδώ και καιρό, φαίνεται όμως ότι η Μόσχα προτιμά να γίνει η νέα συνάντηση σε μια περίοδο, ιδιαίτερα ζωτική για τα ρωσικά συμφέροντα.


    Τσίπρας κατά Ε.Ε. για το Ουκρανικό


    Υπενθυμίζεται ότι ακριβώς πριν δύο μήνες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την Προεδρία της Κομισιόν, μιλώντας σε εκδήλωση της πολιτικής ομάδας της ευρωαριστεράς, είχε στηλιτεύσει τη στάση της Ε.Ε. στο ουκρανικό ζήτημα, λέγοντας:

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να ρίξει λάδι στη φωτιά με την επιβολή κυρώσεων, είναι η θέση του Α.Τσίπρα για την κρίση στην Ουκρανία

    «Η έκρηξη της βίας τις τελευταίες ημέρες έχει οδηγήσει τη χώρα στα πρόθυρα του εμφύλιου σπαραγμού. Η εξέλιξη αυτή απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή. Η τυφλή βία δεν είναι λύση. Και είναι αδιανόητο εμμέσως να επικροτείται από τη πλευρά της ευρωπαϊκής ηγεσίας ως λύση... Το πολιτισμικό κεκτημένο της Ευρώπης είναι η δημοκρατία και η ειρηνική διευθέτηση των διαφορών. Και ο μόνος αρμόδιος να αποφασίσει το μέλλον της Ουκρανίας είναι ο ουκρανικός λαός. Κυρίαρχα και δημοκρατικά. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να ρίξει λάδι στη φωτιά με την επιβολή κυρώσεων, αλλά να συμβάλει στην αποκλιμάκωση της βίας και στην ειρηνική και δημοκρατική διευθέτηση», είχε συστήσει στις 20 Φεβρουαρίου ο Αλ. Τσίπρας.


    Η συνάντηση του Οκτωβρίου


    Αντιθέτως, η συνάντηση που είχε τον περασμένο Οκτώβριο με τον Σ. Λαβρόφ, είχε πιο πολύ ελληνικό «χρώμα», με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να περιγράφει τη δραματική, όπως την είχε χαρακτηρίσει, κοινωνική κρίση που βιώνει ο ελληνικός λαός. Ενώ παρέθεσε τις θέσεις του για τα βαθιά και δομικά προβλήματα της κρίσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και τις εναλλακτικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ευρωπαϊκής αριστεράς για την έξοδο από την κρίση.
    Την αξιοποίηση των τεραστίων δυνατοτήτων που ανοίγονται στη συνεργασία των δύο λαών και των δύο χωρών, είχε προτείνει από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ, με τις δυο πλευρές να ανταλλάσσουν τότε σκέψεις γύρω από τα θέματα συνεργασίας στους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού, της αγροτικής οικονομίας, των επενδύσεων και της ανάπτυξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση